Resten av familjen

har haft härliga vårdagar. Här kommer några bilder på skoterfantasterna. Obs, kolla in Idas fisk som hon fick när hon pimplade. *Stolt*
Tydligen så fastande inte Jesse på bild....Inte Lilli heller.Och mormor,som också var här i helg, var nog förpassad till köket. *s*

Anders o Ida

Anton och Ida

Sofia,som också fick några abbisar.

Lucas

Och stolta Ida med abborren. =)

Hemma

Så var man tillbaks hemma igen, skönt. Våran Hesa resa var jätteskön. Vi sprang på stan o shoppade,var på teater,krogen och på en 30 årsfest. Däremellan har vi garvat. =) Tror att jag fick träningsvärk i magen av allt fnittrande. Jag och syrran delade på en säng,den var max 120 bred. Funkade bra, när den ena vände var den andra också tvungen att vända sig. *garvar* Enda som inte var såå värst kul var när syrran skrämde slag på mig mitt i min skönhetssömn. Hon gjorde nån mystisk högljudd harkling,en sådär 10 cm från mitt ansikte. :D

Trots en miljon foton blev jag inte bra på en enda,så jag tänker bara lägga upp en omgjord bild på mig och syrran. *smart va*
image130
image131

Så tjilevipp eller som man säger i Hesa KaniniPanini ;)

Baj Baj

Ikväll åker jag och syrran till Helsingfors. Ska hälsa på pappsen o Mare. (plus att vi ska på teater,krogen,fest och ränna på stan ;))

Har försökt packa mina väskor så att jag inte blir av med nåt på flygplatsen. Man får ju inte ha med sin något flytande i handbagaget. Som tex underlagskräm. Skulle nog gråta blod om jag var tvungen att lämna kvar den.

Robin har åkt till Uppsala. Han och hans far ska göra storstaden osäker.Eller? Neej, ni ska bara ta det lungt och gå på museum eller nåt. :)

Igår var jag, Mossi och Lilli hos frissan o snajsade till oss. Plus att jag färgade Mossis hår idag. Nu är vi så fina såå. :)
Lilli ser ut att passa i hårdrocksgruppen The Poodles, Mossi har en vår fräsch frilla o  jag,jag har bara mitt vanliga hår. Som enligt Lilli ibland ser ut som 80 tals hår. *haha* Jag gillar ju 80 talet! Okej inte kläderna då men. :)

Mintsi o Pompe (låter som två chihuahua hundar) var på bastu och köksplanering igår kväll. Bastun och bastusnacket var gött. Planerandet av köket med. Viiiilll verkligen ha nytt kök! =)

Nä, nu ska jag logga ner och gå o pina Lilli ist.
Ha det bra gott folk.(det ska jag)

Söndag

Underbart väder! Har varit ute en sväng och t.o.m skidrat.Det ni! (Nu ramlade syrran av stolen och garvade lika rått o hjärtligt som för en 10 år sen i Riekkola)
Ida är en stjärna på att skidra och även fast hon ramlar ibland så kravlar hon sig upp o skrattar bara. Även jag gjorde världens vurpa. Tur att jag inte landade på Ida. Så vi låg brevid varann med spretande stavar o skidor.Nåja, vi hade iaf kul. =)
Igår gjorde jag inte så värst mycket...var mest lat o lite rastlös. Hade funderingar på att fara på Umppari o vara nostalgisk men det bidde inget. Imorse när jag vaknade var min första tanke "tack o lov att jag inte for" Vet nämligen hur illa jag mår dagen efter.*urkel*

Mozzi messade just att hon kommer på kaffe, roligt. Ska åka till stan o hämta Lillis senare. Stackarn hade ramlat o slagit sin redan onda höft. *tulle lille*

Här är ett foto på min cooling.(fröken fräken går inte ut utan sina solglasögon)
MiniGunde

Tisdag

Jaha så vad har hänt sen söndag då? Inte är det mycket. Igår var det "ladda-batterierna-efter-lovet-dag"  senare barngymppa med Ida och ett möte ang Jesses klassresa. Vi åker till Gotland den 20 maj, 12 ungar och 7 vuxna. Har redan lite stress över att vara borta hemifrån så länge. *typiskt mig*

Idag har jag jobbat och efter att jag hämtade barnen kom Linn och Sussi hit på kaffe och lek. Trevligt :)
Ska väl fara tillbaks till kontoret om ett tag. Tänkte fara på stan imorgon och då behöver jag jobba bort lite jobb. Eh, låter ju lagom sjukt "jobba bort lite jobb"

Idag var det jäkligt nära att jag gav upp hela Gi ätandet. Är såå less på omelett och ägg i alla dess former! *blä* Men sen råkade jag väga mig och insåg att det faktisk trillat nåt kilo, fast det inte syns nånstans... Så då fick jag lite inspiration att fortsätta. Måste ta mig i kragen och söka lite goda recept. Blir att man slarvar o äter halvkasst ef det bara är jag som käkar efter Gi metoden. Ja,där ser ni, nu fick jag det att blir Karis fel. *asg* Alltid bra att skylla ens fläsk på nån annan. ;)

Vet inte om jag skrivit det i ett tidigare inlägg men jag har fått en ny rynka. Kände riktigt hur det kändes skumt vid ögat och tro du fan inte att det var en ny rynka där?!  Surt...
Nå niin, nu ska den här rynkiga tanten pallra sig iväg till jobbet igen.
Be nice

Söndagen en vilodag...neh

Idag har hela dan gått til att städa,tvätta och feja. Har iof varit på ett möte också. Och hämtat Lilli från stan. Robin blev kvar hos tjejen.
Systeryster kom igår, kul. Vi färgade hår,bastade,tittade på Melodifestivalen och ritade kök. =)
Blev rätt sent innan vi la oss,men tog igen det på morgonen. Skönt att sova länge. =)
Kari hade ett par gubb vänner här,eller rättare sagt på andra sidan. De bastade o ölade.
Melodifestivalen då... jag hade velat att GulleMåns eller Sonja skulle vunnit. Så de så! Jajaja, alla The Ark fans,ursäkta mig. ;)

Som jag skrivit tidigare så har jag upptäckt Martins Stenmarcks musik nyss och fan vad bra han är. Gillar både låtarna och hans röst.
Låten I belive är skön. En sån där tröst-låt till de som mist någon. "there are more than angels watching over me" Och Not a day goes by är ju bara underbar *älska*
En annan suvve-nostalgi-låt är Orups Jag kommer över dig. Jag kanske är den enda som gillar den? (enda över 15 år iaf) *haha*

Nu är det nattinatti. Imorgon börjar skolan igen *jublar i smyg*

Hängt på sjukan hela dan

Idag har vi spenderat halva dan på vårdcentralen. Klockan nio hade Lilli tid till läkaren,återbesök pga höften. Träffade Marja Holm,som verkar jättetrevlig och bra.Hon skickade oss till röntgen där det sen konstaterades att Lilli också har en släng av skolios. *som mamma* Efter det var det tandläkarens tur. Trötta och fnissiga satt vi där och häll på att garva ihjäl oss åt allt möjligt och omöjligt. Bl.a så ropade sköterskan in kille som hette Orava i efternamn.Ida hörde det och stämde upp i hög sång: Oravara puussa käpy oli suussa. :) Jag och Lilli bröt ihop totalt. Skyller på tröttheten. ;)
Tredje och sista besöket var till sjukgymnasten som gav bra råd och behandlade Lillis höft med kyla och tryck. Det är hennes muskelfästen som är/har varit inflammerade. Ett snabbt besök på Apoteket och sen var vi färdiga. GodisGiganten kikade vi förbi innan vi åkte hem.
Sen har vi väl inte gjort så värst mycket mer än varit hemma. Kari var hem en sväng o åt och sov.Han är och jobbar natt nu. Robin,den osociale, drog till en kompis här i byn.

Så vad ska jag skriva mer då? Jo,just det. Såg "Du är vad du äter" programmet med Ville Niskanen. Herregud vad jag skrattade åt hans miner! Helt underbara miner när han skulle smaka på en massa konstigt som den där Skipper kvinnan tvingade i honom. :)

Det var väl allt för idag.
Be nice

Idag...

... har vi varit ute på gården och byggt en snöborg,en vallgrav och en tron (till mamma så klart) Här ser ni lite fotobevis på det. OCH inget skrattande över min mössa! *ger det onda ögat i förebyggande syfte*
Sn?borg
Ja,ja här är en till så ni ser riktigt nära min mysse... *s*
Fia med spaden
Jesse gör ett hopp från balkongen
Hoppande Jesse
Och så här såg Lulle ut när han landat från sitt hopp
Lucas
IdaGullPlutten var en riktig slavdrivare,hon ville att vi alla skulle fixa hennes vallgrav. :)
Hm,vars försvann fotot på henne?

När vi kom in och hade käkat lunch blev det efterrätt. Jesse o Lulle fixade den.
Ehhh,vad är det???
image127
Jaa precis,det är ju BajsMums (www.ur.se/barn)
Mums

Stora barnen hittade hem lagom till middan. Fast Robin har dragit iväg igen,på fest.(vet han inte att det är torsdag idag?) Jag har färgat Lillis hår,blir kolsvart. Säkert snyggt. Bordes färga mitt med, men idag var inte en bra dag för det. *orkade inte*
 Just ja! Glömde nästan att jag varit på Markus koncert! Han var såå bra och himla söt. :)
Så här kommer foto på han med. Henry, kolla nu,visst är han braaaa? *jäklas lite*
image128
Tyvärr så är det inte världens bästa bild,men ni får ha lite fantasi. *hehehe*

Nä, nu är det dags att sova. Ska upp tidigt imorgon. Lilli ska på återbesök till doktorn,tandläkaren och sjukgymnasten...allt före kl 11 imorgon bitti.
Good Night

Lilla Vasaloppet

Häromdagen (före lovet) hade skolan och dagiset Vasalopp för barnen. Här ett foto på Ida,som var en stjärna på att skidra. Inte är det mina gener hon ärvt iaf. =)
Vasaloppet

Sportlovsveckan börjar idag

Hämtade hem två halvsovande killar och deras datorer idag. :) Lulle var vaken nyss,satt i soffan som en zombie,men sover nu igen. Låter han sova till imorgon bitti. Jesse är pigg o vaken,men det tog sin tid att få upp han. Mindes inte ens hur han gått in från bilen. De däckade i bilen innan jag hann ut på E4:an ens. *hihi*

Morsan är också här. Gillar sitt nya rum i källaren,brevid tvättstugan. *en liten vink*
Lilli har fått inflammation i sin höft *stackars liten* men var ändå tvungen att städa sitt rum idag. Jeeesus christ så det såg ut!

Robin beter sig som en trotsig snorbert.Verkar vara full av testosteronhormoner som behöver poppa ut. Retar mig med diverse saker,tex så tror han att han o S kan låna nybilen(!),jag måste köpa kläder för många tusenlappar till honom,han ska ta lån osv osv <----Knäppgök!

Snart börjar tredagarskalasandet. =) Först ut Soffi,sen Christoffer och sist Lisa. *hipp,hipp,hurraaaaa*

Hm, nu bidde det bloggtorka. =)
Ska kolla om jag har några nya foton att lägga ut. (På barnen så klart! ;))

LAN,älgar och skitblogg

Fan vad mycket strul det nu blivit med denna blogg.Helt plötsligt så kom jag inte in med mitt lösenord och när de skickade lösenordet på mailen så var det nåt heelt annat. Suck o stön. Vars fan byter man lösenord då?
Kommer snart att göra en ny och denna gång INTE på blogg.se.

Tar en liten paus i städandet. Har bytt gardiner i vardagsrummet, äntligen. :)  Härjat på lite i tvättstugan och ska snart ge mig på grabbarnas (stökiga) rum.

Igår kväll/natt var jag på LANet med syrran.Ungarna skötte sig bra.De spelade,surfade , svamlade och såg filmer. Lulle garvade i timmar (ett tecken på att han var rejält trött?) Och Jesse la sig under bordet och nannade. :)
Var hemma strax efter kl 4.Grannens hundar levde rövare och på morgonen fick vi förklaringen: de fanns en (eller flera) älgar bakom deras gård! Huvva! Jag tycker det är nog jobbigt att det kutar en massa renar här, och nu ännu älgar! Stora som bara den är de ju. *scary* Men,bor man på landet så gör man väl det. ;)

Idodido har en kompis så det är bäst jag fortsätter med mitt,när jag slipper ha henne som svans. *s*

Bajbaj

Äntligen fungerar det

MIn blogg hade ju dött men tydligen har den nu återuppstått. :) Mozzis blogg är ännu helt paj.Mozzi, maila deras kundtjänst ang problemet.

Här hemma har vi bara Idodido = ganska så lugnt. Smågrabbarna är på LAN på Folkets Hus och Lillis är också i stan,hon har jobbat på Station. Robbelibobban ligger o sover o mår antagligen rätt urckel...*hrm*
Så jag o gubben o Den Lilla Bortskämda tänkte ta en prommis i det härliga vädret.Guuud,vad jag önskar att vi hade en skoter!!!! Speciellt när det är sånt här väder.
Nå,nu har vi ingen så det är bara att ta 36:orna och knata iväg. Ska nog göra ett skidspår till Ida idag.Undrar bara hur det ska gå,jag på skidor.*asg*

Har sovit till klockan 10 idag,skööönt.Hade en ganska sjuk/rolig dröm också. Men ska inte pina er med den här.Lilli o Soffi sköter det nuförtiden ---->"Vet du vad jag har drömt" och så får man lyssna i evigheter på nån heelt osammanhängande dröm, hehe.
 
Nå niin, ut i solskenet. Baj baj

RSS 2.0