Onsdag

Idag har varit en stressdag. Hujja! Tänker inte gå närmare in på det, ville bara få klaga lite. *fniss*
Ikväll har Lilli åkt på resa med Station gänget, till Tallin. Huuu vad långt borta! De åker tåg till Hesa o där möter Moffa dem. Han ska visa dem lite ungdomsgårdar  o sånt. Sen på kvällen åker de över till Tallin. Jag har tröstat mig med att Moffa kan vara där på ett par timmar om det är nåt. Men jag tror o hoppas att de kommer att ha en rolig resa.
Öööhh......... bloggtorkan kom emot som en vägg.

Bara att lägga ner. Och lägga sig för dagen. Nattinatti

Måndag

Idag har jag varit på morgonhurt med syrran o Vanilla. Lite scary med tanke på att en älg campar nedanför vårt hus. Men vi såg inte den, som tur var.
Sen var det bara att försöka jobba ikapp en veckas jobb. *pust*
Barngympan hade avslutning idag. Jag och Ida var där och lekte och käkade glass.
Satu,Soffi och Eira var förbi på kvällen. Trevlgt och fnittrigt som vanligt. =) Soffi fick sitt hår färgat och balklänningen provad.Snyggt som sjutton!

Åsa skckade ett gäng foton från Gotlandsresan så här kommer ett på mig vid ringmuren.
Nattinatti
Fia p? gotland

Djurlivet

Jag o syrran var till stan för att hämta Lilli. Herregud vad många djur vi såg (och lyckades låta bli att köra över)
Vi såg tre älgar,ett helt gäng med harar, en bambi, en grävling,några änder och en orre som visade sig vara nåt helt annat. ;)
Det ni, man kan låta bli att fara till Ranua djurpark, det räcker att köra en sväng till Seskis,helst nattetid.


Glömt berätta en viktig sak!

Just det jag har ju glömt att skriva att min duktiga son fått körkort!!!!! =)
Jag var inne i en provhytt ( i Visby) när sms:et med det glada beskedet kom. Hade jättesvårt att låta bli att yla av glädje, sen fick jag givetvis en tår i ögat också och tnkte att det nog inte heller vore så bra om jag kommer ut gråtande från provhytten. ;)

Jag tar gvetvis åt mig halva äran för jag måste ju vara en jättebra övningskörnings mamma. *garvar* Första gången gick det väl ett halvt paket cigg,hängde halvvägs ut genom fönstret med ciggen i munnen och med andra handen höll jag krampaktigt tag i sätet. ;)
Så här http://www.aftonbladet.se/vss/malmo/story/0,2789,1079270,00.html gick det iaf inte.*oj oj*

Nu ska jag fara och basta med syrran.

Cykel på köpet ;)

Då är man hemma igen efter fem dagar på resande fot. Ungarna har varit jättetrevliga och skötsamma, vädret var great,vi har ätit o ätit o ätit *rap* och Visby är såå vackert. Enda som varit lite skit är min kamera... *morr* Och herregud, glömde nästan: uppförsbackar är också skit. ;)

Vi åkte på söndag, buss från E4:an till Luleå.
E4:an p? s?ndag

I Luleå käkade vi och hoppade sedan på tåget. Efter 15 skakiga timmar och noll sömn (pga stenhårda bäddar) kom vi till St:holm.
Centralen
 
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 alla barn samlade. =) Bussen till Nynäshamn och båt därifrån. Båtresan tog ca 3 timmar.
Tyvärr har jag inga foton därifrån pga skitkameran.
När vi kom fram till Visby fick vi våra cyklar så vi kunde ta oss till vår stugby i Gustavsvik. Vi hade 5 fina lägenheter där.
Gustavsvik

På kvällen hade vi Gutakamp med bl.a annat rövkrok. =)
R?vkrok

Här är ett foto på badstranden nedanför vår stugby. Ungarna vågade sig på ett dopp, även fast vattnet var iskallt.
Badstranden

Nästa dag och efter en god natts sömn i sköööna mjuka sängar  var det dags för cykelfärd till Lummelunda grottan. Pust o stånk! Ca 10 km enkel väg. Ungarna skötte sig exemplariskt och cyklade på ett led utan krusiduller. Jag och några till var tvungen att leda upp cyklarna uppför alla hiskeliga uppförbackar. Svetten lackade och rumpan värkte, men kul var det iaf. :)
Lummelundagrottan

Samma eftermiddag hade vi Ringmurens mysterium inne i Visby. Roligt!
Ringmuren

På onsdag morgon gick cykelfärden tll Kneippbyn och där hälsade vi på Pippi och åkte karuseller. Jag vågade bara åka Larven och ett Tåg. =)
Efter maten där gick vi över till vattenlandet och badade.
Villavillekulla
Kneipbyn

Lite shopping och sedan hem.
På tordagmorgon städade vi ur lägenheterna och for till Visby och shoppade lite till. Lämnade cyklarna och checkade in på båten. Igen 15 timmars tågresa,denna gång sov vi bättre iaf. Vi var hemma i Seskis efter kl 16 på fredag eftermiddag.

Totalt har vi cyklat ca 7 mil! Min rumpa har slutat värka nu men känner ännu i låren.

Tack alla snälla barn (som vi f ö fick beröm över) och alla roliga vuxna för en bra resa.

Borta en vecka

Nu åker jag o Jesse plus hela 5-6:an på klassresa till Gotland. Ha det bra allihopa och tänk på min stackars rumpa, ef vi ska cykla måååånga kilometer. ;)
Baj baj

Sumering av fredagen

Fredagen var en kul dag. Vi var och shoppade lite i stan, hittade bl.a skor till smågrabbarna och trekvarts brallor till mig. På eftermiddan kom Syrran, Sofia,Anders,Kalle o Simon hit på middag. Här är en bild på det.
Middag

Jag gav alla en liten uppgift att göra under middan. En hemlig sådan,det var bara de själva som visste vad det stod på lappen. Herregud så vi skrattade. =) Tex så skulle Anders krama Kalle varje gång han  drack en klunk.Och Robin han smygåt mat från sina bordsgrannar. Simon bara äääälskade sin bil och talade om det för oss ofta. =)

Nåja, innan middan var Kari till stan o inhandlade en rolig sak till barnen. En fyrhjuling.
Ida o fyrhjulingen
jesse crusar

Sen måste jag bara lägga ut ett foto på min knassyrra.  ;) Varje gång hon sover över här har hon med sig sin pannlampa! Påstår att vi inte har några bra läslampor. Kolla in det här, tyvärr är det dålig kvalité på bilden.
Knas syrran

Nu ska jag dricka kaffe med gubben o hoppas att folket börjar vakna snart. Ska försöka muta med mig syrran till Lillis rum för lite tapetsering.  Imorgon åker jag och Jesse till Gotland. Vore skönt om Llli kunde flytta in i sitt rum så fort som möjlilgt. Gäller alltså att speeda på idag.

Be nice!

Golvet är klart!

Yes, det fina golvet är färdigt! Här är först en bild på golvläggarna RallyKalle och StarkAnders.
RallyKalle o Anders

En närbild av golvet, som heter valnöt nånting. :) (Det där konstiga sträcket försvann när golvet var klart, jag fotade innan så ignora den)
golvet

Soffigumman blev så trött att hon somnade brevid Ida. :) Jag och Minna färgade först mtt hår (äntlgen) sen badade vi bastu. Skönt!
Mozzi o Christoffer var förbi här en sväng, klippte håret på han.
Kari har mest skruvat ner gamla möbler o skruvat upp nya. Vi var nämligen på IKEA idag och handlade lite grejs.Bl.a en egen fåtölj åt Ida.

Har ju målat källarens tak de senaste dagarna, här är resultatet.(är tyvärr inte färdig ännu) 
k?llarens tavlor

Taket i Lillis rum var lite "snirkligt" så jag trodde inte man kunde måla det med roller. Syrran överbevisade mig, tack o lov. Men man var först tvungen att måla med pensel i "mitten". Så här ser taket ut i närbild.
Taket

Imorgon ska jag nog börja tapetsera i Lillis rum. *roligt*

Nu är det nattinatti goodbye
Onödig info: Mitt i har blivit dåligt så i nästan varje mening får jag gå o rätta, för att sätta dit i:et.

Ja vad ska

man säga om "Stora melodifestivalen" (som Ida kallar det)?.... Bara skit enligt mig men Idodido tyckte iaf att det var roligt att dansa till musiken. Här kommer en serie dans bilder. :)
dansande ida
dansande ida
dansande ida
Dansaren ida 2
dansande ida

Bild på trappan före o efter

Så här såg trappan ut innan vi målade den. (nån gång i januari) Eftersom jag hittade idag ett foto  på hur den såg ut innan vi flyttade in så måste jag ju bara jämföra lite.
Före...
trappan innan flytt



Efter....
Trappan ner till källaren

Hrm, vad ska rubriken vara idag då?

Igår var en stressdag eller iaf förmiddagen. Åkte till stan med Lulle, vi for till tandis,Öhrlings,syrran på kaffe,Af, Swedbank,Arbete o Fritid, Färgmannen, PM Kontor o data och Posten. *pust*  Efter att vi ätit lunch hamnade jag i koma Zzzzzzzzz
Bidde inget handlande på IKEA eller nån annanstans, bara raka vägen hem.

Senare försökte jag mig på att spackla lite i Lillis rum. *fniss* Stark-Anders frågade varför jag spacklat så brett över skarvarna.Tja... säg det... ;) Mitt standard svar idag har varit "En gång på Roomservice...." Var glad att Robin o Simon målade taket. Äntligen bort med det mööörka taket.

Idag har det hänt mycket i rummet. Jag och Soffi har målat taket en sista gång.*ajaj i nacken* Vi fick stå på tå och hoppas att det inte droppade så mycket färg på oss. Jag lyckades kleta ner både hår o ansikte. Tur att jag hann stänga munnen iaf. ;)
Tack Annika som tipsade oss om rollern. *ska aldrig vara så envis mera*
Stark-Anders har tagit bort det sista av mattan och spacklat  hela rummet. RallyKalle och Tommy kikade också förbi ikväll för att kolla på nån ojämnhet eller nåt där i rummet. Robin hann också hjälpa till lite med mattan innan han drog iväg till tjejen.  Han ska tydligen vara borta hela helgen. Henry  får husera ensam i andra huset alltså. Var så fiffig att jag inte varnade Henry att det är renovering på gång här (igen). Så när han kom in och såg rep kläderna tittade han misstänksamt och sa oroligt: "varför ser du ut så där"  Hahahaha ska absolut sätta han i arbete i morgon.

Imorgon fyller min mamma år. *hipp,hipp,hurraaaa* Betyder att jag bordes ha städat massor idag, för det kommer väl lite gäster. (mamma är här o firar alltså sin fördelsedag här) Får väl ta en superduper snabb städraid imorgon.

 Få se om jag åker till stan och hämtar Lilli, eller om hon får sova hos syrran inatt.
Egentligen hade jag tänkt fara på Wärdshuset o käka pizza o ta en öl med Bettan men det sket sig, tyvärr.
Just ja, glömde nästan berätta att vi hade besök av Sötproppen-Dennis och Veronica idag. Åååh,vilket charmtroll! Tog en del foton, måste bara förminska dem. Veronica, får jag lägga ut en bild på sötproppen?

Be nice folks =)

Remontti reiska (eller vad är det man brukar säga)

Idag har vi börjat repa Lillis rum. Stark-Anders var här och rev ner lite väggar och panel. På två timmar hade han demolerat allt i sin väg. =)
Jag har målat i källaren och sen burit lite lister och började riva bort den gamla mattan från Lillis rum, men fyyy så tungt det var. Fattade inte att sätta på mig ett par hanskar så nu kliar det utav bara fan i armarna/händerna. Har tvättat dem men det hjälper inte, fick en massa kliprickar också. =(

Fick just ett sms från Leppisborna och de kommer över på en kaffe, lite hårklippning och ssurr. =)
Hoppas att mina händer inte redan lagt ner...kan bli fantafrilla annars. *hihi*
Så fort jag gör något mer ansträngande med händerna så får jag igen det nästa dag, de går i strejk.Nåh, det hjälps inte.

Har givetvis dokumenterat rivandet så jag lägger ut foton sen så man kan jämföra före o efter bilder.

Nån som känner en ledig rörmockare? Eller nån som helt enkelt känner för att komma och måla med mig? Riva kliande matta? Tapetsera? (jaaa,jag hörde minsann hur syrran ropade "jag tapetserar!") =)

Baj baj

Måndag

Mumsar på ett äpple, det är belöningen för att jag varit på min morgonprommis till kyrkan. Ganska lustigt det där med kyrkan. När vi bodde i stan gick jag alltid genom kyrkogården, även när jag inte ens var på väg åt det hållet. Tycker att det är ett lugnt o skönt ställe. ;) Och nu när vi bor här på ön så har jag märkt att det blir en bra bit att gå, just att gå till kyrkogården.Bra för fläsket och sinnet alltså. ;)

Igår var jag och Ida på kalas och direkt efter kalaset kom M och F + barnen på besök. Kul =)
Kari försökte göra bilaffärer med dem, få se om det lyckades. Skulle så gärna vela bli av med bilen. Våran gård är som en värsta bilparkering. Två sotarbilar, två egna bilar,Robins bil o moppebilen. *suck*

Färgade lite hår också. Lilli fick mera slingor och Jesse o Lulle skulle ha svart hår. Skulle så stort färga utväxten på mig själv men färgen hann stå i en evighet innan jag hann med det så det bidde knappt nåt.
Mozzi, när kommer du med dina grabbs hit? Jag kan ju göra ett nytt försök med utväxt färgandet när vi färgar K:s hår.

Nu måste jag ta och röja här, ser ut som en rövarkula. :(


Lördagkväll

Så där, lugnet har lagt sig i huset. Ida sover, smågrabbarna sover över hos kompisarna på Fridhem, Robin är i Lule och bara Lilli och jag vakna. Kari har dragit iväg till Pontus för ett antal timmar sen, verkar inte hitta hem heller. Spela roll...
Har haft en ovanligt lugn och framför allt tråkig helg. Igår var Lilli o Robin borta,så det var bara de tre små här. Och killarna var på kalas så då var det bara jag o Ida hemma. IIIh alldeles för lungt för mig! Eller så är man bara inte van. Nåväl, senare på kvällen kom grabbarna på att deras kompisar BrödernaBus skulle sova här. Så då blev det iaf lite liv i luckan. :)

Idag har jag mest suttit och ritat kök,badrum och annat kul. Jag bara älskar att göra om huset, på papper. ;) Insåg att om ca 5 år kan jag få tillbaks matsalen. För då behöver vi inte så många sovrum, däremot behöver vi ett stoooort matbord och många stolar.Plus att vi gör om i källaren så det blir två ordentliga rum ist för ett. Efter att vi river en vägg blir matsalen 40 kv2 (vet inte hur man skriver det på datorn) Idag är det två sovrum.
Nå det är länge tills det. Vem vet, jag har kanske sålt ungarna på Blocket,brännt ner huset och skickat karln till Saudiarabien före det. ;)

Hittade en massa sköna inredningsgrejer på http://www.myfirstroom.se/ , tex deras väggord. Ska beställa några såna, tex ordet Närhet som jag ska sätta upp på väggen där jag har bara fotografier.
Gillade även dessa visdomsord: All the coffee in Columbia won´t make me a morning person. =)

På tal om citat och visdomsord så är detta dagens sanning: Du är aldrig så ensam i ensamhet som du kan vara i tvåsamhet.

vin,kvinnor o sång

Nästan iaf, vi glömde att sjunga. Igår kom Toy-Pia och Syrran hit och vi hade en tjejkväll. Bastade och drack vin och champagne(!) Det ni! ;)
Gubben förpassades ner till källaren och vi invaderade övervåningen. ;) *tack Kari*
Efter att jag fört barnen till skolan, handlat och druckit kaffe med Bettan (som är en snäller som låter mig handla före affären öppnar) kom jag hem och åt frukost med Pia och Syrran.(Den sistnämnda var lite pömsig och ville inte riktigt stiga upp ännu "snaaart"* =)
Kan bero på att Ida sovit mellan oss och gav ett par sparkar då o då.

Efter att tjejerna åkte kavlade jag upp ärmarna och städade Idas rum. Jeeesus christ, vad stökigt det var!
Och givetvis passade jag på att möblera samtidigt. *ja,jag har lingonvecka*

Nu ska jag ta och pina Lilli lite. Hon har haft kort dag idag och är redan hemma.

Hejsvejs!

RSS 2.0