Söndag

Fredagen blev inte alls lugn på det sätt jag trodde. Killarna fick inte swichen att fungera så de terroriserade mig med ca 73 samtal. Jag försökte lösa problemet enligt alla sätt jag kom på men icke. Hade alltså tre halvsura gossar gnölandes både i soffan o i gårdshuset (det var därifrån de ringde hela tiden) Försökte muta dem med god tacopaj. :)
Hade iaf trevligt kaffesällskap av Sussi o Linn. :)

Igår lördag då... Jag och Ida for till Folkets Hus, här i byn, på HockusPockus dag. =) Det var Reiki healing, en spågumma som spådde i runor och en annan som gjorde nån sorts ögonlysning. Och nej, det var ingen veterinär. Syrran garvade som en tok för hon tänkte direkt på att hundar gör man ögonlysning på. Iaf var det småkul där. :)
Gjorde inget särskilt på eftermiddan,var på kvällen/natten till stan o hämtade hem Lilli. Fastnade vid datorn,som vanligt, och la mig vid halv tre tiden. *trött*
Imorse vaknade jag av att Kari o Elektrikern härjade på i köket. Drack ett par koppar kaffe och for på en prommis. Jag och min mp3. Sjöng och ylade (det är nog samma sak) så att alla renar/älgar skulle hålla sig borta. :)

Nu sitter jag på kontoret och väntar på att gubbarna ska ha jobbat klart i andra huset.
Imorgon kommer Snickarn och lägger mosaiken, kul.
Nå niin, baj baj

nästan helt allena

Här lär det bli en lugn tjejkväll. Gubben har åkt till Skellefteå, kommer tillbaks imorgon, storsonen har åkt till Umeå,tillbaks nästa vecka, Lilli åker till stan,tillbaks imorgon.Smågrabbarna ska ha LAN i andra huset.Alltså bara jag och Ida kvar här hemma! Tips på hur jag ska tillbringa kvällen? Möblera om rejält (bra ef ingen är hemma o protesterar, men har heller ingen hjälp att bära möbler),kolla på gråtiga kärleksflmer (Fire with fire mmmm), dra igång lite storkok, bjuda över lite flicks o tjattra? Ja eller så känner jag bara lugnet o när Ida sover sitter jag här framför datorn,utan att behöva umgås eller vara social irl med nån.*garvar* Surfa utan dåligt samvete kanske det heter. ;)

Nu ska jag dra med mig ungarna ut på gården för att bära bort lite sommarmöbler.
CU

Ps. Ingen snickare idag....måndag

torsdag

Oj nu var det länge sen sist igen..Så vad har jag gjort? Jobbat,städat,motionerat,solat,sovit och framför allt: fått laga mat i mitt eget kök! Härligt! Imorgon kommer Snickarn för att lägga mosaiken o göra småfix, sen är det bara el-människan som bordes komma o rädda mig från alla skarvsladdar. Och då är köket klart. :)

Ang motionen... om jag skriver ner det kanske jag måste hålla det? *s* Jag SKA motionera något varje dag, om det är lite eller mycket spelar inte så stor roll,men VARJE dag ska jag röra på mig iaf. Igår var jag på värsta långprommisen med Saara. *skönt* Och imorse gick jag med Ida till skolan, inte långt alltså men ändå ett par km. Fördelen med att gå själv är ju att man kan lyssna på bra musik. *Last night med P.Diddy* Men nackdelen är att jag inte alls går lika långt ensam.
Och maten då, jo fan, jag ska testa GI igen.... Har alltså ätit omelett till frukost. *proppmätt*

Nu bordes jag gå över till kontoret för att jobba lite. Senare idag ska jag åka till stan med barnen. Jesse behöver gymppadojjor, hans fötter växer så det knakar. plus att Ida ska på dans efter det. Kanske att jag hinner smita o sola under tiden fröken fräken dansar.

Så nu har jag inte mycket mer att säga. :)

Fredag-lördag

I fredags gjorde jag väl inget speciellt...eller gjorde jag? Herregud vilket kasst minne man har! Jag minns aldrig nåt. Avundas människor som sitter o minns "ja,sommaren -97 var det himla regnit" osv osv Hur kan ni minnas?? Jag minns fan inte vad jag gjorde igår!
Iof minns jag att Minna var förbi på kvällen, och Sofia o Anders också. Vi bastade. Robin o Vicky hittade hem. Och Lilli for som vanligt till stan.

Idag,lördag, for jag,Syrran,Ida,Lilli och Sofia till stan för att inhandla lite innertak. Rejvade in på K-rauta (eftersom vi hörde dem säga Vi stänger om 10 minuter,just när vi kom in. Köpte billigt tak,for o hanlda på Ica, beställde ett par familjepizzor (betyder det att man har stor familj när man måste köpa två familjepizzor? *s*), åkte hem till ett gäng ihjälhungrade killar. Och Vicky,förlåt Vicky om jag räknade in dej med killarna.

Undertiden vi var till stan hade Kari o Anders fått fläkten på plats. Den är stoooor o fin. Se här:
fläkten

Lite bilder på hur det ser ut när Robin kommer hem...bus med syskonen hör liksom till.
robin o jesse
robin o jesse 2

Här är Robins söta flickvän
vicky

Sofias finger fick tuppjuck o började svälla så Kari var tvungen att knipsa av hennes ring.
sofia o kari
soffis ring

KnasAnders och Kari i sitt esse
knasanders

Min vackra (och idag buttra!) dotra
lilliz
psst,ser ni den snygga tapeten i bakgrunden? Hennes fondvägg

Idas "tappisilmät"  :)
idas ögon

Eftersom jag inte hade något dagsfärskt foto på Lulle blir det ett när han var miniliten. SötLulle!
lilla lulle

Nu for Robin o Vicky till stan för att hämta Lilli. Guuud vad skönt att sonen har körkort! Underlättar som fan, jag behöver inte åka emellan alls lika mycket. :)

Nu ska jag gå o kolla på tv med Lulle, som är vaken till skillnad från resten av folket.
Imorgon spikas(?) det tak här i huset och jag tänkte lura med mig Soffi på en prommis i skogen. Få se hur jag lyckas,fröken är ju så rädd för björnar. *fniss*
Finns inga björnar i Seskis.
Godnatt

error

Nu ska jag klura ut en grej....

nähäpp, gick fan dåligt...
Teknikan ihmenainen. ;)

Skiter i det, ska ta en rök o kolla om det var mina gäster som kom.
(Soffi o Anders eller Minna eller alla tre) *s*

rubrik?

Garvar åt syrrans taskiga(?) komentar! :) Jag-en pain in the ass unge?? Neeehej inte då, snäll som ett lamm. *garvar lite till*
Ja ja,jag var en enerverande skitunge som till råga på allt såg ut som Stina i Saltkråkan! Nu är det sagt.

Köket...*ler* det börjar bli klart. Idag har jag primat (eller hur det nu stavas) och det verkar som att Snickarn kommer o kaklar idag. :)
Handtagen är på plats, se nedan
handtag

Igår satte vi ugnen och hällen på plats också. Dock i den felaktiga bänkskivan,men ändå. Här ett foto på snickarn. Vad klurar du på? :)
snickarn
Och nej,jag har inte sprungit dit med den där vasen! Den bara råkade stå där.

Hm, fler foton då? Jo här får ni se vad fröken fräken gjorde igår när hon skulle gå på toa o kissa.
Före
långhåriga ida

och efter....
korthåriga ida

Håhåjajaa en till frissa-wannabe i familjen? ;)

Så där, nu ska jag springa över till kontoret o jobba lite.

Be nice gummibajs


Nu är det verkligen höst!

Jösses vilket väder! Man håller fan på att blåsa bort när man står ute på bron och röker. En dag som denna är det tur att man är ganska tung. Vore jobbigt värre om man vore smal o smäcker för då skulle jag garanterat hänga i bauta-tallen vid varje rök. ;) Positivt tänkande om fetma,va?

Idag har Snickarn varit här o grejat en massa. :) Lite taskiga arbetsställningar...
taskig arbetsställning

I söndags köpte vi kastruller från Fabriksbutiken.
kastruller

och en fulsnygg mjölkkanna ;)
mjölkkanna

Lucas har varit hemma från skolan, snorig o hostig. Eftersom Ida var så snorig igår tyckte jag hon också kunde stannat hemma, men inte då. Fröken jag-gillar-dagis skulle absolut till dagis. Med facit i hand så var det rätt beslut. Senare ikväll var hon på barngymppan (som äntligen börjat :))
Här är några foton därifrån.
pekida
bana

Visst har hon coola tatuerngar? *mammas flicka*
ryggtatuering
das tatuering

Här är ett gammalt foto på mig,syrran och grannpojken. Taget i Helsingfors (Korkeasaari) nån gång på 70 talet.
70 tals foto
Jag o syrran hade givetvis matchande kläder. *ler*

Har ingen aning vilken dag i ordningen

men så här såg det ut iaf på söndag.

Dammit som f_n
damm

Här är den sista bänkskivan på plats. Måste bara hitta snygga konsoller till den.
bardisken
Plasten är kvar på alla skåp, det är därför det ser så där småbubbligt ut. :)

Här är mosaiken jag ska ha och den tapeten som kommer mellan över o underskåpen.
mosaik o tapeten
Och neeej,den är inte grön utan gråaktig. Så de så!

Jag tror det var Vivvi som undrade över måtten i köket.*springer o hämtar ritningarna* Själva köksdelen är ca
 4,2 m*3,2 m Sen är matplatsen ungefär lika stor. Den väggen med överskåp är alltså 3,2 m

Nu ska jag ta o snyta min snoriga näsa. Är förkyld. Snickarn kommer på tisdag nästa gång.Lite synd att det är så många dagar emellan.Han har jobbat 5 dagar totalt. Om han hade kunant vara här varje dag hade köket varit klart. Nåja, snart så. *tröstar mig själv*

Baj baj

dag 5 eller eg 6

Söndag är def ingen vilodag i det här huset iaf. Idag har både snickarn och elektrikern varit här o jobbat. Jag har fått överskåpen på plats och massvis med spottar, som dock ej är i kopplade ännu. Har äntligen fått sätta glas och tallrikar på plats.Och skafferiet har jag också fått fylla, härligt! Biffen och Henry kom igår och har fått slava här. :) Idag fick de t.o.m laga mat till oss. Inget slappande den här helgen inte.
Rubriken är så där flummig för jag vet inte hur jag ska skriva.*blondi?* Dag fem var ju eg ifår men då var ju inte snickarn här....Så ska jag räkna dagarna när det jobbas eller alla dagar? Min hjärna har nog lagt av för idag, är trötter.
En smårolig sak.... När elektrikern frågade Kari om det blir några spottar i köket svarade han Nej,det tror jag väl inte. Och sen när han kommer hit så ser han att det är 18 spottar! *asg* Han har bra koll va?

Annars så har helgen varit som vanlig, Kari har rännt lite här o var (typ i Finland hela lördagen och i källaren hela söndagen) Minna o Pontus har varit på kaffe, Soffi och mormor också. Robin o Vicky for till stan på lördag o kom hem nyss, Lilli har varit i stan hela helgen men hittat hem nu i eftermiddag.Och Biffen o Henry kom i fredags o for hem i eftermiddag. Smågrabbarna har busat på byn och Ida har haft ett par kompisar här.

Här är ett foto på min vackra son
SnyggRobin

Och sen lite kök-bilder.
Blandaren
blandaren

Och köket med överskåpen på plats
kök med överskåp
Ni kan ju låtsas att det är en snygg tapet där. Och att den sista hyllan finns längst ut till vänster. Och att hörnskåpen har dörrar. :)

Dag fyra

Så här ser köket ut på fjärde dagen.
Golvet klart
golvet kalrt

Ugnen o hällen kommer att komma nedanför det där fläktröret som hänger ner. Eller eg så kommer de lite till vänster om den.
bänkskivor

Var tvungen att sätta dit en vas med blommor. *s*
köket med blomma

Taget i köket mot matplatsen
mot matplatsen

Dag tre

Jippie, här händer det grejer. :)
Alla skåp är ute, kaklet nertaget och golvet påbörjat.
=)
Sorry för den sena uppdateringen men kamerans batterier tog slut. *s*

halvvägg 0906
golv
kök 0906

Dag två

Dag två steg jag upp kl 6 för att hinna tömma lite nnan snickarn kommer. Sen fortsatte det hela dagen med att försöka stuva undan grejer. Hur mycket skit rymmer ett kök eg?! Tack o lov har vi beställlt en conteiner , måste slänga o rensa rejält.
Stupade i säng kl 21.00, helt slut.
Här är ett par foton från dag två.

Limträbalken på 7 meter måste bäras in genom fönstret. :)
limträbalk


Kök? ;)
halvvägg 0905

Dag ett

En snabb uppdatering så här på morgon.
Lite foton från igår.
Så här såg väggen ut innan den kapades. (Här står jag i vardagsrummet o fotar)
helvägg
Och så här ser den ut nu. Idas komentar igår var skön: Mamma, vad ska vi göra med det här fula hålet?! *sagt lite surt o småmalligt*
halvvägg
kakel borttagning

Snickarn o Robin tar bort det gamla kaklet. *pekar uppåt*

Sen hade vi kalas, utan ett fungerande kök *s* Dukade ute på altan och det gick bra.
grillar på altan
ljushållare
ikea
mozzi med boys
anton
lilli o skimra

Så här ser min fönsterbräda ut....Blommorna har fått flytta till andra fönsterbrädor så att flingorna o annat kunde stå där. 
fönsterbrädan

Köksrenoveringen har börjat

Idag har snickarn börjat riva köket. Jippie!!!
Foton kommer imorgon, nu ska jag rasa i säng. Det är tungt med rep och 40 års kalas samma dag. Men trevligt :)
Zzzzzzzzzzzzzzzz natti natti

söndag

Sov länge och for sedan till svärmor o hälsade på. Där var det mat och fika så klart. Lite friidrott hann vi även se. Fan,vad mäktigt när finnen Tero Nånting tog guld i spjutkastning (eller vad det nu heter) Ruggigt impad blev man. :) I brist på svenska medaljer får man alltså ta till det näst bästa, ens finska gener. *s*

Hann leka i den nya lekplatsen på torget innan vi åkte hemåt. Om någon kommungubbe eller gumma råkar läsa detta så vill jag bara påpeka att det är rätt skit att det byggs nya lekplatser i stan men i Seskis ids de inte ens klippa gräset i den befintliga, gamla,ruckliga lekplatsen.Gräset går väl till midjan på barnen skulle jag tro. Blä vad dåligt!

Väl hemma bakade jag och ungarna lite bulla, gottigott. Ungdomarna hittade också hem idag, äntligen.

Här kommer ett gäng med foton från idag.
the eye
ungdomarna
pojkarna gungar
jesper gungar
lucas gungar
ida åker rutchkana
ida o farmor
bullar
jesper bakar


Lördagssvammel

Jaha,då sitter man här och ser allmänt sunkig ut --->papiljotter i håret, morgonrock och tofflor. ;) Har vart o bastat och orkar inte klä på mig. Försöker göra nåt åt håret så man inte alltid knallar omkring med tofs på huvudet. Det är sjukt eg, när jag hade kort hår var det alltid fixat och nyfärgat osv. Men nu när man har långt hår ser man mest ut som teskedsgumman... tötterö päässä
Sa till Minna idag att jag bordes kanske permanenta håret men hon fick krupp på mig o sa att det är dumt o fult och helt 80 tal. Vad är det för fel på 80 tal va? ;)

Så vad har jag gjort idag? Städat,städat o städat. Jooo jag har ju borrat med min fina borrmaskin också! Fick en av gubben för ett tag sen men har inte vågat använda den,men igår var jag hos syrran o hjäpte henne med en massa saker och där borrade jag allt möjligt. Övning ger färdighet eller nåt. Har satt upp en massa lådor/hyllor i lilltoan så allt smink och alla hårgrejer är så fint på väggen nu. Det du LilliPilli, inget stökande där mera. :)

Veckan har varit lite småstressig. Har varit (förutom jobb) bvc och tandläkarbesök.Bankärender, danskurs,klädköp med Lilli och ett par IKEA besök. Var så skönt att bara vara hemma idag. Imorgon ska vi hälsa på hos svärmor och sen hem och baka bullar. Det är en viss gamling som fyller jämt nästa vecka så nåt bör man baka. Obs, det är inte jag som fyller år,nej jag är ännu uuuuung. :)

Nå muuta? Ei vissiin muuta kuin hyvä yötä

RSS 2.0