Fredag

Ska försöka summera de senaste dagarna.... med mitt minne blir det ju inte lätt. *suck*
Har iaf sett massor av skidtävlingar. Skrek mig hes när Kalla spurtade i stafetten! ;)
Har även haft Lule främmande :)

Idag hade Seskarö skolans barn sitt Vasalopp. Ganska kallt med ändå härligt soligt väder.
Lucas




Stolt tös med sin medalj. Spåret gick runt träsket och det är ju superbra för då kan vi åka rakt ner från gården och komma dit. :) Tvingade Kari att köra upp ett skoterspår idag så vi slipper plumsa till träsket.

Här är några foton på Idas Hello Kitty-rum. Sydde nya gardiner och klädde om soffan.






Har även bytt bort min fula vaxduk i köket till en snygg vaxduk. :)


Om ett tag kommer Minna o Pontus hit. Vi ska basta och glo på Let´s dance. Mormor har också kommit idag.

I helg och framförallt nästa vecka (sportlovsvecka) ska vi vara ute och skidra och åka skoter och få massor av frisk luft. :)

Be nice gummibajs


Skidåkning

Imorse var jag till uteförrådet och sökte fram mina skidor. Och efter lite sökande hittade jag även pjäxorna. Hade för bråttom först och missade dom. ;)
Så efter att jag fört Ida till skolan for jag på en liten tur i skogen. Härligt! Äntligen kan man börja åka skidor! Är lika lycklig som ett barn på julafton tror jag. :D

Måste nog köpa mig ett par nya skidor. Har så dåligt glid på mina.... Iof så är det ju bra, måste jobba mera men nja, tror iaf att jag skulle behöva ett par glidigare. :)
Mina är vallningsfria, kanske det som är problemet?

Minns när jag och Kari var på "helvetes-turen" och hur han bara gled o gled när en annan var tvungen att staka t.o.m i nerförsbackarna. *håhåå vad det var nära att han miste livet den dagen*

Verkar som vi fått ett husdjur. Det skuttar (man kanske inte kan kalla det skuttar?) en liten pippifågel här på gården. Höll nästan på att köra över den i morse. Om den är tam, skadad eller bara allmänt blåst vet jag inte men rädd är den iaf inte.
Var tvungen att skicka ett mess till sotarna så de inte kör över den stackaren när de kommer. :)

Ikväll blir det stan en sväng för lilldamen har dans och jag tänkte hinna sola solarium.

Nu ska jag fortsätta jobba.
*baj baj*

Måndag

Är det fler än bara jag som gillar måndagar? Jag gillar verkligen att vardagen börjar, rutiner osv. Iof så gillar jag ju helgerna också, men är lika glad över måndagen som jag är över helgen på fredag. Knäpp? Ja kanske. :)
Lördagen var en bra dag, först en massa frisk luft och skoteråkning, sen trevligt bastubadande och dansande på pubkvällen. :)
Speciellt nöjd var jag med mina nyfärgade jeans. Splitternya jeans som hade fel färg men var såå sköna. Efter att jag slängt i lite färg i maskinen var de superfina! Nåt som inte var så fint var min förbenade tvättmaskin... den fick nåt frispel och trots alla möjliga o omöjliga knep så öppnade den inte luckan! Där stod jag smått hysterisk och skulle ha mina brallor. :( Ropade ner Kari i tvättstugan och han tog tag i luckan och hoppsan! där lossnade den. Hrm, nå efter lite meckande med mejsel fick vi upp luckan iaf och jag fick ut mina efterlängtade byxor.

Söndagen däremot var inte lika kul..... jag blev väl inte trevlig och social förrens till eftermiddan. Då kom Sofia och Noah och hälsade på. Sötproppen gillade att ligga och kolla på babygymet. "Barnvakten" Ida var  i närheten hela tiden. :)


Köpte ett fint halsband på Ica. Tyckte den skulle passa bra både till kläderna och till alla hjärtansdag-festen. Var nämligen ett snyggt svart hjärta. Men tyvärr så såg den ut så här när jag kom hem.... har tappat själva hjärtat.



Jaa, vad bra att puckot blev dömd även i Hovrätten! Allt annat vore helfel.
En till länk när jag ändå håller på. Smyger omkring och dödar granar.
Det vore ju värre om det skulle stått grannar...som jag läste. ;) (Fias sjuka humor)

Apropå humor, detta fick Kari via sms idag:

Vilka två forsar är kändast i Tornedalen?
I
I
I
I
I
I
I
I
Rätt svar: Ekfors och Grönfors

*fnissar barnsligt*

Avslutar med ett foto på mina fina alla hjärtans dag rosor. :)


Lördag=skoterdag

Hej hopp!
Vi har varit ute i flera timmar. *skönt* Testat skotrarna och tagit en fika ute på isen.
Här är tripp,trapp och trull Hautalampi, på Henrys värstingskoter


Jag tyckte att mina vantar passade så bra till den här skotern. :)


Syrran är också här, kom igår. Ikväll ska vi ut på pubafton här i byn. Roligt!


Ida är en bubbelgum-rosa skoterbrud.


Nu ska jag gå och titta hur mina nyfärgade byxor ser ut. *håll tummarna att de är jämnsvarta*



Himla kalasande

Tack för alla gratulationer och för alla fina presenter. Lite foton på en del fint jag fått. :)






Så här fina blommor fick jag av Robin, som ju tyvärr är alldeles för långt borta. *tack*


Hade sån tur att just när jag skulle till att baka semlorna kom Soffi och GulleNoah, så jag bjorde genast ett byte. :) Fick gosa med bebben och Sofia och Lucas bakade. :)




Noah premiärtestade babygymet som jag fått av Annika. *tack*


Sofia hade även med sig mamma och Moster M. Hrm, eller hur ska jag skriva så man förstår vilken mamma? Iaf, min mamma och min moster M. :)
Moster Marjatta och Noah


Sänder även ett grattis till Saara, som också fyller år idag. :)

Nu är det bäst att jag lägger mig för i morgon ska jag upp tidigt. jag och Jesper ska vara kl nio i Lule. Ska besöka tandläkaren och shoppa lite.

Natti Natti

tisdag och onsdag

Är så himla trötter så jag orkar inte skriva nåt men bjuder på en drös med bilder. Först foton från igår. Jag, Syrran, Lucas och Ida var på bibblan och till gallerian i Torneå.
Idas dikt som hänger på biblioteket. <3

Närbild...


Fikapaus...


Idag fick vi finfrämmande :)
Grannens Dennis och Ida ser på film


Fick en jättefin ljuslykta av dom, har tyvärr inget foto på den, ännu. Tack! :)

Kulturveckan startade idag, här är ett foto på Knatte,Fnatte och Tjatte som gick med i "tåget" från bibblan till torget.


Och till sist ett foto på våran skoter. :) Efter 4 års funderande på om/vilken skoter vi ska ha så har vi i veckan lyckats köpa två stycken. ;) Den andra är inte ännu hemma så ni får nöja er med bara den ena (psst, den som jag kommer att köra)
Gaaah!!! Mitt nät suger så det blir inget skoter-foto idag.
Nu ska jag gå o sova, är helt slut som artist.
Natti natti


Lördagkväll

Dagen började med en lång sovmorgon. :) Sen gjorde jag lite mer slingor i håret. Lite för gulaktiga kanske... ett foto på dom. Resten av skallen får ni inte se. :)


Kruxet är att jag inte får samma färg på hela håret. Är mycket mörkare (rödare ?) i topparna. *suck*

Paltade på oss massa kläder och gick ut i kylan, -16 grader. Det var skönt. Först tänkte vi gå till kiosken och käka där men ångrade oss och tog bara en vanlig promenad. När vi kom hem åkte Kari o Jesse till kiosken och hämtade hamburgare. *gott och onyttigt* :)

Igår kväll gjorde Lulle våfflor. Och det var verkligen mumsigt!


Lulle gör en volt :)


Äntligen har vi fått mera snö. Och mera verkar det komma. Bra, då kan man snart börja åka skidor och skoter. Just det, har köpt en skoter. Robin, färgen och märket vet jag inte men den är halvlång iaf. :) Sonen mobbar mig för att jag bara bryr mig om längden på skotern. :)

Minna och Pontus kom förbi på lite kaffe. Ida bjöd in oss (skriftligen) på lite fika, som bestod av vatten och godis. :)

Snygg fingerföring Pontus ;)




Melodifestivalen då... Var bara jag och Ida som kollade. Hon röstade på den där Jonathan nånting och jag på Alcazar. Gillade även rock-Ninas låt. Och bara jag slipper se den där af Ugglas så får hon sjunga vad hon vill....

Ja så sitter man här då, ensam. Ida sover, killarna spelar Wow, Kari sover.... lalalalalaa kanske man skulle ta och spela lite Wii? Eller så går jag och läser i sängen. Ja kanske jag gör det.


Till sist: Koop Arvonen eller Arponen... iaf, han vann finska Idol tävlingen. Ganska skön röst.

Be nice folks


Fredag, magont,bilder...

Har tänkt blogga i flera dagar men har inte haft nåt vettigt att skriva. Iof har jag väl inget vettigt att säga nu heller men kan ju inte överge bloggen helt. ;)

Slänger in lite bilder...

Beställde denna (eller dessa ef det är två) på Bluebox. Trodde den skulle vara större, men det går ju att hänga saker på den här också.

Min väska som hänger där nu.



Beställde en ny bok i veckan, har inte hunnit börja läsa den ännu.


Har länge tänkt visa min lilla laptop. Här är den på våran vanliga laptop.


Idag har jag sovit mest hela dagen för jag är lite dålig i magen. Skum magsjuka på g...
Kari "tvingade" mig att kurera magen med nån sort svinäcklig ört-sprit. Yäcki! Smakade gräs o annat skumt. Funderade på om jag behövde ta en allergitablett på det hela men det gick bra. Magen verkade bli lite lugnare av det...eller så inbillade jag mig. ;)

*skrattar* Pratade nyss med Syrran som sa nåt i stil med att vi är 40 år bla bla blaa, jag var snabb med att säga att jag faktiskt bara är 37. :) Men enligt Annika kan jag inte säga så eftersom jag om nån dag fyller 38. Höh! Jag är ju 37 tills jag blir 38. Så de så :)
Eller så kanske jag bestämmer mig för att fylla bakåt, kan ju intala mig själv att jag blir 36 *ler* Ja, så gör jag nog.

Snart ska jag bänka mig i soffan o se på Let´s  dance. Hujja, nu lät det iaf som att jag var 55, eller. ;)

Baj Baj gott folk
Just ja, skulle ju haka på en grej jag såg hos Izac: Visa sjätte bilden i sjätte mappen.
I den här (sjätte) mappen fanns bara 6 bilder. Funderade vad det var för miffomapp, och insåg att det var några myskofoton tagna när vi just flyttat hit. Syns speciellt på hallen som är omålad. Huj, ser ut som en bastu eller nåt.
Lulle, bli inte sur nu. ;)


Soliga Söndag

Äntligen sol! :) Underbara sol som inte lyst här på länge. Jag och Minna for på en timmas prommis bara för att få njuta av solen. *småsvettig och lycklig*

Vi har bara varit inomhus hela helgen. Ida fick feber igår och Jesse är också småkrasslig.
På fredag kom Syrran hit, roligt. Vi har myst och tagit det lugnt förutom en städraid i mittt sovrum. På lördag kom Minna och Pontus också. Vi åt god mat (fläskfilé, potatisgratäng,sallad, grönsaker och lite rödvin)

Kocken


Sen var det givetvis bastubad. Och lite mer Wii spelande. :)
Syrran for o sov i stugan med Mange, men Minna o Pontus sov över här.

Imorse konstaterade vi att alla kände av nån sorts träningsvärk. Jag har def ont lite här o var. Enda som inte känns  som "bra" värk är mina händer... Har lite småtaskiga leder o vissa saker är inte alls bra för dom. Men jag tänker inte låtsas om det. ;) För det här spelandet är både kul och nyttigt. Så de så

Nu ska jag gå o mojsa i soffan med lillskorpan. Hon blir så ynklig när hon är sjuk. Sov med mamma i natt, mysigt. Kari trivdes nog också bra i Idas rum... hehee...  sovandes bland Hello Kitty grejer och annat tjejigt. :)

Baj Baj

RSS 2.0