Wiiiiiiiiiii :)

Här Wii:as för fulla muggar! Fick ett tips igår om att de fått in Wii spel till Torneå. Så efter Idas dans skyndade vi oss dit och köpte ett. :)
Efter en snabb kaffe hos Minna o Pontus åkte vi hem och testade spelet lite. Barnen var inte alls glada över att gå o sova och Ida fösökte förhandla sig till en ledig dag, allt för att kunna spela. :)

Jag hade sovmorgon för Kari jobbar ju på kontoret på fredagar så efter en skön sömn, lite kaffe var jag redo för en boxningsmatch (och bowling, koridning,golf,tennis o baseboll)  ;)
 
Hur kul som helst!


Jesse boxas....


Lulle likaså...


Ida och Alma spelar tennis :)

Snorig tisdag

Läser i tidningen att Bodens kommun infört totalt rökfurbud på jobbet. Hmm, säkert en god tanke. Men som rökare reagerar jag negativt, så klart. Om jag vill dricka kaffe eller röka på min kaffepaus ska väl ingen annan bestämma...typ. Sen ska man givetvis försöka byta kläder (typ dra en rök-rock på sig) och tvätta händerna och kasta i sig en Fischerman efter man rökt, så att ickerökarna slipper drabbas. Nåt jag inte vill drabbas av är en röksugen kirurg eller en röksugen tandläkare *iiikkk* Och inte vill jag att mina barn ska undervisas av någon som är stressad och mindre stresstålig pga röksug. Ja ja,det om det.

Läste annat också i tidningen, att det brunnit på Fridhem. Hujja! Tur att han inte eldade i nåt av hyreshusen iaf. Det är ganska bra tajmat, för ett par dar sen fanns en annons om att det finns lediga lägenheter på Fridhem och att du som ny hyresgäst kan få den 12:e hyran gratis.  Dom kunde lika gärna ha skrivit att "eftersom vi flyttat alla &%¤#/ puckon dit får du den 12:e hyran gratis, dvs om du står ut i tolv månder."

Annars då... inte mycket, är inte helt frisk. Näsan rinner och halsen gör ont. Lite feber till o från. Kari har samma och inte kunnat jobba på två dagar. Ett jäkla nysande alltså.

Just ja, jag skulle ju göra reklam för en underbar salva! Zona heter den och det finns mer att läsa om den här.


Jag köpte min på Icas förbutik. Idas eksem är nästan helt borta! Vi har smörjt dagligen med bl.a Hydrokortison salva och så fort vi gått över till nån mildare salva så har eksemen blivit värre. Plus att det så gott som aldrig varit helt borta.

Så alla ni som har eksem eller  barn med eksem, ruscha till Ica och köp Zona. :)

Nu ska jag ta och inspektera kylskåpet. Kanske blir det korvsoppa till middag?

Baj Baj

Bilder,musik o allmänt svammel

Igår var jag till syrran och bakade en tårta till Lillis fest. (Lilli och två av hennes tjejkompisar hade en gemensam 18 års fest idag.) Vi gjorde en seriös och en spexade vi till lite. :)



Sofia och GulleNoah var också där. Jag passade på att gosa med sötproppen så klart. Bjuppar på ett foto, även fast jag ser ut som en zigoinare på den...






Här är ett foto på min kamera-skygga syster. :)


Så ,så ,inte bli sur nu Anka. Det är fortfarande så att du har det där urfula fotot på mig där till allas beskådan. Och det här är iaf ett fint foto på dig. Fin-Anka :)

Ida kommer att få såna här mumsiga bakelser, virkade av syrran.


Efter vi bakat klart kom min svammel-Lilli dit. Spexade och härjade framför kameran. Så här ond såg hon ut också. :)


Idag har jag städat, som vanligt när det är fredag. Hujja vad trist det lät. Men det är iaf skönt när det är fint till helgen, så kanske man slipper städa då.
På eftermiddan for jag och Ida på kalas. Alma som fyllde 7 år. Vi har målat en Hello Kitty tavla till henne.


Jag blev kvar där under hela kalaset, mumsade på en massa go´fika. :)
Sen har jag inte gjort så mycket mer idag. Fastnade här vid datorn.... Men måste nog gå o sova nu för jag ska upp tidigt imorgon. Ska åka till stan och hjälpa Lilli och tjejerna med städandet av lokalen de hyrt. Kul....inte

Avslutar med en härlig låt, Scorpions Holiday. :)
 

Tisdag med tillägg

Sitter i köket och testar min nya leksak, en miniliten laptop. EEpc heter den kanske. Funderar på att sätta på mig glasögonen så man ser bättre. ;)
Om ett tag far jag och Kari till Luleå på ärenden. Lilli och Ida stannar hemma och har stora planer på att baka. *jammi*

Oj, nu kom Kari och säger att vi måste fara. Tidigare än planerat. Nå, jag får fortsätta blogga senare.
Baj baj



Fortsatt blogga kl 17.30
Vi har alltså varit till Sunderbyn och Storheden. Förökte bl.a hitta ett Nintendo Wii men utan resultat... finns det inga såna spel kvar?!? Gjorde ett tappert försök att handla billig mat på Willys men det gick inte heller så bra. Ingen bra idé att handla utan handlingslista....
Här hemma hade tjejerna gjort plättar. :) Och ätit upp allt..... Nå,jag ska inte klaga. Vi åt lunch på Max, korv med bröd till middag och semla till efterrätt. *rap* :)

Lekte taxi igår...
Hämtade Ida kl 14, körde Lucas till kalas kl 15, körde Jesse till samma kalas kl 16 (efter att han kommit med buss från skolan o varit hemma o käkat lite), Idas teater började kl 17, hämtade killarna samtidigt. Tack o lov slapp jag hämta lilldamen när teatern var slut kl 18.30....

Småkillarna var ju på kalas igår. Skulle hämta dom klockan fem, Jesse ringde just när jag var på väg. "Det är en död man här", sa han. Jo säääkert, tänkte jag men tyckte ändå han lät lite stressad. Och visst var det så, tyvärr. Pojkarna hade gått förbi en bil som stod still med motorn igång och Jesse tyckte chauffören såg lite konstig ut, så han gick förbi en gång till.  Innan jag hann fram hade det kommit andra vuxna dit och de hade ringt ambulansen osv. Verkar som han drabbats av sjukdom. Killarna har tagit händelsen bra, vi har pratat om det hemma och de hade även pratat om det i skolan.

Angående min mini pc *ler* Söt som bara den men får se om den är praktisk. Ska iaf pimpa till den lite, ska beställa härifrån nåt snajsigt att klistra på den. Fast om jag ska vara riktigt ärlig så är det Kari som får göra sånt pillarbete. Hatar allt sånt, som förr när ungarnas böcker alltid skulle plastas in. *gaaah!*

Nu  ska jag se om det är nåt bra på tv. Känner för att mänka på soffan. :)

Sandra Nathalie 18 år!

Tänk att nu är min lilla Lilli 18 år! Myndig!
Väckte henne med sång och lite fika (oboy och mackor med hjärtformat pålägg.)

Grattis på födelsedagen gumman! Hoppas du har en kul kväll ikväll. ;)
(och att du inte ser dubbelt)


Jesse,Kari och en liiiten Lilli :)

Helgen

Dags att uppdatera...
Kalasandet gick bra. En bunt med småflickor, trevliga vuxna, goa släktingar och gott fika. :)
Här ett foto när Ida öppnar presenter


Kön till den obligatoriska fiskedammen. :)


Hade man tur fick man ett påse med lördagsgodis, men ibland såg det även ut så här


'

"Ååå neeej!" ;)

Det var ju tre som firades så då blev det även tre tårtor.
Idas, Nathalies och Syrrans




(Jag höll mig till Syrrans marängtårta...muuums)

Det var lördagen det... På söndag var det Julgransplundring på Folkets Hus här på ön. Hembygdsföreningen och Seskarö Idrotts Förening samarbetade och fixade detta. Tidigare har det alltid varit sågen som stått för det och därför har det också alltid kallats Bolagsfesten.
Iaf så fixade vi det finfint. :) Jag lekte paparazzi men det var inte lätt att få bra foton. Här är ett där det dansas runt granen.
Ida är längst ut till vänster...



Idag är det då måndag, min favvodag. :) Barnen i skolan och jag fick mycket gjort på kontoret. Behövde inte ens fundera på vad vi ska äta till middag för farmor bjöd oss på middag. Men som alltid så äter man ju så förbannat mycket där! *rap* Är ännu också mätt... men gott var det.
Och det bästa är nog den lilla tuppluren som jag oftast tar efter maten. Farmor fnissar och övertygar mig om att jag ska vila på maten lite, no hard feelings där inte.  Annars kan det ju vara lite ohyfsat att somna hos främmande. ;) Vilade först själv, sen kom Jesse, efter ett tag kom även Lilli o mänkade med oss i sängen. Steg upp lagom till kaffet (och fikat)
:)

På hemvägen var vi till Rusta och köpte mera tavlor o färg. Här målas det tavor på löpande band. :) Ida målade en till granntjejen som fyllde år och en till Moster. Hallååå Moster Anka, här är en blom-tavla som väntar på att flytta hem till dig. ;) Lilli har också målat en ikväll.

Nu har jag nog inget mer att skriva om.....
Ha det bra och var som folk. ;)


Ida Nicolina 7 år

Idag fyller min gullunge 7 år! =)



Så här ska kalasas hela dagen. Släkten passar på att fira Lilli också. Hennes födelsedag är om 6 dagar men hon tänker inte vara hemma då. Plus att vi firar syrran också idag, istället för imorgon.

Så grattis på er alla tre. :)

Förbannad i natta....jäkla hockey

Men vad är det för fel på dom där dumma kanadensarna???!?

Alltså jag ska aaaaaldrig nånsinn heja på Kanada under nån hockeymatch. Hela landet verkar tycka det är okej att köra över målvakten, gång på gång. Hallå???!??!

Tur som fan att jag inte har högt blodtryck eller hjärtfel för då hade jag nog kastat in handduken.

*andas lungt o försöker lugna ner mig*

Nu ska jag återgå till tv-tittandet. Har nog aldrig varit så här tyst under en match. Väser och svär tyst. Liite sparkande med fötterna blir det dock. ;)

Läste förresten ett gammalt blogginlägg gjort på Lunar där det stod nåt i stil med: "Fick säkert tinnitus när Svelin skrek till Salo: Idiot, du har pucken bakom ryggen!".  Det var nån gång 2001-2002 Minns du det Anna?  :)

Oj, nu har det börjat. Bajbaj

Skridskoåkning mm

Idag har vi varit och åkt skridskor. Och hör o häpna: även jag åkte...ungefär 7 minuter. :)  Efter skrillandet kom vi hem och lagade lasagne. Dumt att skriva vi, när det bara var jag som lagade. Idylliskt och trevligt hade det varit om alla hjälptes åt med matlagandet, men icke. Tittade på gråtfilmen Föräldrafällan, för vilken gång i ordningen vet jag inte men den var lika gråtig denna gång med. ;)

Lulle (med assistans av Lilli) lagade en underbart god (och onyttig) Dajmkaka. Mums!

Såg på junior vm i hockey häromdan. Sverige- Slovakien tror jag det var. Gud vad spännande! Jag fick som vanligt behärska mig så jag inte gapade för mycket. ;) Jag och Kari trodde att dagens match skulle vara nu, men det visade sig att den spelas halv två i natt....skit... Jag är väl mest troligt vaken då,men inte kan jag kolla nån hockeymatch om folk sover. Skriker o klappar o härjar, vare sig jag vill eller inte. Är nog nåt gen-fel, för min mor är precis likadan.

Igår städade jag bort julgrejerna och passade på att byta klädsel på sofforna. Ena soffan var det inga problem med men den andra jävlades tills jag nästan klippte sönder fanskapet. Oj, förlåt för alla svordomar. Fick slita och dra o greja som tusan för att få den nya klädseln på plats. Det märks på mina händer/fingrar idag = ont.
Men snyggt blev det! När jag ändå var på städhumör grejade jag lite i tvättstugan också. Vilket resulterade i att jag var tvungen att rensa o ordna killarnas garderober. :)
Har försökt säga till Lilli att hon o jag ska gå över till röda huset o fixa garderoben där, men hon o Ida är så inne i sitt Yatzy spel...

Nä, nu ska jag göra nåt, inte för att jag vet vad men nåt. *rastlös*
Om nån av er bara råkar ha ett Wii spel liggande skräpandes hemma så hör av er. ;)
Verkar inte som att varken Elgiganten eller Maxi får in några just nu och det är JUST NU jag vill ha en sån. Var o provspelade hos Carro och det var ju skitkul! :)

2009

Så blev det ett nytt år, igen. Vi hade ju en sjuhelvetes storm här. Ett par gånger trodde jag taket skulle lyfta. Försökte få nåt bra foto men det här är det enda som visar det någorlunda.... Stora starka tallar som böjer sig rätt mycket.


Inga av just dessa träd knäcktes men tillräckligt många för att skapa ett strömavbrott som varade i ca 4 timmar. Suck! Så här satt vi, i mörkret..... Spelade lite yatzy, men inte orkar man spela det heller i alltför många timmar.


Ida vann, som vanligt. Ruskig tur den tösen har i spel. :)

Tog även ett fint foto på det här fina ljuset som jag fick av syrran i julklapp.


Söt eller hur? :)

När vi äntligen fick tillbaka strömmen lagade vi lite mat, slappade på soffan och for till stan för att se på de stora raketerna.
Fotade bara de mindre precis i början på "kalaset" för sen frös mitt pekfinger halvt ihjäl så jag la ner fotandet.


Nyårslöfte måste man ju ha eller? ;) Mitt var att börja motionera. Så på nyårsdagen hoppade jag i termobyxorna och tog Ida och sparken o for ut. Inget enormt motionerade men ändå. ;)
Och idag....eh, räknas motion på Ica? Nähä, inte det, hm, då måste jag nog göra massvis med sit-ups och sånt ikväll. För man kan ju inte börja fuska på en gång heller?! ;)

Idag for stor-sonen tillbaka till Norge. Hujja vad det är jobbigt att säga hejdå. :( Men jag klarade ju mig bra när han var där förra svängen så jag överlever nog. Är bara så jobbigt just när han far och att oroa sig över resan dit. De bilar ner och det är ju ganska farligt. *hönsmamma*

Ska boka en resa ner till Stavanger i mars, tror jag.Eller så bokar jag en resa upp, till Robin. Blir nog billigast att flyga hit honom för en helg än att flyga dit med halva (?) familjen.

I kväll var Syrran,Mange,Anton o hans flickvän Satu här på middag. Lagade lax, potatisgratäng och sallad. Gott!

Avslutar med att visa min finfina ring som tomten kom med. :)
Det är (den i mitten) en norrbottens ring. Jättefin!
Har så fuuula naglar att jag vägrar visa nån närbild på dom. ;)


Ha det så bra allihopa och Robin: glöm inte att messa din mor ibland, att äta ordentligt, att uppdatera bloggen, att köra försiktigt, att.... hm, sorry.... men glöm inte att messa mig ibland. :) *kram*

RSS 2.0