Morsdag

Vaknade och kikade genast ut från fönstret, ryssvärmen, är den här idag? Nja, det har ju blåsigt som bara den så... Men visst soligt har det ju varit.
Fick kaffe och presenter i sängen av Kari och Ida. :) Fina teckningar och kort plus ett mystiskt kuvert. Kuvertet innehöll en cykelnyckel! Ner i källaren och där hittade jag en finfin cykel. :) Nu ska här cyklas. Jag och Ida for ut på byn en sväng, cyklade en sväng till Carro o co.


Sen kom Soffi,Anders och Noah. Med sig hade de en trött Lilli. ;) Efter ett tag kom Syrran, Anton,Satu,mormor och Robin (även han trötter) Vi bastade och lagade god mat. Här är en bild på en del av folket.


Och Söt-Noah som blivit en härlig busunge. <3


Anders hade en släng av frisör-längtan. ;) Här ger han sig på Lillis fortfarande tuperade och sprayade hår.


Har inte gjort så mycket annat idag. Tog en liten tupplur på studsmattan. Mysigt att nanna där, med täcke och allt. :)


Hm, jag tror jag ska ta mig lite glass. Blev supersugen på gotta nu.
Baj Baj


Lördag

Så där, då var bal-dagen snart över. Tösen blev så fin med sitt krudilutthår och fina kläder. :)

Så här såg vi ut hos Moster M (frissan)

Ska det verkligen se ut så här? ;)


Mamma fick också en rulle i håret. :)


Undertiden vi varit till frissan så var Robin och hans kompisar här och grillade o bastade. De ville posera med Lilli.
Lilli and the boys :)


Lilli med sin kavaljer Egon, som eg heter nåt annat, typ Emil.


Tack Mozzi för att du sydde Lillis klänning, urtjusigt.

Efter "balandet" hoppade jag i Minnas bil, en bubbla cab och vi cruisade och fnittrade lite. ;)
Så vad Moster än gjorde med mitt hår innan så blåste det bort.


Hemma så umgicks vi lite med Robin o hans vänner innan de for till stan. Sen bastade vi och grillade lite korv.

Snart dags att sova, nöjda o glada. :)

Fredag

Hela veckan har gått i magontets tecken. Herregud vad min mage har varit hemsk. :( Men efter att jag hämtat acilofilus tabletter från syrran så lugnade den ner sig direkt. Idag är första dagen som jag känner mig mänsklig igen.

Förutom att ha jobbat har jag klippt håret på två av sönerna. Här ser ni resultatet. :)

Jesse med sommarhår.



Robin med sitt vanliga snyggo-hår. Han var sjukt långhårig innan.



På tal om hår... Lilli har beställt löshår som hon ska ha på sig nu på lördag när det är bal och på torsdag när hon tar studenten. Håret var jättesnyggt! Foton kommer senare.
Vi har testat olika sorts krudilutter och funderat på frisyrer, varit och testat balklänningen och hon har köpt lite smått o gott som behövs till balen. Kan ju säga att det är stooor skillnad på när Robin tog studenten. :) Då köpte vi en kostym och that´s it. :) Hans enda problem var att han ville hinna basta i en evighet innan balen. Lilli ska åka runt som en skottspole och fixa hår,kläder mm. Men men det är väl så det är. :)

Snart kommer Minna och Pontus hit. Längtar att få basta. Vi löser de flesta världsproblemen där i värmen. :)

Hoppas vädret blir så soligt och varmt som det sägs. Skönt för bal-flickorna att slippa frysa i sina ärmlösa klänningar. Och på söndag ska vi grilla och äta ute. Syrran med familj kommer hit och vi firar morsdag ihop.
På tal om morsdag... firar ni det? Är ju rätt bortskämd när det gäller att få blommor i tid o otid, men jag bryr mig inte så värst mycket om presenter och sånt när jag fyller år eller på julen, men när det är morsdag då tycker jag absolut att jag ska firas. :)

Insåg nåt hemskt i veckan... jag är kort, jättekort! Har tittat på bilderna från Gotland och fatta att jag är lika kort som ungarna! Inte nog med att jag är tjock, men att vara så där kort också. *suras lite*

Nu tror jag dom kom. Tjilevipp!

Ps. Veckans (kanske enda) asgarv fick jag när jag gick via Sofias blogg till nån som kallas Tesstamente. Herregud, så jag skrattade! Tur att ingen ringde på jobbtelefonen just då. Hade inte kunnat svara för tårarna sprutade och jag fick knappt nån luft, så mycket skrattade jag.:) Handlade om en karl som gör de mest knasiga sakerna i sömnen.

Måndag=sjukdag

Vilken onödig dag det varit idag... Började med att jag blev sjuk igår natt. Ont i magen och spydde, fick feber och ont i halsen. :( Har legat hela dagen på soffan. Gick över till kontoret och gjorde bara det absolut nödvändigaste och sen tillbaka till soffan igen. Gulliga Ida har lekt i vardagsrummet och klappat på mig med jämna mellanrum. Nog är hon en snäll och tålmodig ung dam. <3

På eftermiddan kunde jag äta lite iaf så är på bättringsvägen.

På onsdag kommer både Lilli och Robin hem. :) På lördag är det bal för Lillis del. Ska bli så kul att fara och titta på alla fina par. Sen den 4:de juni är det studentfest. Håhåjajaaa, en till unge som blir stor. ;)

Nä, jag har nog inget att skriva. Så jag säger natti natti :)

Söndag

Igår var vi (medlemmar i Seskarö IF) ute på campingen och krattade hela dagen. Vi hade tur med vädret och då fick man sig en solbränna också. :)
Ett foto på en del av människorna, lunchdags.


På kvällen kom Pontus och Minna över och vi bastade och snackade skit. :)

Idag vaknade jag kl 11! Skööönt! Efter lite städande for jag till stan och hämtade Lilli, sen ett snabbt stopp i Nikkala för att testa balklänningen. Den blir så fin.

Känner mig allmänt rastlös nu, väntar på att Carro ska komma över på en kaffe.

Bjuppar på en bra låt, vassågooo

 

Killen som vann ESC är så otroligt lik min Robin. Har du behövt skriva några autografer ännu? :)

Hemma från Gotland

Då var man hemma efter en rolig resa på Gotland. :)
Lite bilder.... text kommer senare





















Go´morron

För det är ju verkligen tidigt... vaknade före kl sex och var hur pigg som helst....konstigt.
Var nyss och väckte grabbarna. Ida och jag ska vara i stan först kl 9. De hade ju premiär på föreställningen i igår och det gick bra. Idag är det en skolföreställning och en sista imorgon. Sen är två veckors sittande i en mörk biosalong över. ;)
Ska se om jag lyckades ta något bra foto igår. Det var så mörkt så min kamera ville inte riktigt vara med.

Här är Ida till vänster med  blå tröja , röd kjol,vita strumpbyxor o svarta sockar.


Den goda prinsessan sjunger magiskt och småttingarna dansar nedanför.


Ida som en förtrollad vallmoblomma.


Dom är så bra allihopa och småttingarna (Ida +5 till) är såå duktiga i att byta kläder och allt.

Hm, strömmen behagade att gå just i mitt bloggande. Nåja, allt fanns ju kvar så jag behövde inte skriva om allt.


Så här söt är min lillgumma idag.



Nu har klockan hunnit bli 7,30 ch jag ska gå och se om tvättmaskinen tvättat klart Lulles brallor.

Baj Baj

Söndag

Idag har det inte regnat och ända har jag inte hunnit ut o fixa på gården.... Sov länge och fick sedan trevligt surr-sällskap. :) I Finland var det ju morsdag så vi bjuppade svärmor och några släktingar på middag på Leilani. Så underbart god mat. *mums* Sen var det inte fy skam att min kyckling med bambuskott och champinjoner passade bra ur GI synvinkel också.
Efter maten for jag och barnen till Stadium och köpte skor till killarna. Hur kan fötter växa så fort?!
Gjorde ett litet rök och toa stopp hos syrran och fattade först då att hockeymatchen redan börjat. Herrabalajka! På med radion och brummade fort hem. Resten av familjen gick ut och tog fram studsmattan, medans jag gapade och skrek mig hes. ;) Kari informerade mig om att jag hördes ända ut. *fniss*
Nåja, mitt hejande hjälpte säkert för de vann ju. :D

Var nyss på en prommis, tror att resten av byn var inne och kollade på andra hockeymatchen. För de enda jag såg var en igekott och fyra änder. Tror iaf att det var änder. Hm, ska googla lite snabbt. Japp! Gräsand var det. :)

Är konstigt nog inte så intresserad av matchen mellan Ryssland och Kanada. Men hejar på ryssarna för jag är ännu sur på dom dumma kanadickarna efter jvm. *långsint som en elefant*

På söndag åker vi till Gotland med Lulles klass. Vi hade en förälder som var tvungen att hoppa av så efter att vi letat med ljus och lykta efter en ersättare hittade vi min syrra. Kul att hon kunde ställa upp. Hönsmamma Annika kommer att passa så bra. <3

Nu har jag nog inte så mycket mer att skriva om.
Ska kolla slutet på matchen. Be nice gummibajs ;)

Ps. Ang inläggen om "mina" motorcyklar:
Lilli: Bäst du är snäll om du vill åka med mig. ;)
Sussi W: Jaa och så får man inte glömma de snygga kläderna man får ha på sig. :)
Grannen: Vet inte, men har nog tänkt vänta ett par år så Ida också är lite större och kan antingen åka med eller stanna hemma med de andra. :)

Vill ha

Night Rod


Rocker

Street bob

Lule-dag

Dagen har spenderats i Luleå. Hittade för ovanlighetens skull lite kläder till mig också. :) Blev ett par  vita shortsbyxor (längre short eller kortare byxor, välj själv), en vit munkjacka och en svart kjol. Byxorna kommer jag ta med till Gotland. Jesse och Ida hittade också en del kläder. Sen försökte vi handla till Lucas,men att det är svårt att köpa kläder till nån som inte är med. Nåja, ett par shorts (för små?) och en t-shirt fick han iaf.
Vad skönt det var att köpa jeans från HM! Dom gick på under 400 kr och det är fan så mycket billigare än vad jag brukar betala för Jesses jeans. Så härefter blir det bara jeans därifrån. ;)

Spännandet av tandställningen gick bra. Vi åkte hemåt vid halv tre tiden. Och som vanligt så blir jag såå trött! Alltså sjukt onormalt trött. :( Gjorde allt för att piggna till: drack energidryck, åt sött, tog en rökpaus, lade ac:n på kallt,sjöng, babblade med Jesse, testade solglasögon, testade Lillis glasögon(!) och ändå var det nippanappa att jag orkade hem. Suck...måste nog anställa en chaufför ;)
Däckade i soffan och vaknade två timmar senare. *mojsigt* Och här sitter jag nu, försöker tagga till nu när hockeyn börjar. :)
Anka, du bordes vara här. :)

Så där, be nice

Heja Sverige :)

YEEES! Heja Sverige! Jag kände på mig att  vi vinner, var ovanligt lugn också. :) Missade första perioden pga ett (för) långt möte. Våran förvaltningschef var på samma möte och när jag sa att vi måste avsluta mötet före åtta pga hockeyn, så kollade han på mig och Åsa (som tyckte som jag) som om vi vore aliens! "Vad är ni för ena?" Höh?! Vad svarar man på det? Sen sa han att han hörde nyss på radion att det var Hockey-VM... Vad är han för en kan man ju fråga sig. ;)

Idag har jag promenerat Ida till skolan, plockade upp Saara på väg hem. Roligt med sällskap. :) Jobbat och sen försökt umgås med Soffi o Noah. Det gick inte så bra för jag var tvungen att laga mat och färga håret. Nåja, min gräsliga utväxt är iaf borta! Skyndade oss efter maten till stan, träning på Folkan.  Satt där och hade kafferep med Patte och Patte. Försökte vila lite men det var rätt oskönt golv där. ;)
Sen alltså vidare till mötet. Patte:Tack för att Ida fick åka hem med er.

Imorgon ska jag och Jesse till Lule för att spänna tandställningen. Tänkte hitta mig lite nya kläder. Lär bli dyrt det här rännandet där var femte vecka. :)

Hörde att jag fått en massa nya möbler till stugan... Islossningen har fixat ett bord, stol och allmänt skräp upp på stugans tomt. Och utedasset står kvar, bra. :)
Har planerat att vara i stugan i sommar. Jag vet jag vet, jag har sagt det förut också. Men då var det så jäkla mycket mygg!  Och i år hoppas jag att myggen emigrerat nån annanstans. :)

Facebook... är snart tungt beroende av det. ;) Loggar in i tid o otid. Men det är det som är så bra med den sidan, att man inte behöver vara inloggad mer än nån minut i taget. Sen när man har tråkigt o massa tid över (typ mitt i natten) då kan man göra alla sjuka tester där. ;)
Så alla ni konstiga som inte skaffat er en Facebook, gör det nu. :)

Natti natti

Hockey och dans/teater-träning

Då har man varit hela eftermiddan i stan igen. Ida (och Julia,Frida o Alma + massa stadsbor) har haft träning inför föreställningen Trollkarlen från Oz. Så hela denna vecka och hela nästa vecka är det träning. Jobbigt men kul. Ungarna är ju bara för söta i sina dräkter, bi, vattenloppa,blomma och nån sorts dansare. :)

Onsdag den 13 maj kl 18.00 är det premiär på Folkets Hus Haparanda. Välkommen!

Sitter och småkikar på hockeyn samtidigt men är inte så taggad som när Sverige spelar. Har ett dilemma, hockeydilemma. *s* Sveriges match börjar 20.00 imorgon och träningen slutar då... kan ju inte köra som en jubelidiot bara för att hinna se matchen. Åhhh nej, kom just på att jag har ju ett möte 18.30!
Hockeyn måste jag se, nån måste ta hem Ida från träningen, måste gå på mötet... Jaja, nog löser det sig.

Ojoj nu är det spännande i matchen. Synd att min favvo Teemu Selänne inte spelar. ;)

Måste berätta en kul grej. Jag skrattade så jag kiknade. :)
Syrran (förlåt Anka men jag måste berätta) skulle ringa till Sofia och Anders för att fråga om dom vill ha en motorcykel till Noah. Hon tyckte att Anders lät lite konstig när han svarade, men brydde sig inte utan babblade på: Hej, vill ni ha en liten vit motorcykel till Noah? Anna sa att den behövs bara fixas till lite men ni kan få den.Tänk vad kul man kan ha med den. Den är jättesöt, liten och vit. Bla bla blaaa 
Och sen tyckte hon att det var lite väl tyst i luren, sa "Hallå?"
- "Hallå", sa en myskoröst.
-"Är du full eller", kaxade sig syrran
- "Du, jag vill inte ha nån vit liten motorcykel", svarade en sur gubbe på Stockholmska.
*asg*
Hon hade alltså försökt prata ihjäl nån stackars gubbe som definitivt inte ville ha en vit liten motorcykel. :D

Nu ska jag försöka komma på nån rubrik till det här inlägget. Alltid lika svårt.
När ska jag hinna färga håret? Bordes färga utväxten, börjar se för jävlig ut. Tänker inte göra många fler knop idag, sängen hägrar.

Sov gott gott folk :)

Musik

En skön låt



Opps, nu är klockan mycket, måste dra. Bloggar mera senare, eller inte. ;)

Valborg mm

Valborgsfirandet på plan gick bra, men det var rätt kallt. Här står Carro och säljer lotter. Hon och jag var en helg och inhandlade vinsterna, 150 stycken! :) 


Dom som åkt skidor på Klubbmästerskapet fick sina pokaler och medaljer.
Här är en del av dom. :)




Jag sprang mellan skolans brödbasar, kaffe o fika försäjningen och familjen. Eftersom jag var tvungen att stanna där lite längre for de andra hem och fixade maten. Så jag kom hem till ett dukat bord och maten var klar. :)  
Vi åt och bastade och bara kände lugnet. Vi= Familjen minus Lilli och Robin, Minna,Pontus,Henry,Sofia,Anders och lilla Noah. Här ett foto på Noahgubben som börjat äta gröt.

Hihi, han ser smått chockad ut. :)

Igår for jag till syrran på tjejfest. Vi solade, käkade gott, bastade, surrade och skrattade. For sen till Statt men vid det laget var jag för trött, för nykter,för tråkig och som Robin sa: för gammal. ;) Orkade inte parta utan satt mest och snackade med de få som jag kände. :) Åkte hem och sov ist för att stanna hos syrran. Och det var ett bra val för gu´ så gött det var att vakna i egen säng, pigg och inte ett dugg "dålig".

Henry, Biffen (som också kom hit igår) och Ida var ute på en promenad i morse. Jag hoppade över... :)
Jag och Ida ska snart fara till Lindströms på kalas.

Just ja, kolla vilken bauta domherre! Sjukt fet!


Och så en sista bild på koltrasten som är så stilig. Synd bara att fotot inte är bättre.


Idag kommer Lilli hem, men åker imorgon till Umeå. Hon har haft ganska mycket besvär av sin allergi där nere i sommarvärmen. Hujja, snart är det här också. Jävla pollen!

Nå niin, ha det bra, var som folk osv ;)

RSS 2.0