Hemma igen

Borta bra, hemma bäst...så är det. :)
Men vi hade en rolig resa. Jag och Syrran åkte ju till farsan till Helsingfors på fredag. Fnissade och hann träffa brorsan Samuli innan vi tre åkte för att se Mares föreställning. Som f ö var bra men ganska tung.
Innan vi åkte "tvingade" Samuli oss att smaka på nåt nyttigt jox. Hette Barley Grass, tror jag. Smakade gräs,hö och spenat. :)



Efter teatern var det god middag hemma som pappa förberett. *mums*
La mig ganska tidigt, först av alla iaf.
Vilket betyder att ajg vaknade också först. Pappa och Mares kaffebryggare är så spejsad så jag kunde inte ens koka kaffe! Fick fint vänta tills pappa vakande.
Sen bar det iväg till stan, på Pablo Picassos utställning. Intressant! Kunde konstatera att Pablogubben var nog ganska bröst fixerad iaf.

Annika, Mare och Pappa


Ett par timmar senare gick vi på en nepalesisk restaurang och åt. Jättegott!

Annika och en fin gammal byggnad, fd brandstation.


Jag på Esplanaden.


Jag, dricker en nepalesisk öl. Även den jättegod.




Proppmätta gick vi vidare till nästa ställe där nån Alvar Gullichen hade sin utställning. Och sen hem igen. Samuli hade fixat både teaterbiljetter och inträde till Mambas spelning, men vi orkade helt enkelt inte fara nånstans. Satt och surrade med farsan, Mare, Sara och henens kille. Sen var det tack o gonatt igen. Och ja, hör o häpna, jag la mig tidigast igen. ;)
Vaknade före tuppen, men denna gång fick jag morgonkaffe för farsan hade laddat bryggare klart. :) Efter kaffe, dusch,facebookande var jag less...nu måste de andra också vakna. Drog på lite Takida och mutade upp dom med frukost. :)
På tal om facebook, vi tvingade farsan också göra en. Men så det krånglade! Måste kolla på det imorgon, helgalet var det iaf.

Pappa och Anka facebookar. ;)


Mare tyckte vi var liiiite tråkiga när alla tre satt med näsorna i laptopen. ;)

På söndag åkte vi till Jumbo, nåt shoppingcenter, och handlade lite, fikade och kände lugnet. Vi hade sällskap av Sami, trevligt. Han tyckte inte vi var så jobbiga att shoppa med heller. hahaha Hittade bara några julklappar och en disktrasa. :D

Sen var det dags att packa o säga hejdå till alla. Vi var hemma i Seskis vid halv tio på kvällen. Jag sov som en liten gris i min egen sköna säng. :) Vi har nämligen delat på en 120 cm smal säng. *hihi* Men finns det hjärterum finns det stjärterum. Eller hur Anka? <3

Just ja, på alla busskurer fanns nån reklam där Samuli var med på. Här bjuder jag ett bloss till honom medans mamma Mare hötter fingret åt mig. ;)

Kiruna-Seskarö-Helsingfors

Ja jag har kommit hem från Giron. :) Men imorgon åker jag till Helsingfors. :) Jag och Syrran. Det ska bli så kul. Ska ta med mig kameran och denna gång har jag laddat batterierna också. ;)

Åh, jag är trött som  som som som en jag vet inte vad. Men trött iaf. Vaknade mitt i natten av nåt mobilalarm. Kari går upp o efter ett tag slutade ljudet o han kom o la sig igen. Några minuter senare börjar det låta igen! Kari far upp igen och denna gång hittar han den skränande mobilen, i ett skåp!?

I morse gick allt så snabbt o smärtfritt så när jag och Ida satt i bilen upptäckte jag att klockan var bara 07.30... hihi Vi tog en cruise på byn i väntan på att skolan skulle öppna. :)

Storsonen har lyckats få fortkörningsböter idag...aj aj... 3200 kr... Inte roligt men han blev iaf inte av med körkortet. Man ska tänka positivt, eller hur? ;)

Snart kommer Minna och Pontus och vi ska basta. Skönt.
Nu ska jag bränna en skiva till pappsen. Niin, Moffa, tehen sulle hyvän autolevyn. :D
 
Bl.a den här låten kommer att vara på skivan.



Ida klagade nyss över att jag ska åka iväg. "Du har ju nyss varit i Thailand" *fniss* Hon blandar fortfarande ihop Kiruna och Thailand. :)

Kiruna

Ligger på rummet och slöar. Magen är mätt efter en god frukost. Älskar hotellfrukostar! Kari o resten av sotargänget är på en guidad tur i gruvan Jag vågar mig inte ner dit....
Gruvan ligger precis utanför hotellet btw. Och bakom den ser man fjäll, så fint. Snö i massor finns det också. Blir så ljust o fint med snö.

Ang dom mysko sms:en...Efter mycket detektivarbete, tack Flashback, hittade vi till nåt företag som heter Lycom mobile network... Kari har pratat med dom och vips så kommer inga fler?! ;) Fast dom påstod att de inte var nån tjänst från dom, utan säger att det är någon som använder deras kontantkort till telefonen...Tror jag vad jag vill om. Nå, iaf så verkar det som att jag slipper dom i fortsättningen.

Nu ska jag ta och vila en timme, sen är det lunch (huuu,jag är ju ännu mätt) och eftermiddan spenderas i affärer. :)

Be nice

Onsdag

Idag har vi varit och grattat Pontus som egentligen fyller år först i morgon. Mmmmums vad tårtan var smarrig! :)
Tur att jag var på en liten motionsrunda i morse. *hahaa* Körde till plan efter att jag fört Ida till skolan. Gick ett varv, sen både gick och sprang jag nästa varv. Det var så skönt att jogga! Jag som aldrig joggat... Nåja, det var inte så fantastiskt långt, men jag är mest impad över att jag gillade det. ;)

I morgon åker jag och Kari till Kiruna. Ja,jag vet, alla säger att Kiruna är finast när man ser det i backspegeln. *fniss* Ska iaf bli skönt med en minisemester. På fredagen har Kari en massa möten o grejs så jag ska bara slappa och ta det lugnt. Kari och resten av sotargubbarna (säkert en o annan sotarfru också) ska göra ett besök i gruvan. Jag vägrar! Huuuga sommarstuga vad läskigt.
Minns förra gången jag var med, på ett sånt här sotarmöte. Herregud, vad jag sov! :)


Sofia, Anders och Noah kommer hit och är barnvakter. Ida är överlycklig. :) Vi kommer hem på lördag eftermiddag. Helgen därpå åker jag och Syrran till Helsingfors, till pappa. *himla flängande va?* Vi ska se Mares föreställning, Höstsonaten av Ingmar Bergman. Sen ska vi hinna med att bara umgås och så klart fnissa. :) För det kan vi verkligen, fnissa. :D

Annars då? Jo, jag får en massa skumiga kärleks-sms av ?... Jag tror att dom kommer från nån dator, alltså nån sorts spam-skit. Står en massa larvigt trams, på engelska. Har svårt att tro att nån som känner mig skulle skriva nåt om att jag är som en blomma bla bla blaa *hahahaha* Kanske en kaktus då. ;)
Har snackat med Telia och dom kunde iaf inte se att det skulle dras en massa pengar eller att det skulle debiteras nåt på mobilnumret. Nåja, dom sa att jag ska återkomma om nästa faktura är saltad.

Nu ska jag och sova, tidigt uppstigning i morgon. Baj Baj

ps. Jag lär ju surfa i Kiruna också, slöa och surfa. :) Ska inte glömam kameran, blogga med lite bilder därifrån.


Helgen

Hade lite finfrämmande från Luleå: Henry alias ottopoika och Anders alias Biffen. Plus att andra Anders och Noah också kom, på lördag. Här är ett tripp, trapp, trull foto på killarna.



De ser lite sega ut. *hahaha* Ser mycket normalare ut i verkligheten. :)

Gullungen Noah fick smaka på fil av Kari.




Kan även kallas muta... Kari försöker smila in sig hos honom.
Vet inte om det lyckades vidare bra för de enda som var på Noahs topplista (förutom hans far) var Ida och Lilli.

Biffens skor var alla impade av. Här stajlar Ida med dom.


På fotot ser man inte riktigt hur stora de är...
Storlek 47-48 tror jag de var... :)

Förutom att basta o äta hann grabbarna med att välla i soffan. hihi



och som sagt äta...


Vad har jag gjort annat? Skjutsat folk till o från krogen. Blev givetvis stoppad av farbror polisen när jag var ful o nybastad. ;)
Efter en koll på körkortet o snack om skattemärke tyckte de att jag skulle blåsa. Hahaha, det berodde nog på mina röda grisögon (bastuns fel) Nåja, självklart gick det bra.

Så där, en liten uppdatering iaf.

Be nice folks

Lucas 13 år

Idag fyller min Lulle 13 år. Grattis på födelsedagen älskade unge. :)

En förlossningsberättelse på gång. *ler* För 13 år sen när jag kände att det nog var värkar på gång, ringde vi till Syrran som kom och skulle vara med de andra barnen. Klockan var väl ca 21.00

Annika kom och vi tänkte just klä på oss ytterkläderna när jag hörde (?!) nåt ljud, fort som fan ställde jag mig upp (satt på Karis älskade datastol, av skinn) Plopp sa det och sen gick vattnet! Blött,blött,blött...
Gick in på toa, bytte kläder och trodde att en binda skulle hjälpa. Sure babe... Hur mycket vatten som helst. ;)

Insåg att vi inte skulle fara med egen bil utan ringde ambulans. Fortfarande bara lite värkar, inget som nån annan såg på mig eller så. Ambulansen kom, vi klev in i den och syrran skurade trapphuset, för det var blött. :)

På den tiden bodde vi på Repslagaregatan och vi åkte tvärs över gatan till akuten, där vi skulle hämta upp barnmorskan. En sista koll sen vidare till Kalix BB, trodde vi.
Då började värkarna på riktigt, ont gjorde det!
Barnmorskan kände och sa att vi hinner till Kalix, gick iväg för att ringa och säga att vi var på intågande. Jag sa åt ambulanskillen att vi far ingenstans, barnet kommer NU. Barnmorskan hajade inget när hon kom tillbaks, "jag har ju ringt och sagt att vi kommer" Nåja, hon hämtade sig fort och hann ta emot bebin.
Hann suga i mig lite lustgas och sen föddes Lulle. Eller Elvis, som han kallades när han ännu bodde i magen. :)

Klockan var prick 22.00 och vi hade åkt hemifrån 10-15 minuter tidigare.
Syrran trodde Kari ljög när han ringde och berättade att Elvis var född. *hahaha* Var tvungen att sätta telefonen brevid bebisen så hon hörde han gråta, för hon var helt säker på att han ljög.
Så den förlossningen var snabb och lätt. :)

Advents-bajs-stjärna

Fy vad sur jag blir på mina nyinköpta julstjörnor! Köpte tre såna idag från Rusta, vilket betyder att det bara var en pappstjärna och sen fick man köpa till själva sladd/lampgrejen...som inte kan hänga där! *morrar o muttrar*
Skit också!

I morgon åker jag och Jesse (och säkert Ida också) till Luleå. Tandläkarbesök igen. Hoppas vi hinner dra en fika med mina Lulemammor. :)
Sen blir det lunch på McDonalds, mums. :) Lilli försöker muta mig att ta med en chickenburger till henne. 'hahaha'

Idag hände nåt väldigt ovanligt! Kari for ut på promenad och jag stannade kvar i soffan, mänkandes. ;) Var nyvaken och rätt butter. Men efter två koppar kaffe ångrade jag mig lite, bordes ha följt med. ;)

Hitttade vinterskor till Ida idag. Och en mössa. Sen hittade vi till Soffi och Noah, på lite kaffe. :)

Fick hem mina skivor som jag beställt från Cdon. Blev Sarah Dawn Finer och Takidas nyaste. :) Säkert bra.

Har egentligen inget att blogga om idag, var mest bara tvungen att avreagera mig lite. *lampjävel*

Ska kika om jag hittar nåt foto att slänga in....... Näpp, inget.Jo, två såna här köpte jag till sovrummet och en lila till Ida.


Snöööö :)

Äntligen har vi fått lite snö! :) Underbart ljust och härligt. Ja,jag vet att det kommer att smälta bort men jag njuter medans det varar. :)
Ida har lekt ute mer eller mindre hela dagen. Först hos Julia och Frida, medans jag och Carro var på en promenad och sen hemma med Alma. Drog på mig vinterkängorna, som jag ärvt av nån unge, och de var såå tunga. Hujja, jobbigt att gå med dom. Får nog hålla mig till tennisarna och ett par raggisar...iof kan det nog bli ganska halt. Bambi på hal is i fortsättningen alltså? ;)

Här ett foto när Ida och Kari ger mat till fåglarna


På tal om fåglar... En lördagmorgon kom Ida och väckte mig o sa att det är en fågel i köket. Sömniga jag trodde hon skojade, men nä det var sant. Där satt en pippibird uppe på köksskåpet! Jag öppnade alla fönster rejält så den kunde flyga ut igen. Tur att den inte fick nån tokpanik och kraschade runt.

Min Halloweenpumpa med snöhatt. :)


De stora barnen är i stan o rejvar(?) :) Robin utmanade ödet idag innan han for, pepprade snöbollar på mig! Unge! ;)
Minna och Pontus var på en snabbvisit, vi bastade och kollade lite på körslaget. Vem åkte ut? Måste kolla på nätet, una momento.... aha Pontare fick åka hem. Jag håller på Ola, tror jag. Det var första gången jag såg idag. Kanske sista också.

Hm, nu tog bloggtorkan över igen. Just ja, ang sängen, har sovit som en liten bäbis. Såå skönt!
Anka, nog mutar vi ner Kari i källaren sen när du kommer. ;) Risken är väl att du inte far hem efter att du sovit i den. hahahaa Mitähän se Kari sitten sanoo, kun sai yhtäkkiä toisenkin vaimon?

Moffa, nyt kun olen uppdateerannut (en tiedä sitä sanaa suomeksi) niin siekin voisit alkaa jättään kommentin, joohan? :) Kohta nähdään! *sakna*


Bjuppar på en gammal goding :)
Scorpions  You and I



Och man kan inte blogga Scorpions utan den bästa låten: Holiday *ler*



Grym video, men nu var det låten som jag ville bjuda på.

Fredag

Äntligen fredag! Betyder oftast sovmorgon för mig :) Efter kaffe med grannen var jag och Kari en snabb sväng till stan på förmiddan. Besökte Ica och var in på Tornedalens hemslöjd och köpte en säng. Tror jag komemr att sova som en liten nassegris inatt. :)

Ida provligger sängen (och är sur för att hon inte får sova där inatt), som heter Lectus Europa.


Fick fint främmande idag: Noah <3



Ja ja alla andra gäster var ocskå fina och välkomna. hihihi

Lulle fixade middagen idag: tacos. Mumseligott :)

Ida och busungen leker. :)



Robin och Jasmin är också hemma. Här lite mänkning i soffan.


Lilli är, som vanligt, på språng hela helgen. Lillliiiiii, be nice ;)

Tog foto på Lulle som lagade mat och på Jesse som bar ner en massa tunga saker men det blev inga bra bilder.

Bjuppar på lite blommor o ljus ist.


Ingen promenad idag, måste nog ha en vilodag. Vaderna tycker det iaf. Iof så gick jag o Ida hem från Carro idag men det var en så slö och kort prommis så den räknas inte. :)
Nu ska jag kolla vad som händer på Facebook. Och hör och häpna: tror att Kari insett att han är enda människan på jorden (förutom Moffa) som inte har FB och alltså nu reggat sig där. ;)

Torsdag

Bra rubrik igen va? ;) Nästa så man inte orkar blogga för man hittar ändå ingen bra rubrik. *s*
Sitter på jobbet och samlar kraft. Var så energisk i morse men nu bara rann det av mig. ;)

Igår var jag på morgonpromenad med Saara, skönt. Plus att på kvällen var jag och Sofia plus ett par hundar, på en Postis-Per-runda. ;) Vi avslutade skolrese kassan och eftersom det blev över lite money så gick vi runt och delade ut dom i allas postlådor. Nåja, inte allas men de familjer vars barn var med på resan. Kul att överraska folk med lite extra pengar. :) Är nog ingen som inte behöver dom. Om inte annat så till julklappar. För snart är det ju jul igen! Och jag har inte en enda present klar, inte ens i tanken. Jo förresten, EN julklapp har jag färdigt i min plan. Så ungar, sätt igång och skriv brev till tomten. ;)

Ja just ja, jag skulle ju skryta om gårdagens steg, blev nästan 18 000 steg! Dubbelt så mycket som jag brukar. Och vågen var var också glad i morse. *ler*

Svininfluensan då... hujja... vi ska iaf vaccinera oss. Om inte annat så för den skull att vi inte smittar ner nån annan som är i riskgrupperna. För visst är det så att en normalt frisk människa ska tåla den som vilken annan flunsa som helst?

Nä, nu ska jag ta och göra ett ryck här på kontoret.
Be nice :)

RSS 2.0