Ayia Napa Cypern

Vi hade en härlig vecka i värmen. :) Vi solade,badade,åt,snorklade,åt,slappade,åt,firade Minnas 40 års dag, åt,promenerade,var på tivoli,åt...ja ni hajar, vi har iaf ätit massor. ;)
Vågen visade på plus 3 kg! Trots några morgonprommisar.Vi ställde klockan på 7,15 för att hinna ut innan den värsta hettan kom. Nåja, det får bli hårdträning nu.

Taggade gänget innan avresa till Kallax.


På flygplatsen hittade vi Saara och Linda. :)


Lilli var ännu lite ambitiös och gjorde läxor.


Minna gav varsin bok till Pontus och Kari, så de skulle ha nåt att läsa under semestern. ;) Lite halvglada tackade de för presenten.

När de bläddrade i böckerna upptäckte de att alla sidor var blanka. *hihihi*


Vad män vet om kvinnor-----> svar: inte mycket

Flygresan gick bra, trots att det var tokvarmt i planet och att våra "grannar" som satt bakom oss tyckte att man kunde dricka som bara 19 åringar kan...slutade med att en av killarna spydde konstant, de sista två timmarna. Yäcki!

Jag hade köpt snus så jag klarade det 5 timmar långa rökstoppet. :)


Utanför hotellet, första kvällen.
(Roope, vi saknade dig!)


Slänger in en hel drös med matbilder. :) Ett hett tips till alla som åker till Ayia Napa, gå och ät på Paulas restaurang. *mums*








Lilli och Linda var och åkte paragliding (tror det heter så?)



Senare på kvällen tog vi en "tjejkväll". I klarspråk betyder det att ungdomarna ville ut på disco o mammorna var "tvugna" att hålla sig i närheten. ;) Kan bara säga att det var nog jobbigare än att nattvandra på skolavslutningen. Jösses vad mycket ungdomar,fylla,gratis shots till höger o vänster,porrstolpar osv Allvarligt, gissa om jag hade lust att hämta bort alla småtjejer som åmade sig kring dom där stolparna?! Fyyyy...

Här är tjejerna på väg till ett av discona, fanns måååånga.


Saara och Minna


En dag åkte vi till Famagusta. Pontus fick äran att köra....vänstertrafik... Hjälp!!


Så här såg våran gps ut. Eller var det kanske en radio? ;)


Bilen hette Noah <3


Famagusta, spökstaden. Alla hus och hotell ni ser på bilden står tomma. Så har det varit sen -74, när turkarna anföll. Helt sjukt!


En annan dag åkte Kari,Pontus och pojkarna till Nicosia och kollade runt.

Lucas och Pontus snorklar


Jesse på en klippa


Hotellet hette Panthea Garden, var jättefint och bra på alla sätt. De hade ett Miniland för småbarnen. Där gjorde Ida pärlhalsband, lekte, ritade osv. Plus att de hade Minidisco varje kväll mellan 18.30-19.00 Väldigt uppskattat!
Lekledarna

Minidisco


Psst, visst ser ni att Mintsi också är och skakar de lurviga lite? ;)

Lollo och Bernie hette dessa kuliga figurer


På morgonen körde de någon sorts morgongymppa. Ida och hennes nya kompis Ella var med en morgon. :)


Promenad längs stranden




Minna 40 år! Hipp hipp hurrraaaa

Vi var till Paulas restaurang och åt födelsedagsmiddag.


Visst hade Mintsi en fin hatt på sig? ;) Vi fick varsin av Kari o Pontus
, men jag tyckte att det bara var födelsedagsbarnet som skulle ha på sin. :)

Cowgirls



Lite av varje...











Helt enkelt en skön resa. :)

Dagen före

eller kan även kallas dagen efter. Var nämligen ut igår och det känns... iof inte så farligt men det är alltså inte meningen att jag ska kunna dricka ens några glas vin utan att må apa... Vitt vin med frukstsoda :) (Så det inte skulle smaka så illa)

Dagen före Cypernresan. :) Har packat allt (?) och imorgon bär det iväg. Ska bli så skönt! Bara vara, ingen matlagning o diskning utan bara chilla runt med barnen på stranden. Lovely :)

Var som folk här hemma och glöm inte att sakna mig lite iaf. :)
Avslutar med Idas sköna fundering:
När vi kommer till Jupiter då är vi turister. :)

Tisdag

Idag har jag varit i stan på ärenden. Hade sällskap av Mozzi. :) Hem o hämta Ida från skolan, laga mat, äta. Direkt efter maten fick jag såå ont i magen...låg i soffan o kved. Tänkte att det kanske var för att jag var hungrig o att magen äntligen fick mat. ;) Men nej jag vet inte, känner mig halvrutten, mår lite skumigt o magen värker till och från. Hoppas verkligen att jag inte smittat ner en massa människor idag, ifall det är magsjukan. :(

Minna var här och hjälpte mig med håret. Vi färgade utväxten. Sista gången tror jag. Tänker beställa tid till frissan senare i höst och börja slinga det mörkare/naturligare.

Vet ni, det är 6 dagar kvar tills vi åker till Cypern? ;) Och jag tänker inte ens tänka tanken på att nån av oss är sjuk då. *lalalalabingolingo*

Nä, nu ska jag lägga mig på soffan o tycka lite synd om mig.
Baj Baj

Hurtig söndag

Dagen började med kaffe och sen en promenad med Noah. Sötungen sov under hela promenaden. :) Sen dusch och fixa håret. Åkte till stan, hämtade syrran och vi for till Ica, Stadium och IKEA. På Stadium köpte jag ett par nya träningsbyxor (likadana som mina gamla,söndernötta) plus en jacka. Jackan är snygg men jäääävligt tajt. Är inte van att gå i så tajta kläder men det blir nog bra. Måste dock se till att vikten fortsätter gå neråt. hahahaa Har lite problems med att stänga den upptill. ;)
Från IKEA köpte jag lite smått o gott till Jenny. Hoppas din bror inte slarvat bort dom. :) Vi käkade lunch där, nån sorts couscous kolijox. Nyttigt. :)

Åkte och hämtade upp barnen, sen till Hassans för att ta med en familjepizza. Jag, som fortfarande var  proppmätt, hoppade över pizzat. Stajlade ist runt i mina nya kläder. :) Syrran och jag for på en snabb prommis runt elljusspåret. Och sedan gjorde vi en massa mysko mag/rump/rygg övningar, på bastualtanen. Hahaha fy fan vilken syn det ska ha varit. Vi hoppas att ingen åkte förbi o såg oss iaf. :)

Vågar knappt tänka hurdan träningsvärk jag ska ha imorgon...med tanke på hur ont jag hade igår...aj aj

Minna,Syrran o jag testade den nya bastun. Sååå skönt! Hiskelig skillnad, till det bättre alltså.

Jag och pojkarna kollar på filmen som går i tv 4, men det är paus nu. Sen är det nog bara natti natti efter den. känner mig trött och mör. På ett bra sätt.

Så,det var min dag. :)
Baj Baj

Lördag *edit*

Ajjjj, vad vad det där?! Eh, mina obefintliga magmuskler som kved av träningsvärk när jag skulle upp från sängen i morse. Satan i gatan vilken träningsvärk! Av några fjuttiga sit ups. Efter fruksoten tänkte jag att okej jag gör några idag också, men se det gick inte. Sjukt ont i magen...ids inte skriva magmusklerna eftersom jag inga har. ;)
Nåja, imorgon kan jag kanske göra lite magövningar.

Tog med mig Ida och kompisen Kajsa till skolskogen. Flummade runt där lite.

Henrikssons backen. Tjejerna hade med sin en katt och en åsna. :)




Väger ner till skolskogen



En pippibird som vi såg. ;)


Fiskebodar...


Igår var jag och hjälpte syrran att träna Vanilla. Åh, vad bra det lät... sanningen är väl den att jag vet inte om jag gjorde så mycket nytta och jag vet faktiskt inte om det var Vanilla heller. Nån av hundarna var det iaf. ;)



Alla hennes hundar ser likadana ut så jag brukar mest kalla dom "hunden". :)

Har varit på en egen prommis runt elljusspåret. Svettigt!

Ikväll ska vi grilla lite kött och en sallad blir det garanterat. Henry är här och han ser till att få sin sallad. :)
Kari och Henry är vid utebastun och grejar med ett nytt bastuaggregat. Blir nog bra.


Nu ska jag käka en taco så jag inte hungrar ihjäl.

Baj Baj


Äntligen fredag! :)

Fredagar är också bra dagar. Då har jag sovmorgon. :)
Efter en skön sovmorgon, frukost i tysthet och lite svärande över Wii-spelet som inte vill starta (= ingen yoga), for jag och Syrran på promenad. Vi hade med hennes tre hundar också. Gick en långprommis på ca 11000 steg.*skönt*

Har hämtat Ida o en kompis från skolan, Lilli från Nikkala och passade på att ta en kaffe hos Mozzi. Vad ska man hitta på idag? Kanske far ut en sväng med Syrran o hennes hundar? Träna nåt, minns inte vad det var längre. *hahaha sorry Anka*

Har inget vettigt att skriva, bjuppar på lite musik ist. :)





Måndag,skoldag,jobbdag....

Måndag... jag gillar måndagar, men det har jag nog sagt flera gånger redan. Efter att jag fört Ida till skolan hann jag plocka undan här hemma lite. Sen jobb, lunch med Sussi och lite mera jobb.
Lulle hjälpte till med middan. (enormt avancerat....pulvermos och korv hihi)

Syrran och Saara hängde me på en lång promenad i skogen. Såå härligt! Efter prommisen firade vi Manges födelsedag. Go´fika och kaffe. :) Sen tappade jag all ork....blev frusen och pömsig. Men for ändå till Syrran o Manges stuga på en bastu. Skönt, nu är jag varm (och ren) igen. :)

I morgon kväll är det nytt föräldramöte i stan. Denna gång åttornas. Ska passa på och hämta ut passen innan.

Slänger upp eff foto på månen. Taget i lördags hos Carro.



Ha ha haa ja man ser nog inte mer än en prick. ;) Men det är månen iaf.

Edit...
Var tvungen att lägga in en bättre bild på månen.

Baj Baj


Söndag kväll

Att det ska vara svårt att få till ett blogginlägg nuförtiden. :( Började skriva i morse men sen var allt helt bortblåst, hade absolut inget att skriva... Konstigt att antalet besökare ökat i samma takt som jag slöat till skrivandet...
Gör ett nytt försök :)

Idag har jag vaknat utan att nån väckte mig. Det händer typ aldrig. ;) Nåja, tio över nio var jag iaf vaken. Sörplade i mig lite kaffe och bestämde mig för att fara ut på en promenad i skogen. Denna gång kom jag t.o.m ihåg vattenflaskan. :) Gick i rask takt i en timme. Skulle dock aldrig klara det utan musik. Ni som går utan musik, testa att lyssna på bra fartiga låtar. Det är såå mycket lättare och roligare att gå då. Enda dåliga var att Lilli lånat mina hörlurar och jag var tvungen att ha hennes osköna. *pipiajaj i öronen*
LILLI, ge tillbaks mina hörlurar nu.

Hm, nu tappade jag tråden igen. ;) Surrade med Mozzi i telefon. Ja jag skrev om prommande i skogen. Så härligt! Plus att mina smalben inte gillar att gå på asfalt. Märktes att jag haft en 4  dagars paus. Har träningsvärk i låren och lite ont i vaderna.

Kari fyllde år i fredags. Lilli tyckte att det var bättre att byta plats på siffrorna, så här:


Hade lite besök av sötNoah bl.a
Kari matar han med tårta. Kallas mutning. :)


Noah visade sina skills och kröp "på riktigt". Jag filmade han lite men han var mest intresserad av att inspektera kameran. ;)

Minna och Pontus kom på eftermiddan. Bjöd dom på kycklingjox och ris. Sen bastade vi och surrade. Hann se när Bolt sprang 200 m. :) Ja, han sprang inte förbi Henrikssons backen, men på tv. ;)

På lördag var vi till Carro o Patte på höstmiddag. :) God mat och trevligt sällskap. Tack för en bra kväll. :)

Nu är det bara två veckor tills vi åker till Cypern. Måste börja kolla igenom vad man ska ha med. Om det är nåt man behöver köpa osv.

Ja ja, nu ska jag se till att alla småhuliganer går i säng.
Baj Baj

Möten,möten o möten

Har rännt på diverse möten i flera dagar nu... Har just kommit hem från Gränsskolans f-möte för sjuorna. nästa vecka är det möte för 8:orna...*ler*
Hann iaf in på IKEA en sväng idag. :) Har inte varit där på flera månader. Lilli hittade lite smått o gott och jag köpte den här underbara tavlan! Är helt kääär i den. :)


Ser ni den röda cykeln? Matchar min röda sputnik-lampa. ;) Har haft problem med vad jag ska ha på den där köksväggen och nu är det löst. Slänger in en till bild. :)


Och ja, ingen prommis idag heller... nu går det utför va? Helt förtappad människa.... ;)
Imorgon har jag inget möte, då, då jäklars ska här motioneras! *hörde ni energin och bestämdheten?* hahaha

Baj Baj

RSS 2.0