28 dec

Idag är det Robins födelsedag. Tänk, han fyllde alldeles nyss 18,en annan har knappt hämtat sig från det traumat.Och nu är det dags för att fylla 19... Konstigt. Nåja, ingen trauma denna gång iaf. ;)

Kari har åkt till Kemi för att föra Moffa o Mare till flyget. Själv sitter jag här o försöker känna efter om jag är sjuk eller inte. Fick ont i halsen igår o halva natten har varit förjävlig,men det känns liite bättre nu, tror jag. Syrran har också ont i halsen o hon fick även feber igår.

Jag hade tänkt ta en ordentlig städraid idag, få se om man orkar. Jesse hade ett förslag på ommöblering som jag tänkte haka på. Det är så kul när ungarna också inser hur roligt o omväxlande det är att möblera. *ler*

Har två bord som behöver förflytta sig till källaren.Hallå, finns det några muskelmän här? Nähä inte det. Min två enda "män" som är hemma är Knoll o Tott o de sover ännu.

Här kommer ett foto från julen, taget innan vi började att äta.
hela gänget

Alla syns inte på bilden.Från vänster: Mormor,Anders,Sofia,Lilli,Henry,Robin,jag,Jesse,Anton,Lucas,Syrran,Moffa,Mare,Ida och Kari som fotograferar.
Vicky kom senare på kvällen.

Nu ska jag gå o mänka mig brevid Ida o hoppas att halsontet går över så jag får städa bort allt "stök".
Baj baj
Ps. Man fååår ju beema över choklad,halstabletter,honungsthé  o sånt till mig. ;)

22 december

Nu är det bara två dagar tills tomten kommer. :) Maten och julklapparna är inhandlade, farsan o Mare är hämtade från flyget, syrran o Anton har sovit här en natt o kommer tillbaks imorgon.
Här är lite foton från igår och idag.

Sofia smakar på min grönmögelost-gräddfil-vindruve-mojs på pepparkaka. ;)
soffi smakar
soffi smakar 2
soffi smakar 3
Inte så gott va? *asg*

Igår var det ju avslutning för skolbarnen i kyrkan. Här är min Jesse med facklan.
jesse med facklan

Och så här fina saker fanns i kyrkan.
kyrklampa
kyrkgrej
kyrkfönster

Idag for jag,syrran, Ida och Lucas till skogen för att plocka lite enris,tallgrenar o grejer. Lite foton från det.

skogsmullarna
ida i skogen
fia i skogen
Vad gillade ni min liiila mysse? ;)

mamma o ida vid stubben
god juuul

Nu ska jag kolla läget med resten av folket här. Ha det fint och glöm inte att vara snälla för ni vet väl att nissarna kikar i fönstrena? ;)

ingen rubrik

Vladmir Putin, årets person 2007     Ja herregud, vad ska man säga... Tro fan man skulle vara inflytelserik om man ser till att eliminera (läs mörda) alla som vågar tycka annorlunda än han. Usch!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1496424.ab

Annat som är åt helvete dumt är ju nerläggningen av sågen... orkar inte ens gnälla av mig ang det, ville bara säga att det är idiotiskt. :(

Så nu har jag fått klaga lite. *rycker upp mig och tänker bara positiva trevliga tankar* ;)
Ikväll har jag varit till Mozzi och friserat hennes son. Drack kaffe o mumsade pepparkaka, trevligt. Deras nya soffa var sååå snygg! På tal om soffa, köpte en igår. Inte lika snygg som Mozzis men ändå. ;)
Våra två fåtöljer i vardagsrummet har gett upp hoppet, för länge sen eg. Så jag köpte en likadan soffa som vi redan har (Ektorp från IKEA), men en tvåa. Passar bra.
Köpte även två barstolar till köket. Få se om jag köper resten av barstolarna före eller efter julen. *kikar i plånboken* Blir nog efter jul.

Om två dagar kommer pappsen med sambo. Han fyller "gubbe" på juldagen...värsta jesusbarnet. *hahaha*

Nu ska jag sluta flumma. Ska lägga mig o sova faktiskt. Jo det är sant, även fast det är ca 3 timmar före min riktiga sovtid. Zzzzz
Natti natti dröm vackra drömmar för det gör jag :)

Dingo

Det här var bra på 80 talet. :)


Bästa versionen av bästa låten

Åh, det här http://www.youtube.com/watch?v=WEgOtKPd5iY är iaf den absolut bästa versionen av Born to be my baby! Taskigt att den inte gick att få hit på bloggen, alltså måste ni klippa o klistra o lyssna på den på youtube.
Fy fan vad den är bra!

Enerverande jag? ;)

Alltså nu när jag lärt mig hur man lägger in youtube klipp kommer denna blogg att förvandlas till en musik-blogg eller en BonJovi-blogg *asg*
Och ef det är min blogg får jag spela huuuur många Bon Jovi låtar jag vill! *ger det onda ögat till alla som inte uppskattar min bil-musik*

Hallelujah !!!


Ahh, t.o.m med den där 80 tals kalufsen är han bara för söt. :) Ja ja, han sjunger bra också.



en annan version...

All about loving you -Bon Jovi -


testar lite....


Tisdag

Hujja,vad jag längtar till jullovet! Börjar bli liite väl mycket av avslutningar,fester,brödbasarer och annat "jobbigt" nu.
Tack syrran för att du var här och förgyllde min dag/kväll. =) Vi bakade massa goda tårtor till farsans födelsedagsfest. Eller om vi säger så här: syrran bakade och jag var förste diskare,förste skötare av ugnen osv. Fick även rensat en hel del bra-att-ha-saker. Är hopplös på att samla på mig allt möjligt o omöjligt. :)

Imorgon bitti åker jag och flickorna till Kalix barnmottagning. Vi ska kolla upp om det finns mer allergier än de vi redan vet om. *suck* Läste nyss på en sida där det stod om bl.a pälsdjursallergi (som vi har) att om det finns flera i samma klass som har djur är det nästan samma som att själva djuret finns inne i klassen! Så mycket djurhår får alla med sig hemifrån. För jävligt...

Anna,läste vad du skrev och visst det är intressant,men inget jag skulle testa på småbarn (som Ida). Sen när hon är äldre ska jag kolla upp det.

Nä, nu tror jag att jag har det mesta under kontroll, ska gå o sova. Imorgon kväll är det brödbasar och Lucia med Seskarö skolan.  Sen på torsdag, på den riktiga Luciadagen är det fika och sång på dagis.Och dansavslutning i stan på kvällen. Avslutningen för barngymppan var igår. Fredag är det pysseldag i skolan,far ev en sväng dit sen blir det att nattvandra på kvällen,kanske. Börjar känna att det är too much av allt nu. Kanske hoppar över det. Men med mitt samvete så lär jag fara ändå. ;)

Öh,vad dåliga bloggar jag skriver...antingen så skriver jag inget på flera dagar och när jag sen skriver så gnäller jag bara... Men,iof igår bombade jag ju en massa foton iaf. Så lite pluspoäng fick jag väl för dom. :)

Nattinatti


Idasläxa

Just ja, jag tänke ju visa hur duktig min Ida är på att skriva. Jag får sitta o göra "läxor" till henne dagarna igenom. Antingen att jag skriver ordet och hon ritar det.Eller tvärtom, att jag ritar och hon skriver sen vad det är.Här är en av dom. Detta har hon skrivit helt själv, nästan, för ordet prutt hjälpte jag med. ;)
idas läxa

Fotobombning

Helgen har varit skön. Inga möten,avslutningar,uppvisningar eller nåt. Vi har bara varit hemma. Har städat lite o Kari har målat lite småfix. Sofia o Anders har varit o hälsat på. Soffi och Lulle blev så sugna på knäck så de bakade några. Goda men ganska kletiga o lösa. (vilket var bra för då kunde även jag äta dem, utan att bli tandlös.)
knäck

Hela (nåja över halva iaf) familjen satt o ritade och gjorde pärlplattor idag. Här är resultatet, iof några fattas på bild.
pärlplattor

Här är ett foto på lill-Ida i sitt nystädade rum. Och ja,jag kunde inte låta bli att möblera lite, igen. ;)
ida på golvet

Grabbarna Grus röjde i sitt spelrum, riktigt ordentligt. Fotobevis nedan
image449
image450

Köpte en sån där klistergrejs från IKEA häromdan, så här snyggt blev det på sovrumsväggen. Synd bara att blixten orsakade sånt fult glans på översta blomman.
blomranka

Lilli har tagit en massa fina foton ikväll.
snöboll

andra advent

Imorgon kommer syrran hit o sover över o vi ska baka lite och basta o fnittra. :) Eller hur Anka?
Vi har även avslutning på barngympan imorgon.

Nä, nu ska jag nog gå och lägga mig så jag är pigg som ett piggsvin imorgon. (<--- Julias uttryck)

Avslutningsvis ett par foton från dansuppvisningen från förra veckan.
mammas tomtenissa
ida o alma dansar
Min goa tomtenissa :)

Blandat svammel

Herregud vad jag är kass på att blogga! Tänker varje dag att idag ska jag skriva ett inlägg men sen så är det helt tomt i skallen.*suck*
Har iof suttigt mindre vid datorn också. Vad har jag gjort ist? Inte en susning! Dagarna ser likadana ut här dag efter dag. Mycket städande,jobbande och körande av barn fram o tillbaka.
IdaBabolina har haft mera allergi än vanligt. Vet inte varför,så jag har beställt tid till Kalix barnmottagning. Hoppas verkligen att det inte är nån sorts matallergi. Kan det verkligen vara tex mjölkallergi utan att magen reagerar?

Lilli ligger hemma i feber, eller jag vet inte om hon fortfarande är febrig men snorig iaf. Robin har också varit småkrasslig, hostig mest. Småkillarna är lika rejviga som vanligt. :) De var på Actionkväll på Station i fredags och där dansade de bl.a Limbo. Jesse dansade så höften/ljumsken fick sig en törn. Han har inte kunnat vara med på gympan o badet denna vecka. Stackarn har klinkat runt här i flera dagar.

Robin o Lucas har investerat i Guitar Hero 3 så nu kommer det att spelas ännu mera här. Vi har redan en version av det.Men nu kan man spela samtidigt. =)

Julklapparna är nästan färdigt inhandlade.Skönt.

Idag är det dansuppvisning för Idas grupp, på Folkets Hus i stan. 18.30 börjar det, gratis inträde så kom o kolla alla som har vägarna förbi. :) Tösen är lite nervös.
Imorgonbitti ska Ida o Lucas till tandläkaren, men jag funderar på att sno deras tid. Har tappat plombhelvetet för fjärde gången nu! Tandskrälle! Att jag är hysteriskt rädd för tandläkaren gör inte saken bättre heller...
Efter tandis blir det att handla på nya Ica. Månne det blir enorma köer? Not nice...

Nu ska jag fortsätta arbeta.
Baj baj

Ps. Birgitta, om du hade läst min blogg , så hade du giiiivetvis varit välkommen på kaffedejt på Leos. :) En annan gång?

RSS 2.0