Gott Nytt År

Tomten hade kommit med en ny kamera till Moffa. Och vi har knäppt en miljon foton sen igår. ;)
Gjorde nåt skojsligt collage. Anka, inte sura nu. ;)



Jag o Minna har bastat, gubbarna är där nu. Snart mat och sen ska jag föra Lilli till stan.
Be nice gott folk


Foton från jul

Lite bilder från gårdagen...mest på Noah och Ida :)

Anka-mommo med Noah


en fundersam grabb...


Nästan alla :)



Ida och Noah kramar o goar <3



Noah, Tomten och Ida


Ida med De tre musketörerna-docka

God Jul

Ligger i sängen med salva under näsan, massvis med snorpapper och nässpray på sängbordet...förkyld som fan. :(
Trots förkylningen gick julen bra. Maten var god och sällskapet härligt. Tomten hittade hit och jag har tydligen varit ubersnäll i år för fick en massa fina presenter. :) Barnen var också nöjda och glada för sina klappar. <3
Jag fick bl.a presentkort till Gina Tricot, en skitsnygg sten (svart med vit text: Not all coffee in Colombia would make me a morgningperson), raggsockar,en vas, Pink skiva och en crosstrainer. Wow! Så nu jävlar blir det till att träna. :)

Mormor, svärmor och Henry är kvar, resten av gästerna har åkt hem. Lite ovanligt att det blev så lugnt i huset så tidigt, men samtidigt hade jag inte orkat vara social länge...ska snart sova. Men först ska jag muta nån hit med lite godis.
God Jul på er alla.

Jullov

Två dagar före jul och ett oroväckande lugn i huset...Iof så är jag inte den stressiga typen men risken finns att jag glömt nåt superviktigt och bara går omkring o lallar. ;)
Idag var vi till kyrkan där Ida hade julavslutning.


Vi hade tur som hade Sulila som präst. Gillar han!

Efter kyrkobesöket var det städning som gällde. Drog på lite musik och rensade och plockade. Gjorde mig av med en massa tjafs, skönt. :)
Hämtade granen från källaren, klädde den och svor lite för den barrar. Hur dumt är inte det, en plastgran som barrar?!
Sen har jag dragit runt på två köksbord fram o tillbaka o hit o dit och kanske kanske att jag är nöjd nu.... Skulle behöva ca 1 meter bredare kök....  Jag och nån annan får äta vid köksön, vi ryms inte allihopa runt borden...hur jag än möblerat...

Lagade god och nyttig mat igår. Iof var det bara jag och Robin som hade vett att uppskatta det. Dom andra fick blodpudding. :)

Champinjoner...


Morötter och zuccini


Creme fraise (tack för tipset Anka)


och bambuskott och kräftstjärtar, mums!


Till det bandspaghetti.

Jag, Lilli och Sussi har ju varit hurtiga som fan. Varit några gånger och gymmat, uppe på plan. :)
Fotade en massa hullubilder igår, men visar bara de här. ;)
StarkLilli :)


;)


*fniss*


Ruskigt snöoväder när vi åkte hem.


Träningsvärk idag, skönt. ;)

Avslutar med  ett foto på sötIda när de lussade.


och smurfarna :)


Ps. Tre kommentarer, tre... av 70 besök, illa. Skriiiiv nåt. :)

Nej...

... jag bakar inte längre. ;) Men har haft så dåligt med blogginspiration. Och eftersom kamerans batterier suckat har jag inga foton heller. Köpte nya batterier idag men de är på laddning till i morgon.
Idag har vi rännt på stan heeeela dagen igen. Fixat de sista julklapparna och haft ena bilen på service. Hann vara hos syrran på lunch, så lite social har vi varit. :)
Förutom julklappar köpte vi en espressomaskin. Har suktat efter en sån ett tag och idag hade vi tid att kolla på dom. Som sagt, kan inte fota men hittade den här bilden på nätet.


Den heter Caffé Silensio.... men frågan är om den är tillräckligt tyst för mitt morgonhumör? ;) Kanske köper ett par hörlurar som jag plockar på mig innan jag gör morgonkaffet. :)

Köpte även ny jacka och tröja. Kari hade lite åsikter om min urtvättade munktröja. *s* Hittade denna gosiga fleece tröja. *mojsi mojs*


I helg ska jag försöka rensa upp i Idas rum....jösses vad den tösen kan stöka! Och hon har massvis av mysko onödiga saker som får hitta sig till soporna.
Förutom städning ska jag fara med barnen och åka skridskor. Nej,nej, jag ska inte åka. Så kul ska vi inte ha. ;)

Hm, vad ska jag skriva om mer då? Att Robin varit min standin och hämtat Ida flera dagar i rad och barnvaktat. Tack! <3

I onsdags var vi på Seskis skolans julfest. Supersöta ungar som sjöng så bra. Hoppas på att få lite foton av Carro som hade med sin kamera. (Ni vet, batterierna...)

Igår var det möte med hem och Skola, efter det middag på Leilani. Gott! :) Var som en klubbad oxe när jag kom från stan. La mig klockan 22.00 och sov till 7.30  :)

Så där, en liten uppdatering. Nu ska jag smurfa runt lite innan John Blund ropar igen. :)

Maraton i bakning

Japp, det har vi haft i helg. :) Syrran kom till ön redan på fredag, men vi bakade först på lördag. Började lördagen med en promenad och sen bakade vi en massa gottigotta. Bl.a vaniljbullar med vitchoklad, chokladkakor, kanelkakor, hallongrottor, pepparkakor, saffransbullar och en annan kaka som jag glömt namnet på men som var himmelskt god. Även den med både vit och mörkchoklad, mums. :)
På kvällen färgade vi hår, bastade och stupade i säng. Fy fan vad trött jag var! Tror klockan var 22.30 när jag inte orkade hålla ögonen öppna längre. ;)

Söndagen började också med en promenad i en väldigt halkig skog. Gick inte att gå på stigen ens, utan vi var tvugna att gå mitt i skogen bland mossa,stubbar o jox. Säkert bra träning men fort gick det inte. Sen hittade vi några mystiska spår som vi följde nån kilometer. 'asgarv'
Bakade en sista kaka, denna gång en glutenfri. Supergod!

Slänger in lite foton från bakandet.

Robin och Ida gör pepparkakor


Peppearkaksgubbarna Mange och Lulle. Visst är Manges förkläde fint? ;)


Jesse, Moster och Ida


Syrran tar en vitamindrink så vi orkar fortsätta baka. Så här suddig blev hon, ni förstår att vi behövde energi. ;) Roooosa huivi, rosa tröja och rooosa dryck.


Annika hade fått gröna specceägg från hennes vän. Kanske därför den där kakan var så otroligt god? :)



Ida bakar golden hundar... jag tyckte det var lite scary att äta vovvar men goda var det iaf. :)


Resultatet av allt bakande, eller nästan allt är med på den här bilden.


Kakor...mums


Slänger in ett foto på den goda salladen Kari gjorde till maten.


Så där, en uppdatering trots bloggtorka. :)

Nu ska jag föra Ida till barnteatern och passa på att undersöka vägarna. I morse var det så halt att en prommis hade varit förenat med livsfara. Hoppas de sandat nu.

RSS 2.0