En till ljuvlig dag på stranden

Jag och Jesse




Här hamnar Lulle i vattnet. :) De "onda" är syrran och Jesse.


Ida, den snälla, tyckte Patte skulle ha lite solkräm på sig.


Snygg-Carro med c ;)


Macho-Mange


Bad-Anka ;)


Och till sist gullungen


Vi är nöjda och helt slut av dagens solande och badande. Men en liten prommis skulle vara skönt. Tror jag ska lura med mig syrran.
Imorgon blir en ny strand-dag. *ler*  I love it!


Underbara sol

Dagen har spenderats på Sammakko, som vanligt. Jag ska hänga där varenda soliga dag. :)
Här kommer några bilder från idag, vissa knäppare än andra. :)










Jag har så

tråkigt.... Känner mig allmänt rastlös. Kanske lika att gå och sova? Eller springa sju varv runt huset? haha nej det ska jag inte göra, väljer nog sovat.
Idag har det varit dåligt väder så inget solande, inget båtkörande inget kul alltså. iof så var jag och Carolajna till stan och gjorde lite ärenden. Passade på att gå in en sväng på shoppingcentret. Hittade ett par byxor...eller vad de nu kan kallas, typ mysbrallor som slutar vid knäna. Och en röd tröja. Vi käkade en lagom god macka där. Förstår inte att det inte finns vare sig curry dressing eller mangoraja att välja till kycklingmacka? Det bidde majonnäs ist..

Kari och ungarna hade städrace här hemma. Nice :)
Lurade ut han på en cykeltur på kvällen. Det var skönt förutom att jag fick nästan panik när luften tog slut i kyrkbacken. Har alltid mer problem med allergi/andning när det regnat, en massa konstiga lukter som irriterar. Sen själva vetskapen om att jag inte hade med min Bricanyl gjorde inte saken bättre. :( Nå jag andas ju fortfarande, men det var riktigt jobbigt.

Bastun var klar när vi kom hem så det var bara att sätta sig där och njuta. Jag tog givetvis ett dopp i poolen också. Kallt som fan, men skönt. :)

Har beställt sol till imorgon. :) Ska lura in syrran och Mange i båten, plus ungarna så klart och brumma till Sammakko. :)

Nå niin, avslutar med att berätta att Ida tror att mina lilltå-naglar är gjorda av trä. *garvar* Liiite småfula är det ju, men inte såå. Jaa jaa Syrran, jag vet, du tycker också dom är fula. :)

Baj Baj

Sol och massa värme

Igår var jag, Lilli, Ida och Mange ute med båten.
Det här är min nya bästa vän. :)


Först åkte vi till Sammakko, där jag och Ida badade. Sen vidare till Temmilahti och där badade Ida igen. Gud vad varmt vatten det var där! Hade gärna badat igen men ides inte börja byta till badkläderna. Lilli och Mange är badkrukor och vägrade bada.
 Här är jag och Ida i Sammakko


Senare på kvällen var det schlagerkväll på Wärdshuset. Självklart var vi där och skakade de lurviga. ;) Vi dansade och sjöng hela natten. Tror att jag aldrig svettats så mycket. :)
Så här torkade den tvättade bh:n snabbt och kunde användas till kvällen.

Idag var det kokhett men blåsigt. Vågade alltså inte fara ut med båten. Cyklade Ida till sin kompis Julia och sen hem för att slänga mig i poolen. Denna gång låg jag, tack o lov, på mage. En paparazzi smög omkring och skrämde slag på mig. ;)


Minna och Pontus kom över på bastu ikväll. Jag, den modiga, tog ett till dopp i poolen. Det var sjukt skönt! Väldigt uppfriskande, men det fick jag inte de andra att fatta...fast jag verkligen försökte övertala dom. ;)

Verkar som att det inte blir så bra väder imorgon, tråkigt. Nå, ibland behöver man väl ha en "inne-dag" med städning osv.

Så där, over and out.

Torsdag (enormt fiffig rubrik va?)

Åh vilket underbart väder det varit idag! *njuter* Har suttit ute och varit badvakt när småtjejerna badat och sen la jag mig på luftmadrassen och somnade. :) Syrran och Mange bjöd på middag idag: rökt lax och en supergod potatissallad. Tack <3
Kari gjorde kvällsgottet av färsk ananas, honungsmelon och jordgubbar. Frächt och gott! Har alltså inte gjort nåt i köket idag, skönt. ;) Gårkvällen spenderades på Twin City festivalen. Hade en trevlig kväll. Men nog är det jobbigt att promppa omkring i klackiskor. Hujja...

Ikväll var jag och Mintsi på en 1,5 mils lång cykeltur. Det gick inte så snabbt men var skönt ändå. Tycker synd om alla som bara cyklar på nåt gym, stirrandes in i väggen. Här är några foton från min runda.

Minna utanför gården


Jag på Tromsö camping


Saarisviken


Sorttisviken, var ca 5 segelbåtar där ikväll.


Slänger in fotot på rökeriet också.


Och syrrans fötter :)


Syrran tog några foton när jag nannar där i poolen men dom kommer aldrig upp här. Ser ut som en strandad val som håller på att kvävas av pattarna...herrabalajka!

Tack för alla kommentarer i förra inlägget. :)

Näää

Varför lämnar ni ingen liten kommentar när ni kikar in här? Visst förstår jag att man inte alltid skriver nåt, det gör ju inte jag heller, men det har varit 121 besökare (73 unika) idag och en enda kommentar är lämnad. Så snälla skriv iaf nånting. :)

Idag har det varit regnigt och grått. Jag jobbade lite, trots semester. Senare var det fruntimmers-fika hos Mozzi. Det är ju fruntimmersveckan nu. Härligt! Det måste vi se till att göra varje år. Mozzi hade bakat en massa underbart goda kakor och bakelser. *mmmm* Inte nog med allt gottigotta, vi fick en present var! Tur att jag var in på jala och köpte henne några "fruntimmers-saker". hade fått skämmas annars. ;)


Så ni förstår att efter allt fikande var det bara att hoppa på hojen och fara på tur. Kari följde med och fy sjutton vad slut jag är! Han är värsta slavdrivaren. ;) Kommer nog att ha ont i benen imorgon. Hur ska jag då kunna dansa hela kvällen/natten? ;) Imorgon är det bl.a Markus Fagervall på Twin City festivalen. Och dit ska jag,Syrran,Carro med flera. Sen på fredag är det schlagerkväll på Wärdshuset. Dit måste vi nästan fara. Förrförra året var det sjukt roligt på schlagerkvällen! Vi dansade precis hela kvällen. :)
Hujja, jag tar igen flera års festande på en sommar. Tungt. ;)

Nä, nu ska jag kolla in mailen och sen är det sovdags. Be nice och glöm inte att skriva nåt. :)


Helgen

Helgen har varit rolig. Min goa kompis Pia har kommit på semester "hem" till Happis och jag snodde henne hit till ön. :) Eller först, på fredag, var vi på förfest hos Syrran, sen bar det iväg till Twin City festivalen. Kvällen gick otroligt fort och vi lyssnade till bra musik.
Lördagen började lite segt men sen mådde även jag bra. ;) Blev bastu badande och grillning. Ari kom också och stannade hela helgen. Ottopoika Henry som kommit på fredag for ut på lördag och skakade de lurviga med Lilli och Robin. Vi gamlingar satt hemma och surrade och det kikade in lite kul folk under kvällen.

Lulle och Henry


Ida busar med Noah


Vaknade en natt vid halv fem snåret och gick på toa. När jag gick förbi Jesses rum såg jag detta. *hihi* Var bara tvungen att ta ett foto.


Ida hade vaknat av en mardröm och knallat in till brorsan. *sötungen* Och ist för att dra ner rullgardinen drog hon på sig Lillis diva-ögonlapp där det står nåt i stil med: "Do not wake the bitch" ;)

På söndag var det kanonfint väder och det solades en hel del. Och bastades och grillades. :) Sen klådde jag alla i Galen Panna spelet. *yeee*
Idag körde jag Pia till stan på förmiddan, sen sjösatte vi båten. Och jag fick en körlektion av Mange. Tack snälla Mange. :) Vi var på en kvällsfisketur och jag fick guldstjärna i parkering. ;)

Kapten Fia ;)


Lilli tog så underbara bilder på bron.




Ari hade hunnit börja sakna (?) oss efter nån timme så han kom med värsta rallybilen o hälsade på. Jag och ungarna tog en liten tur i byn, guuud vilken skön bil!


Här är en bild på Pia i sötbubblan. :)


Det var allt för idag.
Be nice gummibajs

Mamba





Småtjejernas poolparty

Så var det dags för ett nytt poolparty idag. Ida och hennes kompisar badade och fikade.
Vädret kunde inte varit bättre! Jag passade på att plaska runt i poolen innan tjejerna kom. :)
Vi bjöd på såna här mumsiga saker.


Bagaren var så klart Lulle. :) Han agerade även badvakt, med lite hjälp av grannens tös.


Ida med vänner


Glide-grejen var rolig, det tyckte även de "lite större barnen" Anka och Sussi. *fniss*





Alla gäster badade inte, tex lilla söta Noah.


Nu ikväll var det ungdomarnas tur att bada och basta.



Men Robin, vad har du på huvudet? ;)
Aha, ett par badankor...


Avslutar med att slänga in ett foto på mina, än så länge, omogna jordgubbar.

Överlevt poolpartyt

 Igår var det värsta poolpartyt här. Massor av ungdomar, överallt.  Det badades i poolen, kanades på nån glidgrej, grillades, bastades och allmänt hängande. :)





Jag skjutsade en del ev dom till Umppis och när jag kom hem hade jag trevligt sällskap som väntade. :) Så vi satt ute och surrade i timmar. Lilli hann t.o.m komma hem från krogen när  vi ännu satt  kvar och hade trevligt. :) Tack Carro o Patte. Det var enormt skönt att få lite vuxna att umgås med. ;)
Och ett bauta-tack till Syrran som ställde upp som chaufför. Hade varit lagom skoj för mig att köra två svängar till stan.

Idag har jag och karln varit ute på gården och plockat lite, klippt lite gräs och samlat ihop ett gäng kottar.
Senare när Syrran kom tillbaks till ön for vi på en cykeltur, efter det en bastu, skönt. Jag och Ida, dom modiga (pikar Syrran) tog ett supernabbt dopp i poolen också. :)
Var inte varmt kan jag säga. Men igår, innan alla ungdomar kom, badade vi och det var ju så varmt och härligt.



Annars då? Lilli har blivit korthårig igen. Även fast jag är en mesmamma som nästan lipar när hon klipper av sig sitt fina långa hår så tycker jag att det blev jättesnyggt!

Nu ska jag gå på en kvällsrök och se om jag ser nån söt liten bambi. Det gjorde jag nämligen en kväll/natt. Den stod bara några tiotals meter från gården. Jättefin. :)

Nattinatti

Äntligen sol?

Klockan är 09.40 och det är 20 grader varmt ute! Låter lovande eller hur?
Jag och Ida har varit och fört Lilli till jobbet, till klockan nio. Sitter nu här och funderar på om jag ska slänga mig på soffan o sova ett litet tag eller om jag ska orka hurta mig lite... Ambivalens på hög nivå.



Idag fyller "min" Carrolajna år. :D
Hipp,hipp,hurraaaaaa!

Återkommer när jag har nåt vettigt att skriva om. ;)

Krigsoperan

Igår var jag, flickorna och Carro o hennes flickor på Krigsoperan. Vi hittade Mozzi, Emma, Jaana o Knutte också där. Vi hade bullat upp en drös av  filtar så vi inte frös.För kallt var det.
Jag tyckte den var helt klart sevärd, men man är ju inte så insatt i det där kriget eller alla namn på de där militärgubbarna... Idas återkommande fråga var: Är det där ryssen? Speciellt alla som såg onda ut, som tex fåglarna... ;)
Här är lite foton..





Plask i poolen och fiskelycka

När det var varmt och badvänligt väder plaskade jag och ungarna i poolen.
Ida övar på att simma


Och lyckas!


Ikväll var vi och fiskade. En massa fiskar fick vi, mest mörtar iof.





Nu väntar soffan, sen sova och ladda batterierna för pubaftonen i morgon. :)
Be nice gummibajs

RSS 2.0