Måndag

Jahapp så var snart måndagen slut. Jag gillar måndagar, men det vet ni väl redan. :) Den här måndagen var en riktigt bra måndag.
Dagen började med ett kaffebesök efter att jag fört barnen. Sen jobb tills lilla Noah kom. :) Jag var barnvakt till gullet när hans mamma var till verkstaden med bilen. Vi tog en promenad till skolan för att hämta Ida. Sen sov,sov och sov han. *lite småtråkigt* Nåja, han hann vara vaken ett tag innan Soffi och han for hem.
 
Eftersom det är måndag har inte Ida heller nån aktivitet, lugn hemmakväl alltså. Jag hann med att sova lite middag också. Blev väckt med nykokt kaffe och en glass. :)

Kvällen spenderades i soffan och i köket hjälpandes Lulle med läxan. Sen tog jag och Lilli en kvällprommis runt byn. *ah, känner mig lite nyttig iaf efter glassen* ;)

Nu är de flesta i säng eller på väg att lägga sig. Ska njuta av ensamheten ett tag, sen är det nattinatti.

Så, nu är mitt helt onödiga blogginlägg klart. Nej,förresten, slänger in ett par låtar jag lyssnade på under prommisen.
Live -All over you-  och Poets of the fall- Delicous-

Efter mycket tjafs så skiter jag i att försöka få Poets låten dit. *morr*

 

Lördag kväll

Jag tog mig i kragen och for ut på en skidtur. Ida följde med men var inte alls nöjd med skidrandet. När vi kom hem sa hon surt: "Jag kommer inte skidra på en vecka iaf!" ;)
Jag for ensam en liten repa till, åkte ut på isen och njöt av solen. :)

När jag kom hem kom Sofia med lilla Noah, Syrran o Mange och Anton o Satu. Vi var ute på gården i timmar, grillade korv och pinnbröd. Anders, som varit och lagat bilen kom också, skruvandet fortsatte här i våran vita skoter. Ja det är så den heter :Vita skotern, för jag har ingen aning om det är en Lynx,Elan,Skidoo eller vad dom nu heter. :)

Innan Syrran med company for hem passade vi på att testa Wii fit lite. *asg* Insåg snabbt att det här med utebliven vighet var ett släktfel. ;)

Lite senare kikade Maria och Maya förbi på en kaffe. Även Minna och Pontus kom. Vi bastade och glodde på Robinson. Jag gillar inte riktigt den typen av "underhållning"...Bara en massa pakter och mobbande av folk...

Släckte inte ner allt, med tanke på Earth hour, men nästan. *fuskade alltså*

Grabbarna är fortfarande på LAN och Lilli är i Hedenäset och Robin är ju som vanligt i Norge. Men snart kommer sonen hem till Sverige och blir hemma i en vecka. :) Morfar kommer också hit för en vecka. Lilla Noah ska ju döpas nästa lördag. :)


Foton från idag....






Lördag morgon

Åh solen gassar på och jag _ska_ ut och skidra när jag vaknat ordentligt. Är inne på min andra kopp kaffe...
Vaknade , idag igen, tidigt eller iaf tidigare än jag brukar. Vet inte om det är solen som gör mig morgonpigg eller Chi san eller åldern?! ;)
Somnade först vid 03 tiden. Grabbarna var på LAN i byn och messade att de promenerar hem för att sova, mitt i natta. Så jag (dåren?) hoppade upp från sängen, drog på mig utekläderna, min nya snygga mössa och gick och mötte dom. Bilen såg väldigt frusen ut så jag insåg att den får stå kvar på gården. Var faktiskt en skön mini prommis. :) Och nya mössan fick godkänt. :)

Igår var jag hemma hela dagen, gick inte längre än till trappan. Passade på att städa. Har börjat rensa och kolla vad som skulle kunna säljas på loppis osv.
Vi ska ha loppis söndag den 5 april, på Folkets Hus i Seskarö. Pengarna går till klass 5-6:ans klassresa.Alla är välkomna och fynda eller bara komma och  fika, för vi säljer fika och har ävenbrödbasar.

Torsdagen spenderades i stan. Köpte skor åt Ida och tröjor och kepor åt småkillarna. Sen hade vi värsta släktmiddan på Lei lani. Gott och trevligt :)
Utvecklingssamtal med Jesses mentor.  Satt där och blev stoltare och stoltare över sonen. Min fina och duktiga Jesse <3

Nä, nu är det slutsurrat! Ska ut i solen nu. Baj Baj

sköna onsdag

Idag stannade Lucas hemma från skolan, han är snorig och febrig.  Betyder att han inte kunde följa med på utedagen som skolan ordnat. Jag jobbade färdigt och for ut med skotern. Hade en liten hum om var de "slagit läger". Och visst, jag hittade dom. Bakom Granvik (?)  :)
Här är några foton från idag:

Barnen fikade...


Någon som solade... ;)



...klättrade i träd...



Dessa tre bambisar sprang förbi oss. Inte så bra kvalitet för jag fick skynda mig att lägga ner kaffekoppen och fort få fram kameran.


Vi kom hem vid halv två tiden. Ida hade med sig en kompis och de hade en egen picnic på bastualtanen.


Efter ett tag kom även en till kompis. Värsta snurrandet blev det då. :)
...tre töser...

....två...

... och slutligen var det bara en kvar... :)


Till middag blev det tacos, gott. :) Käkade väl för mycket för jag somnade så gott sen. Zzzzz
Tjejerna påskpysslade undertiden.


Imorgon blir det middag i stan och utvecklingssamtal, dans och lite shopping.

Just ja, måste bara visa ett foto på sotarna. *hahaha* Är det så här äkta arbetsglädje ser ut?! ;)



Pimpeltävling och grillning ute i solen









Luleresa

Imorse wiiade jag lite (Yes! Fick "lös" snowboarden!) sen dusch och så packade vi in oss i bilen. Vi= jag och Ida.
Åkte mot Sunderbyn, stannade i Persön för lunch. *mums*


Väl framme träffade vi läkaren i hela två minuter. Hon sa iaf att Ida har inte psoriasis eller nåt annat, utan att det bara är vanlig eksem. Det var ju skönt.
En sköterska satte nåt liknande honungsplattor på tösens fingrar och arm.



Dom ska vi byta var trejde dag. Fick även eller fick o fick, man får ju betala för dom, en hel drös med salvor.


Efter lite flummande hittade vi ändå till Storheden. *fniss* Ida frågade vad vi skulle göra om vi inte hittade hem. Jag sa att då tar vi in på hotell, beställer roomservice och badar badkar. :D Ni kan tro att hon satt och hoppades på att vi aldrig skulle hitta vare sig Storheden eller hemvägen. :)
Nå, vi hittade Ica Supermarket iaf.
Köpte lite strumpbyxor, gympabyxor och leksak till Ida. Och disktrasor och toapapper...hur kul nu det kan vara att läsa om. ;) Just ja, hittade även en söt mysse åt Noah.
Så här söt var han förra helgen.


Trodde jag skulle avlida på hemvägen, såå trött! Ändå drack jag en Red bull  och har tagit min Chi san på morgonen. *hujja* Var alltså tvungen att stanna vid EM i Kalix, hade seriöst somnat bakom ratten annars. När vi nu ändå stod där så bestämde vi oss för att gå in. Provsatt några soffor...skööööna. Vågade inte sitta längre än en nanosekund, var skraj att jag skulle somna dit! ;)
Hittade en sån här Anka-skylt. :) Myssen till Noah är på samma bild.


Det var min dag så här långt. :)

Igår var Carro här på kvällsfika. Trevligt! Lilli gjorde scones och moccarutor. *jammi*

Här är ett par bilder på Lillis pyssel igår.
Påsk-kyckling


och foton på tjejerna-pyssel


Fina va? :) Men nedersta bildens färg blev ju skum... min duk är INTE grön.

Här är ett (halvkasst) foto på mitt hår efter senaste färgandet... nu måste det dröja länge tills nästa gång. (hört den förut? hi hi)


Nu ska jag hämta mera kaffe så jag håller mig vaken. Zzzzzzz

Chi san

Hejsan eller Chisan :)
Har varit trött som bara den i över en vecka. Så där sjukt trött så nu tänkte jag boosta upp kroppen med lite Chi san. Inte för att jag vet om jag riktigt tror på såna där naturpreparat men tänker testa iaf.
I morse har jag iaf varit pigg och hunnit med att städa både toa,hall, renbäddning och dammsög bort en hel del damm bakom tv bänken. Alltså, hur mycket damm kan det komma? Och varifrån kommer det?Verkar som om man har nån damm-gömma som släpper ut jättedoser med jämna mellanrum...täta mellanrum... Hujja...

Igår ringde min kusin, som läser sig till frisör. Hon hade kris för hennes kompis som skulle ställa upp som "försökskanin" hade blivit sjuk. Snäll som jag är =) hoppade jag i bilen och for med henne till Kemi. Tror ni inte att jag somnade t.o.m när jag satt där med huvudet i tvättfatet! (kanske måste ta dubbla doser Chi San?) Men nu är mitt hår inte så mångfärgat, utan mer sansat blont. Jag är nöjd. :)

Idag skiner solen, underbart! Men jag hinner inte vara ute, ska just börja jobba. Kanske på eftermiddan?

I morgon far jag och Ida till Sunderbyn. Tösen har tid på Hudkliniken där. Kanske vi tar en repa förbi stan och ser om det finns nåt kul att shoppa? ;)

Baj Baj

Wiiiiii :)

Här hemma åker vi slalom, hoppar backhoppning,yogar och annat skoj som man kan göra med Wii Fit. :)
Sofia,Anders,Noah och Mormor kom igår. Så vi är många som köar till Wiiandet. :)

Seg som jag är så är jag ju med i en tidning.... med ful bild och allt. Så,vips, ändrade jag lite ljus på fotot och nu är den mycket bättre. *hahaha*


Här är också ett foto som foto-Linda tog.


Nu är det min tur! :D
Heippa!

Blogginlägg utan foton = trist

Jaha, så ska man försöka göra ett inlägg om veckan då... Har väl inte gjort nåt speciellt. Jobbat och bara varit hemma. Eller i onsdags var jag ju till syrran och hjälpte henne med sovrummet. Förvandlades till en manisk häxa. ;) Men snyggt blev det i garderoberna. Ni vet ju att jag är smått knäpp när det gäller såna där saker som kläder...de ska hänga i färgskala osv. :)

Igår var en småjobbig dag. Först jobb,sen kom Sofia och vi sorterade flera hundra krydd/thé/kaffe påsar. *pust* Tror vi höll på i över fyra timmar! Och ändå var det här lättare än när vi kröp omkring på golvet och sorterade New Body-kläderna. Huset luktade (luktar?) som en thailändsk restaurang, som fått problem med fläkten. :)
Ja,ja förhoppningsvis får ungarna en bra skolresa i maj.
På eftermiddan var det årsmöte på Seskarö IF. Som vanligt var det mycket folk, mycket babbel och en himmelskt god smörgåstårta. :) Som sekreterare skrev  jag (och kanske ritade lite hihi) så pennan glödde. Enda tråkiga var det obligatoriska fotot. *usch* Bordes vara lag på att alla som fotograferar till tidningar o dyl måste photoshoppa bilderna. hahahaaa

Idag strejkar händerna, skit-leder.:( Dom hämnas väl gårdagens skrivande på datorn,skrivande med penna,sorterande osv.  Ehkä se on se vanhuus? ;)

Nu ska jag fortsätta jobba. Senare blir det en resa till stan för att handla och Ida har dans ikväll.
Be nice

Natten mot söndag...

Börjar med att gratta alla syskonbarn som fyllt/fyller år.
Grattis till Sofia,Christoffer och Lisa!  :)

Igår var jag och Carolajna till stora staden Happyranda och såg på Ronnie Erikssons show. Jätteroligt! :)
Moffa! Du hade nog tyckt att det var helt underbart. :)

Förutom det var jag och grattade Soffi som fyllde år. Hm, vad har jag mer  gjort då? Skidrat! :)
Några foton från min och Idas skidtur/ picnictur.




Hittade spår från en hare. :)


Vi envisas ännu med att åka "fel väg" runt elljusspåret. Ida, den modiga, har nästan åkt "helvetesbacken". För varje dag vågar hon åka högre upp ifrån. Vi trampar nämligen ner en bra bit. Fyy,jag får ju svindel när jag står där uppe!

Fick tips om ett annat spår som jag tror vi provar imorgon.

Idag har Sofia,Mormor och Noah varit hit. Mormor blev kvar här över natten. Så jag har gosat med sötproppen Noah. :) Och varit på en liten prommis med Soffi och Noah som sov i vagnen. Senare kom Minna och Pontus över på en bastu. Vi kollade på Andra chansen, Melodifestivalen. Alltså, om jag bara skulle slippa SE den där Carolina af Ugglas så är ju hennes låt helt okej. :)

Nä, nu är jag så trött så jag bör gå och sova. Eller hämta glasögonen.... Nä, jag går nog och lägger mig.
Natti Natti

Skid-blogg?

Jag och Ida började dagen med att duscha och sen snabba oss till jobbet. Måste vara senast 9 på jobbet för då börjar telefontiden. Och som det har ringt idag! Trodde att jag skulle hinna borsta det blöta håret osv, men icke. Såg ut som ett troll...
Mellan samtalen och det vanliga kontorsgörat har jag brevväxlat med Ida. :) Allt för att hon inte ska tycka att det är för tråkigt där.

Nåja, när vi jobbat klart väckte vi Lillis och for ut på en skidtur. Jag fattade inte hur mycket det eg har snöat de senaste dagarna för mitt spår via träsket var definitivt borta! Plumsade (ända till knäna) genom träsket. *hohojajaa*
Tjejerna var inte så förtjusta i mig kan jag säga. ;)

När vi äntligen hittade skidspåret gick det så lätt! Alltså mina ohalkiga skidor var riktigt great idag! Såg framför mig en härlig tur när Lilli bestämde sig för att vända hem för att hinna med bussen. Höh?

Jag och Ida fortsatte, men efter 2 minuter drog lilldamen igång med värsta gnället :"törstig, yr i huvudet,trött,töööörstiiig"
Ida brukar ju i vanliga fall vara den som ska "rucha" och inte brukar hon gnälla så där. Så jag blev lite orolig och tänkte att hon kanske är yr på riktigt. Fattade att Lilli redan hunnit långt, kunde alltså inte skicka hem henne med syrran. Ringde Kari i hopp om att han kommit till ön, men icke. Var bara för mig att vända hem och saaaakta skidra med gnällolin-Ida.
Väl hemma så saknades det mjölk och annat livsnödvändigt så jag for o handlade. Blev alltså inget mer skidrande för mig.... har varit lite sur över det hela kvällen.
Jag hade ju kunnat fara och åka på elljusspåret (rätt väg!) ikväll, men det är ändå småläskigt att fara dit ensam. Såg en massa älgspår där sist. *scary*

Så vad har jag gjort, jo kollat på en massa dumma tv-program. Svor mig igenom Lyxfällan tex. Fy.... vad folk kan vara blåsta. Alltså, jag har absolut inga "onda" tankar om folk som är med i det programmet, men den här tjejen...jösses!

Suck, nu har jag inget att skriva.... återkommer, kanske.
Jo förresten, jag skulle ju säga att vad glad jag blir över alla "hej" kommentarer. :D Såå ska det se ut.

Negative -Lost soul-

Uttalet är ju lite si och så, men låten är ändå härlig.


Har ingen rubrik...

Igår var jag, tjejerna, syrran,Sofia och Noah på IKEA. Länge sen sist. :)
Köpte ett skrivbord till Ida och lite plädar och glas. 6 stycken glas för 9 kr. *ei ole hinnalla pilattu ainakaan*

När vi kom hem for jag och Lilli på en skidtur längs elljusspåret. *jeesus christ superstar* Vilken hemsk backe! Vi skrattade så vi ramlade och kom knappt upp igen. :) Nåja, jag var iaf ruskigt stolt över att jag, till slut, vågade åka ner för backen. Och idag får jag höra att man inte ska åka NER för den utan UPP! Va! Vi har åkt fel väg alltså. *asg*

Vi skulle fara idag och se hur det är att åka andra vägen, men jag vet inte vart tiden tog vägen... Syrran har varit förbi på kvällskaffe. Trevligt. :)

Har fått hem småkillarna från sitt LAN. De har varit småhysteriska och fnittriga hela kvällen. :)

En kul grej hände mig i affären idag. ;) Byns *hur ska jag skriva det utan att vara elak?* gubbe-på-cykel-som -ofta-är-onykter sa att jag var det vackraste han sett och att jag var en graciös kvinna. Graciös?! I nästa andetag sa han att det kunde bero på att han ser väldigt suddigt. *hihihi*

Kollade statistiken på bloggen och har ca 50 besökare/dag. Då är det rätt dåligt med bara 1 kommentar. Eller hur? Så ta nu och skriv åtminstonne ett "Hej" :)

Nu ska jag söka efter bra musik på Youtube.
Tjilevipp!



En ny favorit

Leona Lewis
Run

 

Mysko utmaningar :)

Utmaningen går ut på att skriva ner fem ogoda maträtter, och sedan skicka dem vidare till fem andra bloggare för att se om de vill/vågar äta detta. Vidare ska man tala om ifall man vågar/vill äta något från utmanarens lista.
Listan kommer från Mia C

1. Blodpudding. Kan knappt känna doften men trots det stekar jag blodpudding till barnen.

- Jag tycker blodpudding är gott!

2. Lever i alla former blä...

- Nja, äter bara tunna tunna leverbiffar

3. Kroppkakor. Egentligen så ska det inte vara så hemskt men kosistensen klara jag inte.

- Kan äta det, men äter det väldigt sällan.

4.Stångkorv ... Den beska smaken eller vad det är är så blää åt det som barn och led.

-Vad är det?

5. oj det var svårt att ...komma på något....Aha stekt sill. Det gjorde mitt x mamma . Jag åt och led.

- Hujja!


Min tur då...

•1. Pölsa (kommentar onödig)

•2. Riktigt starka rätter fixar jag inte... är en riktig mespropp vad gäller kryddor.

•3. Sill...nåt som bara halkar ner innan man hunnit tugga det, hujja.

•4. Aladob, samma där, det är konsistensen

•5. Kommer inte på nåt annat...

Utmanar alla som vill. :)




En till skum utmaning

1. Vad heter du?: Fia

2. Ett ord på fyra bokstäver: Fisk

3. Flicknamn: Fideli

4. Pojknamn: Fredrik

5. Yrke: Fiskare

6. Färg: Fisgul?

7. Klädesplagg: Fingerhandskar

8. Mat: Fisk

9. Sak i badrummet: Fönster

10. Plats/stad: Florens

11. En orsak att vara sen: Förstoppad?

12. Något man skriker: Fan!

13. Film: Fire with fire ;)

14. Något man dricker: Fatöl

15. Band: Foreigner

16. Djur: Fisk (igen!)

17. Gatunamn: Fridhemsvägen

18. Bil: Ford

19. Sång: Feel med Robbie Williams

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Familjemiddag

Söndag

Efter morgonpromenaden for jag ut på en skotertur med Carro och co. Mutade med Jesse som chaufför, skoterchaufför. :)
Vi åkte till Höckes finfina grillstuga.




Flickorna åkte i backen och vi vuxna satt och surrade. Jesse tog en repa med skotern men trivdes även inne med oss.


Somnade på soffan sen på eftermiddan. Kände mig lite småsjuk och visst hade jag feber. :( För mycket frisk luft? ;)
Nåja, idag mår jag helt bra.

Ett grattis i efterskott till grannes Dennis och till min Hänkypänky= Fränkie. :)
Och ett till stort grattis till Pattarna och B1 och B2 som klarade uppkörningen. :)

Lördag

Så här såg våran lördag ut. Tyvärr (eller tack o lov) finns inga bilder från min och Idas skidtur. :)

Sötproppen <3


Barnvaktande och tv-tittande


Jesse och Noah


Rosor <3


Fruktsallad på gång av kockarna Lucas och Sofia


Korvgrillning (mormor,Markus och Sofia)


Småtjejerna åker i backen



Anders,Lucas och Jesse


Anton (som inte är så här vit i verkligheten,vet inte vad min kamera gjorde)


Pontus


Kan berätta att jag däckade kl 22.00 Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Vilket i sin tur betyder att jag var uppe redan kl 8 idag. Kari fick en smärre chock. ;)
Efter frukosten for vi på en morgonpromenad. Härligt väder!
Strålande sol och -19
Fotat med Karis mobilkamera


Vi gick på isen i en timme. *hurtigt* Så här såg mina ögonfransar ut. hihi


Nu ska jag ta en kopp kaffe och joina mormor när hon kollar på tjejernas Super G åk.

RSS 2.0