Så här

Nu är hyllorna på plats. Jag blev ruskigt nöjd.
Före
databord före

och efter
databord efter

Och här ett till foto :)
nyhyllorna

Här är en närbild på Idas hus. Jättefin!
idas hus

Och en närbild på cd lådorna
nostalgi boxarna

Nu ska jag göra tidig kväll, är trött som en gnu.

Imorgon bitti far jag med småpojkarna och lill-ida till tandis. Få se om lilldamen öppnar munnen den här gången. *ho ho ja jaa*

Nattinatti

ps. Jag ska kopera de där hiskeligt gröna pappren så de blir vita o fina. Det var ett bra tips från grannen eller var det grannens syrra? *teflonminne*

Så är helgen över igen

Iof så gillar jag ju måndagar... det blir lugnt när alla far till skola/jobb. Då sätter jag mig på det tysta kontoret o vänder blad. *garv*
Systra min kom ju i fredags, vi åt, färgade hår, bastade och snackade skit. Lördag var ungefär likadan. Trevligt :)

Idag tog jag en superraid med dammsugaren. Trodde fan jag skulle svimma där ett tag. Fort ett kallt glas med vatten o c-vitamin, sen fortsätta. På eftermiddan for jag, Ida (min ständiga skugga) och Jesse till IKEA. Hämtade upp syrran först. Där strosade vi omkring o kände/klämde på allt. Käkade middag o fortsatte handlandet. Träffade Mossi med karl men sen försvann de. ;)

Köpte lite lådor som jag har satt ovanför garderoberna i sovrummet. In med allt tjafs (filtar,överkast o dyl) i dem, ser riktigt stiligt ut nu.Och säkert bättre ur damm-synpunkt.
blommig låda 2
blommig låda

Köpte även hyllplan, som jag betsat mörka, som jag ska eh, som Kari ska sätta fast ovanför databordet.
hylla
konsoll
Till hyllorna inhandlades bruna skinn liknande boxar. Har rensat bland cd skivorna så nu är det lite ordning där också. Ja alltså, en av boxarna innehåller Musik o den andra Viktiga skivor.
nostalgi box
Och nu när jag ändå rensade så passade jag på att rensa bland allt mysko som jag samlat i databordets lådor. Jeeesus! Mest shit,men hittade (äntligen) husritningarna! Som jag har sökt dem! Nästan slitit av mig håret för jag har inte fattat vart de tagit vägen. Längst in var de också. Databordet är enormt djupt så de var bra gömda.

Jahapp...........nu slog den ökända bloggtorkan till igen.
Hm, tar en rök så kanske jag kommer på nåt att skriva. *springer iväg*
Så där, jo jag glömde ju skriva att jag köpte två nattlampor till smågrabbarna. Jättefina
lyktalampa

Sen blev det lite bra-att-ha-saker som galgar osv. Just ja,dessa två lådor köpte jag ju. Den mindre har jag i köket och grabbarna fick den andra. Blev nästan kär när jag såg dom. Billiga var de också, typ 50 spänn eller nåt.
emu låda

Träffade storsonen på IKEA, han jobbade. :) Känns så bra att han jobbar och att han sen jobbar på min favorit affär,det är ju ännu roligare. :)

Nä, nu bör jag nog logga ut och närma mig sängen, det är tidig uppstigning imorgon.
Natti natti

Strålande solsken

Eftersom jag är Europas lataste (och snart tjockaste?) människa bestämde jag mig för att lämna bilen hemma när jag hämtade Ida från skolan. Klädde på mig massor av kläder, var ju 11 grader kallt. Kände mig som värsta Michelin människan när jag susade ner för backen med sparken. :)
Hann inte mer än några hundra meter när jag mötte min granne, Tant I. " Oj oj är det sant?!"- ropade tanten innan jag ens hann uppfatta vem det var. "Är du ute o motionerar, det ser man inte ofta" fortsatte hon.  Jösses! Såå sällan är det väl inte eller? ;)
Anyway, stannade ute med Idodido sen när vi kom hem. Insåg att det finns faktiskt en bra sak med stor rumpa, nämligen man är bra på att göra en pulkabacke-bana. :)

Robin kom också ut en sväng för att göra ett linka där man kunde hoppa med pulkan. Ida ville mest åka åt andra hållet, mot skogen.

Jag fick iaf både motion o frisk luft. =)

Snart kommer syrran o mamma hit. Ska ha en skön kväll med hårfärgning, bastu o allmänt flumm.

Här är ett foto från idag.
Ida i backen

Poets of the fall -Lift-


foton

Eftersom jag är så kass på att blogga så tänkte jag dela med mig av lite foton iaf.
Under julen var vi ju en hel drös med folk här, folk som både gillade att dansa o andra som blev smått tvingade att dansa. ;)

dans ida
dans robin
dans fia
dans anders

Synd att man inte kan lägga upp en filmsnutt här. Har väldens härligaste dans-på-rad sekvens. ;)

Sen har vi ju kalasat i flera dar här. Lillis gerbera blomma är så här fin.
lillis gerbera

Och karigubben han har också fått en gerbera. :)
karis gerbera

Såna här snajsiga thekoppar med fat fick Lilli av Mozzi.
vanilja mugg

När Ida hade kalas var det givetvis en liten fiskedamm här. Lucas var gammelgäddan. :)
Såna här konstiga saker fiskade de upp:

fiskedamm
fiskedamm 2
tack o lov lyckades de fiska upp en helt vanlig godispåse till sist.

fiskedamm 3

Presentöppning
presentöppning

Så där, det var nog alla foton för idag. Eller nä, slänger upp ett foto på mig också. Taget på Robins dop för en 19 år sen. :)
image481

Om 50 minuter

är min lilla Lilli 17 år. Grattis på födelsedagen! :)
Även fast du ännu är liten är du inte riktigt så här liten.

lilli liten

och inte så här heller
image466

Bilderna är från en resa vi gjorde till Helsingfors, nån gång -97 eller -98. Tror att vi tog 10 glasspauser. :)  Lullebert är också pytteliten på fotot. :)

Mer bloggande imorgon...
Nu är det nattinatti

mitt i natten

Jahapp så var det natta igen. Jag är nog en riktigt nattuggla eller rugguggla? ;)
I torsdags fyllde ju Ida år och syrran med familj o mormor o Minna var hit. Jag var rätt trött så jag var nog inte så värst trevlig,eller. *sorry*  Och imorgon, eller det är ju eg idag ef klockan är så mycket, är det dags för kalas igen. 10 flicks håhåjajaa :)
Kari har blåst ballonger för glatta livet, Lucas har knytit fast dem i snöre, Ida har städat sitt rum och jag har förberedit fiskdamms-godispåsarna bl.a

Idag , ja ja eller igår, fyllde min kära systeryster år. Grattis! =) Tror det var 26... ;)

Grattis även till lilla Elsas stolta föräldrar o syskon. Jag kommer inte att våga närma mig bebben,vill ju också ha en! :) Funderar på att beställa en RockStar nappflaska till henne. Det är Bon Jovi som designat den. *ler*
Lyssnar just på deras "Born to be my baby" låt. *underbar* "...only god knows the reasons but he must have had a plan cause you were born o be my baby..."

Hm, jag plockade ner vardagsrumsgardinerna häromdan och har ännu inte satt dit några nya. Ser lite kalt ut. Funderade på att köpa nya,så då är det ju ingen idé att stryka o hänga upp dom gamla för bara några dagar? Håll med mig nu. :)

Näh, nu är det slut flummat för idag. Ska ta och fixa naglarna o sen sova. Konstigt det här med naglarna! Enda gången mina naglar börjar växa så det knakar är när jag varit gravid o jag är helt hundra säker på att jag inte är gravid men ändå så växer dom som fan. Skumt! Funderade med Carro om det var nån sorts kompensation för att man blir äldre, att man liksom i tröst får lite finare naglar? *garv*
Just,det, skulle sluta flumma.
Natti natti

Hipp hipp hurraaaa!

Bebisen fyller 6 år idag!

charmtrollet

Idag blir det lugnt kalasande med familjen (och kanske en o annan moster) men på lördag då kommer skolkompisarna och lugnt lär det inte bli. :)
Psst: Släkten är välkommen att fira både Ida och Lilli den 16:e, alltså på Lillis födelsedag.


2008

Jahapps, så nu är det nytt år, igen. Vad tiden går fort nuförtiden. Man hinner knappt lära sig att det är 2007, så är det dags att lära sig säga 2008. Eller är det åldern som gör att åren går så fort? ;)
Tiden går fort när man har roligt, heter det väl. Men roligt är det väl inte?

Nåja, har smurfat runt på "allas" bloggar o är så impad över era årsbokslut. För det första: hur minns ni allt? Och för det andra: är det bara jag som haft ett helt vanligt år, inga stora händelser, inga nya barn, inget nytt jobb, inga förändringar alls....

Nyårsfirandet gick lugnt här på backen. Minna o Pontus och Sofia o Anders var här och firade med oss. Vi lagade god mat o bastade o skjöt raketer. Robin var hos flickvännens pappas stuga och Lillis var i stan på en fest där hon blev bestulen på sin mobil. Förbannat att det ska finnas folk som inte kan skilja på ditt o mitt! *morr* Nåja, efter lite detektivarbete och hjälp av en vän till Lilli har mobilen hittats, utan SIM kortet så klart. Robin , som befann sig i norra delen av kommun, har varit och hämtat den och samtidigt fått reda på vem som stulit den. Funderar på om det är lönt att göra en polisanmälan?

Ida och Nathalies allergiprover visade på att det är allergiska mot något  födoämne. Jaha... lätt att gå vidare o kolla mot vad? Not... Lillis prover fick vi inte ens ta i Kalix, det blev för dyrt enligt en läkare som kom o la sig i.... och passade samtidigt på att berätta att den behandlande läkaren var en idiot?! Vissa av er förstår säker vilken galenpanna till läkare som jag menar. *s*
Och Idas prover då... ja jag vet inte vilket födoämne som jag misstänker, så hur ska läkaren som aldrig träffat henne veta? (Våran förra läkare har slutat där o galenpannan har tagit över.)

Nu ska jag ösa på lite musik här så folket vaknar. Behöver gå över o jobba lite men ids inte lämna Ida sovande här hemma. Så waky,waky :)

Be nice

RSS 2.0