Onsdag

Pust o stånk! Ida har lärt sig cykla utan stödhjul (tack Soffi o Anders) och herregud vad fort det gick idag när vi gick/cykla till dagis. Svettigt värre alltså. :)

Just ja, jag glömde berätta i det förra inlägget om den superduper trevliga människan som jobbar på hotellet i Överkalix. Fast vi inte var deras gäster (pga fullbokat) har hon ändå, via mail, hjälpt och tipsat oss om allt möjligt viktigt. Erbjudit sig ordna saker som inte alls var hennes "problem" osv. Sen när vi kom hem från resan fick jag mail där hon undrade om allt gått bra osv osv. Det tycker jag är bra marknadsföring o bra service. Fler såna människor tack. =)

Igår kom C som eg heter K och flickorna på en snabbvisit, trevligt. Karln var på nåt möte i Kalix.Och Robin,stackars sjuklingen, ligger i feber i Luleå. Mammahjärtat gilllar inte att ha sjuka barn/halvvuxna så långt borta. Men jag tror nog att flickvännen tar hand om honom. :)
Lilli och Lucas har också varit lite krassliga, ont i halsen. Var med Lilli till sjukan för att ta ett halsprov men det var bara virus. Vet ni vad ungen gör just innan hon ska in till läkaren för att gapa o visa halsen? Jo, hon äter en godis som gör hela hennes tunga kolsvart! *asg* Gu´ vad vi skrattade.=) Såg inte klok ut.

Träffade Jesses läkare också där som berättade att provsvaret på hans hudbit (från foten) endast visade att det är ärrbildning, ingen sjukdom, inga förändringar av nåt slag utan bara ärrbildning...Låter lite skumt, varför har det där ärret kommit? Nå, skönt iaf att det inte var nåt farligt.

Nä, nu ska jag väl göra nån nytta jag med.
*hejsvejs*

4 M:en for och tittade på de 3 S:en

...som Lilli sa. ;) Mamma,Moster,Marsa och Minna

Orkar inte sammanfatta hela resan men foton kan ni få se. Kan ju säga att vissa saker hanns (tyvärr) inte fotograferas,tex när en av M:en dansade på bordet, samma M fick en tillsägelse av polisen *asg*,ett av M:en bytte från sin M-namn till Mulle, när vi sprang ikapp en buss o fick hoppa på i farten osv.  Roligt hade vi iaf. :)

Syrrans enorma packning
ankas packning

Vi blev skitglada över att se denna skylt, men fan så besvikna vi blev. Av 60 minuters show gick minst 50 minuter till att försöka genomlilda barnsångerna de sjöng! Två(2!!) schlagerlåtar på hela kvällen...
sss skylten


Tjejerna fixar sig iordning för kvällen.
tjejerna fixar
anka fixar

En rökpaus...
tre av fyra m

Shirley var jätteförkyld och kunde inte sjunga,knappt prata. Och de två andra som kunde sjunga valde att sjunga barnvisor.*morr*
de tre sen

Bäst med att fara på de tre S:en var alltså ett R! Robert Asplund som var trubaduren det rockade om.:)
trubaduren o tjejerna

Marsa  o Minna
marsa o minna

Syrran o jag
moster o mamma

En viss MulleMoster med sin kära pannlampa. *asg*
anka med läslampa

Pigga som mörtar steg vi upp och cruisade runt lite här o var.
jag o marsa vid polcirkeln
jockfall
tjejerna vid jockfall
jockfall igen
luppiotomten
anka vid tomtegrottan

Fredag idag

*rap* Oj, ursäkta men jag är såå mätt. Vi har ätit tacopaj och jag lyckas alltid äta för mycket.
Ungarna (minus Robin plus Soffi) sitter o ser på tv. Gubben är på nån radio fieldday på Tromsö. Själv sitter jag och försöker hålla mig vaken. Är så trött och mätt,vilket gör mig ännu tröttare. Tänkte visa lite foton på vad jag inhandlat  idag.
Först ut är det en fläkt  till det nya köket. Är inte _exakt_ den fläkten men nästan.
fläkt
Sen en varmluftsugn med en sån där inbyggd köttermometer
ugn

Och en induktionshäll med touch funktion
häll

Plus en blandare som jag inte har bild på. Men en sån där fiiin rundad sak. :)

Kunde äntligen bestämma vilket kakel vi ska ha! Det blev såna där minismå mosaiklplattor i grå/svart. Tror det blir skitsnyggt med lite mörkare färger ef köket är vitt.
Här är en bild på liknande mosaikplattor.
inspiration

Oj vilken liten yttepytte bild....

Imorgon bär det iväg till Brännaberget. Blir säkert skoj! Just fan, jag har ju lovat att bränna en schlager skiva. Minna sa att hon vägrade åka med mig om jag bara spelar Bon Jovi. ;) Och syrran sa att hon vägrar åka om hon inte får sitta framme. Marsa har inte haft några såna krav ännu. *hehe*

Nå niin, nu ska jag gå och joina barnen.
Be nice


Första skoldagen

Alla fyra skolbarn var pigga o glada i morse. =) Det femte barnet, som inte är ett skolbarn, ska till AF imorgon. Och han sov gott imorse. (tro det , ef flickvännen sussade brevid) ;)

Ida hade haft en bra dag på dagis och smågrabbarna som nu går i samma klass igen hade också haft det bra. De går i 5-6:an och jag hoppas att de kommer att sköta sig. Kan lätt bli lite ruffigt att ha brorsan i samma klass.

Alltså hade jag det luuuugnt och skönt idag. Iof så hade jag gubben hemma men han har mest suttigt på kontoret. :) Imorgon åker vi nog in till stan o gör ärenden. Ska försöka hitta nåt bra tyg att hänga på väggen vid datorn. Försökte kolla efter ett när jag var på IKEA i söndags men hittade inget. Hade fullt upp med att hålla koll på de stora småbarnen som fäktades med "rullpackade bäddmadrasser" och dyl. *håhåjajaa*

Ikväll har vi mumsat gurka o morötter med tacodip. *mums*
Funderar på att göra nån nyttig mellanmåls laddning som jag kan frysa ner. Typ piroger av nåt slag eller creps eller nåt. Kom gärna med förslag, men jag vill att de åtmnstonne är halvnyttiga. :) Meningen är att barnen kan äta en sån både som mellanmål efter skolan och som kvällsfika.

Såg på CSI med Robin nyss o måste säga att det var första gången jag var besviken på det programmet, mitt favvoprogram. Missade lite i början, typ nån minut bara och fattade noll under halva filmen. Var det en nån sorts del två eller? *helpivä*

På tal om bananer... jag som alltid sagt att jag inte behöver en torktumlare, är heelt kär i våran nu. :) Fan vad skönt att inom loppet av 3 timmar få alla lakan tvättade, torkade och vikta i skåpet. Ist för att de ska invadera hela tvättstugan o torka i en eeeevighet. Vi kan ju inte torka de ute heller pga pollenallergin.
Så, I love min nya tvättmaskin som slukar  enormt mycket tvätt (8 kg) och torktumlaren som torkar allt i ett nafs. :)
Vet en till i våran familj som gillar torktumlaren: LilliPilliTorktumlarFanatikern. *s*

Hm, nu kommer jag inte på nåt vettigt att skriva. *funderar lite*  nej, inte nåt. Så slut för idag,tack för idag hejdå

Lite bilder

Lite bilder från våran semesterresa.

Här väntar vi på att spårvagnen ska komma.Är på väg till Linnanmäki.
i busskuren

Hip Hop hette karusellen och var som mini uppskjutet. Alla tyckte den var rolig och Ida tjöt av skratt. Pojkarna o Ida åkte den gång på gång på gång. :)
hiphop

Jag och barnen, förutom Ida som var för liten.
vattenkarusell

Den här vägrade jag åka! Mitt i allt sprutande vatten åker de i  nån sorts stock/kanot.
blöt kanotfärd
Så här blöta o glada var de när de åkt färdigt.
pisseblöta

Och den här var det bara Jesse som vågade sig på. Yäcki!
keippi


Bilresan till Helsingfors o tillbaka gick jättebra.Så här fördrev barnen tiden (9 timmar enkel väg)
Ritade
ritande barn

Såg på film
filmtittande barn

Rockade loss ;) Jesse headbangar och Ida trummar
rockande barn
rockande barn 2

Fler semesterbilder kommer en annan dag.
Ska visa var mitt datorbord står idag. Ni kan ju låtsas att grejerna på bordet till höger inte finns där. ;)
Dörren till vänster går ut  hallen och den andra dörren går till toan. Avskilt o bra. Imorgon ska jag till IKEA o kolla om jag hittar nåt kul tyg att hänga upp på väggen.Och hjälpa Henry att köpa säng.
datorhörna

Så allt för idag, tack o hej leverpastej


Fredag

Så var det fredag igen... Idag har jag inte gjort så mycket,bara varit hemma. Målat "hörnet" där datorbordet ska stå, målat lite i källaren (taket som aldrig verkar bli färdigt bläää) och målat ett annat kul hörn som bara varit grundat i en tre år...Inte för att det nu har märkts ef både grund och den riktiga färgen är vit, men det har stört mig iaf. Jag lyckas alltid börja med olika projekt som jag sen aldrig får helt klart. *fia i ett nötskal*

Grannen med bebis var på kaffe, roligt. Ida var överlycklig när lilla Dennis också kom. :)

LilliPilliStadsRåttan är i stan, men Robin o Vicky och Henry o de små barnen är hemma. De sitter o ser på Dödligt vapen nu (Mmmmmarabou = Mel Gibson) hihi
Förutom Ida som sover.

Kari är ute i höstrusket o skruvar i extraljus till bilen. Jag nöter data och lyssnar på bra musik.----> Bon Jovis Born to be my baby, den lugna versionen. I love it!

Fick reda på att Markoolio konserten är inställd... som mamma brukar säga: Kaikki mennee niinkuin pttää. Då kan jag o syrran fara till Överkalix på vuxen-koncert! Shirley Clamp,Sanna Nielsen,Sonja Aldén, blir säkert bra. Men en fråga som jag funderat på: Jag måste ju ha börjat bli gammal ef jag frivillit ska fara o lyssna på sån musik?! ;)
Iof så är min winamp full med Takida,Scorpions,Bon Jovi,Metallica, Journey mm så heelt borta är jag ju inte. ;)

Nå niin, nu ska jag lura med Henry på en rök.
Ha det gott!

Ett musik tips: Sonata Arcticas version av Scorpions låten: Still loving you. Den är faktiskt skönt kaxig.

Timber!

Ikväll har vi fällt tre träd. Kari,radioamatören, ska ha plats med en enorm mastgrejsemoj så träden fick dra. Iof så var två av träden ruttna inuti så det var ju bra att vi tog bort dem, innan de ramlade ner på nån. Nåja,såå ruttna var de inte ännu.
Här kommer en drös med foton.

Första (och finaste) trädet.
träd 1 under arbetet
träd 1 lutar
träd 2 faller

Lattjo foto *pekar uppåt*

Innan han sågade ner nästa träd kvistades, delades o städades det här trädet undan. *siistiä hommaa*

Träd nr två
träd 2 under arbetet
träd 2 lutar mera
träd 2 faller

Tredje o sista trädet
träd 3 under arbetet
träd 3 lutar
träd 3 faller

Klabbhögen växte
klabbhögen 1
klabbhögen 2
klabbhögen 3

Så här såg det ut före
innan fällning
och så här efter
efterbild

Tro nu inte att jag bara fotograferade, nej nej jag drog på mig handskarna o släpade runt på stora kvistar.=)
Vet inte om det syns på nån av bilderna men den första trädens stubbe lämnade vi ganska mycket kvar av. Jag ska ställa dit en blomma o senare på hösten/vintern kan man ha en lykta där. =)

Efter arbetet på gården plockade jag lite röda vinbär och gjorde en paj (eller eg var det två) på dom och jordgubbar. Glass,vaniljvisp o paj =mumsfilibabba

Tidigare idag var vi in till stan o handlade lite. Jag och Ida gjorde ett IKEA rekord. *s* Ville ha ett till Antonius stativ med plastlådor, till tvättstugan.Så vi gick in,genade lite, hämtade varan och kom till kassan 8 minuter senare. Det ni! *s*

Helsingfors fotona kommer senare. Lilli har nämligen hälften av fotona i hennes dator... Och damen själv är i stan.

Ha det fint


Hemma

Vi kom hem igår kväll. Herregud vad varmt vi haft det! Jag som gillar solen o värmen har bara sökt mig till skugga. Hade inte orkat vara ute hela dagarna annars.
Vi har varit mest i Pilpala, farsans stuga, där vi badat och slappat. Besökte Puuhamaa en dag. Sen åkte vi till Helsingfors, till lägenheten, och sov där en natt. Var till Linnanmäki den dan.
Foton kommer i nästa inlägg.
Ungarna har skött sig exemplariskt. :) Bilresan dit o tillbaks gick bra. Jag körde nästan halva vägen på ditresan. Ovanligt, ef det oftast är Kari som kör. Men nu satt han och lekte med navigartorn som vi köpte just innan vi for. Vilken fiffig sak! Vi döpte den till Greta.:) Hon lät som en sträng Greta när hon kommenderade "Gör en u-sväng NU* (När vi vek av från rutten, för att ta en fikapaus tex.)

Idag ska jag och syrran fara till IKEA. Har inte varit där på evigheter.Tror jag drabbats av IKEA-abstinens. ;)

Just ja, jag tänkte ge ett gott råd: Sov aldrig i en Hästens säng om ni inte tänker köpa en. Farsan o Mare har en sådan säng hemma hos sig i stan och guuud vad skönt vi sov! Hade mått bättre av att inte veta hur skön den är. ;)

Nu ska jag skvallra med Mozzi ett tag.
Tjilevipp

liten lördags uppdatering

En liten uppdatering innan det är dags att nanna. :)
Var på en skön prommis innan jag åkte till stan. Tror att jag ska lägga in bara Nightwish låten I wish I had an angel på mp3:n. Man går fan så mycket snabbare då. ;) Jag och Minna var på Elon och grejade lite, pga ombyggnaden. Svettigt men roligt.
Sen for vi till Leilani och käkade.Pontus fick leka pimp för han var enda karln i bordet. *garv* Lilli och hennes kompis var också med. Blev en hel del fnitter alltså. Åt god kinamat och underbart god efterrätt. *mums*

For förbi syrran innan jag åkte hem. Körde ikapp Pontus o MInna wwwrrroooom sa det bara. :)(okej,det kanske berodde på att det var Minna som körde hehe) Tur att jag inte träffade på varken några älgar eller farbror polisen. :)
Hemma blev det bastu, så skönt.
Gästerna har farit hem och barnen har lagt sig. Nu ska jag också gå o sova.
Imorgon far jag o ungarna (mest troligt) till stugan. Sen mån eller tis åker vi ner till farsan i Helsingfors.
Natti natti

Lördag

Kan ni tänka er: Solen skiner! Jag sitter här i morgonrock o är småslö. Men efter bloggandet ska jag gå ut (innan det hinner börja regna) Sov länge för jag o ungarna kollade film till kl tre i natt. ;)

Idag ska jag byta burk. Har brännt ner all musik igår o idag blir det fotonas tur.Lite jobbigt att byta...Men det ska bli skönt att slippa höra den här burkens brummande. Låter som ett jävla kärnkraftverk eller nåt. Den nya är vätskekyld bla bla blaa :)

Igår var snickaren hit! Han kollade på köket,ritningarna osv. Så om 4 veckor (ja jag vet,det är låååång tid) kommer han hit o börjar snickra. :)

I torsdags var jag med ungarna till Luleå, på Rix fm festivalen. Här kommer några foton.

Ola
Ola

E-type
E-type

Danny
Danny


Jag,Ida o Lulle
Mamma o Ida

Vi passade på att köpa nya regnkläder till alla innan vi åkte dit. Och tur var väl det, för det blåste o var kallt som f_n.
regnklädda barn

Annars då? Har varit med Jesse till sjukan. Han har fått någon underlig hudförändring (på vristen) så nu tog de en liten bit.Känns bra att de skickar iväg den på analys.*viskar* Man vågar ju tyvärr inte lita på Happis-läkarna bara så där utan vidare...

Idag blir det jordgubb o blåbärs paj igen. *mums* Jag,Ida,Sofia o mormor var igår o plockade lite blåbär. Finns hur mycket som helst här o stora var de också.

Nå niin, nu ska jag kolla mina mail. Ha det gott!

RSS 2.0