KnasIda =)

Ida3Ida1
Ida2Ida4Ida5

Robin 18 år

Grattis på födelesedagen Robin!
Hipp,hipp,hurraa

Ida och Robin
Här ser ni min stora o lilla bebis. :)

Ett år tills nästa gång

Så där,nu är julen över för detta år med. Ganska skönt,va? ;)
Har, som vanligt, ätit alldeles för mycket.*raap* Kylskåpet är proppfullt fortfarande.Vi kommer att äta julmat i dagar framöver...
Ida var en snäll flicka som lämnade napparna till tomten.Och då gav tomten henne en jättebauta nalle. =)
Lilldamen fick massor av julklappar och hon ropade "Åh,en sån har jag önskat mig" efter varje paket hon öppnade. Förutom...*nästan rodnar/skäms* när hon öppnade ett paket,då sa hon bestämt "Den här har jag inte önskat mig" Åh, jag trodde jag skulle garva ihjäl mig,samtidigt som jag blev röd som en tomat.Mina barn säger ju inte sånt,nej,de är tacksamma osv. Sent på kvällen ,när hon satt vid köksbordet o åt en kvällsmacka, sneglade hon på filmen (som hon innan dissat) och sa " Kanske att jag tittar på den iaf"

Maten och sällskapet var finfint alltså. Kul Mozzi att ni kom. =)
Idag har Anka,Soffi o Anton varit hit. Vi böt julklappar,bastade och så klart: åt igen. *heh* Robin är i Kalix och umgås med släkten där. Kommer väl lagom hem till sin 18 års dag.*herrabalaika*

Nu ska jag ta o klå nån stackare i Backgammon. ;)
 Be nice

Julstjärnorna

är i ugnen.Vi gjorde även nån rolig sking/ost mojäng av smördegen. Ska bli intressant att se vad den smakar. Moster! Kom o smaka. =) Granen är klädd och julklapparna är under/runt den.
Lilli har farit till "grannbyn o fria" eller nåt. Robin har inte ännu stigit upp. *voj,voj*
Gubben o Pekka kommer väl från jobbet snart. Ska klippa Pekka.Bordes även klippa Robin o Lucas också. Robin vill att vi åker till stan o handlar julklappar,få se om vi far idag eller imorgon.
Han ska handla till sin far o Nancy o syskonen i Umeå,farmor o farfar osv.

Min bajsiga nacke är ond. Minna,kan du inte komma o massera den lite? *plz*
Lär inte bli bättre av att jag far o kör bil.Sitter o spänner mig tydligen då,för har alltid ondare när jag kört mycket. Hm, betyder det att jag bordes få en privatchaufför? ;)
På tal om bilar,så kollar vi på en ny Chrysler. Supernice =)
Rumpvärmare och svart i färgen är mina små krav. Gubben han har helt andra krav på bilen...vet inte ens allt vad de heter så jag ids inte skriva ner dom.

Ugnen kallar!
*tjilevipp*

Glömde

lägga in fotot på den nymålade trappan. (mycket målning o grejning här) Den var lika trist o mörk som hallen var innan...värsta bastukänslan över den. Efter jul ska vi fortsätta måla nere i källaren.*funderar vem jag ska bjuda hit över helgen* hahaha
Vi funderar på att byta ut ledstången till ett sånt där snajsigt rep. Köra på lite marint tema kanske? Vi bor ju på en ö. :)

Trappan ner till källaren

Trappan ner till källaren

Så där

Nu har jag äntligen fått tillbaks min digitalkamera. Har lagt in massor av foton nu.
 I
 I
 I
 I
V

Hallen

Vi har ääääntligen målat våran mörka hall! Nu är den ljus och fin. =)
Och vi har även bytt ytterdörr.Grannungar sa"Det ser ut som att ni bor i en ubåt" *garv*

Hallen före vi målade den.

Hallen före vi målade den.

IKEA lampa

IKEA lampa

Nyckelskåpet

Nyckelskåpet

Hallen är klar

Hallen är klar

Robins rum

Jag och syrran hade våran egen Roomservice-helg förra helgen. *s* Fixade i ordning Robins rum.Han och hans kompis  hade målat alla andra väggar vita,så vi hade bara att tapetsera en vägg,fondvägg. Sonen har ju så klart bra smak och valde finfina tapeter. =)
Sedan skruvade vi ihop lite IKEA möbler.
Och eftersom min syrra är fiffig fixade vi ett roligt (och snyggt) bord också. Lite målarfärg,tapet och lack var allt som behövdes. Tack Anka! *kram*
Foton nedan. Obs,om man tittar noga på tapeten ser man gubbar som klättrar o vissa som trilalr(!) ner från husen.

Robins fondvägg

Robins fondvägg

Närbild på tapeten

Närbild på tapeten

Tapetbordet

Tapetbordet

Trots bristen på snö

så måste man väl pynta lite ute också? *s*
Nedan lite foton taget på gården.

Så här härligt lyser trädet vid bastun.

Så här härligt lyser trädet vid bastun.

Sovrummets röda stjärna

Sovrummets röda stjärna

Tomten fixar

Tomten fixar

Flaggstången

Flaggstången

Socker inläggs förklarring

Gomorron! Är äckligt pigg o vaken! :) Somnade på soffan  igår vid 21 tiden (säkert innan nio också) och kroppen fick väl en chock av att vara så utvilad. *fniss*

Tänkte bara skriva en förklaring det här med diabetessköterske besöket. IdaBabolinaBajskorv har några gånger haft så lågt blodsocker så att hon nästan inte orkat stå på sina egna ben.Skakat,mått dåligt och varit otroligt matt.Vi trodde först att det var magsjuka,men har efterhand insett att det varit nåt med blodsockret. Hon blir helt som vanlig,så fort hon får i sig lite frukost. Dessa gånger hon blivit så "dålig" har hon missat kvällsfikat kvällen innnan,eller ätit den för tidigt.
Ringde o snackade med diabetessköterskan som sa att det låter som "omvänd diabetes",att många barn är känsliga o att det växer bort.  Men vi ska givetvis kolla up detta. Fick låna en sockermätare,en fiffig liten sak. Ska inte hålla på o sticka Ida i onödan,men om/när hon blir så där matt ska jag kolla det.

Så där,mitt flummiga morgon inlägg är klart. :)
Jag och Idodido ska till tandis kl 10,så alla som vill får gärna hålla tummarna att lilldamen öppnar munnen denna gång. =)

Lumi tuli, lumi meni :(

Suck, all snö borta imorse! Fyy vad skit...
Nåt annat som inte är skit är mina trevliga gäster. :) Syrran har varit här ett par dagar,vi har tapetserat o grejat i Robins rum.(<---snyggt som tusan) Soffi o Anders och SötAnton kom igår. Även Henry. Vi har ätit och bastat och känt lugnet.Och spelat lite GalenPanna.*vad är det som är farligt,fullt i vita prickar* hahaha
Kari är iväg o jobbar nånstans nu.Men när han kommer hem ska vi nog börja måla i trappan ner till källaren. :)
Nu ska jag se till att småkillarna (nyvakna) äter frukost.
Bajbaj

Stressdagen

Sitter på jobbet och försöker ta mig i kragen så jag får nåt gjort.Hjärnan känns helt bortkopplad...
Gårdagen var en katastrofdag,usch värsta stressen. Började med att jobbtelefonen ringde hela tiden. Det ska den iof göra men igår var det enormt maxat. For sen och hämtade Lucas o Ida,åkte till stan där vi plockade upp Lilli.Hade tid till diabetessköterskan för vi lånade en sockermätare.Efter det gjorde vi några ärenden. Plockade upp Robin,som satt o chillade på Hannas coffe corner.(måste hinna dit på kaffe nån dag.Mozzi,kaffedejt?) Nästa stopp var IKEA,där vi bara skulle snabbt in o hämta en lampa och ett bord.De två yngsta stannade i Småland.Vi rejvade igenom stället,lite folk så det gick fort....ända tills vi kom till kassakön. Öööhh... Stog i den där förbannade kön i en evighet!
Insåg att alla mina planer höll på att raseras. Skickade ungarna för att äta varmkorv,insåg att middan blir betydligt senare än vanligt. En evighet senare kom vi oss hemåt.Jag hann redan svära en lång harang över att alla bilar körde så sakta så de bordes köpa p-plats ist, innan Kari ringde o sa att det var jättehalt. *opps*
Ruskig balansgång mellan att köra sakta för säkerhetens skull o att gasa liiite för vi var sena till barngympan.
Nå,vi kom välbehållna hem,släppte av de andra,sprang in o hämtade Idas pepparkaksdress,fort till barngymppan. Där sjöng o fikade vi,det var avslutning för gympan.
Det slutade strax före sex,snabbt hem o slänga i mig den middan som snälla Lilli lagat.Puss o hej,tillbaks till stan,för att fara på Nattvandrarmötet.
Det snöade stora lovikkavantar och sikten var noll. Gick inte att ha på hel ljusen heller. Ännu mera stress,för nu insåg jag att då kommer jag att bli sen till mötet också. *arrrghhh*

Väl på mötet satt vi o diskuterade och framförallt skrattade. =) Just vad jag behövde.
Hade varvat ner så när jag hämtade upp mormor o åkte hem var jag luuugn och sansad. *s*

Hemma höll Robin o Simon på att måla om rummet.Kommer att bli skitsnyggt!
Näpp, nu ska jag jobba lite.

Puckolainen

Alltså,jag är ju värsta Idolnörden...Tittat på varje avsnitt och idag var det ju rena rama feststämmningen här hemma. Tacopaj,godis och Idol. =)
Njöt av både Eriks och Markus framträdanden,skitbra. Så,det blir en paus med nyheter osv. Jag gick ner till tvättstugan,hängde upp och vek lite kläder. På väg upp kommer jag på att jag ska till garaget och kolla efter förlängningssladd.Jopp,hittade den och tog med den ut.Har försökt sätta upp lite ljus i buskarna och i träden på gården. Härjar på där,tvingar Lucas att komma och krypa under trappan med sladden osv. Plötsligt hör vi ett himla liv,Lulle undrar vad det är.-Äh,säkert bara nån som har fest nånstans,svarar jag,puckot. Efter ett tag kommer Jesse ut på trappan och säger att Markus vann Idol. Va?!?! Nu?! Neeej,fan,jag har alltså hängt i träden istället för att se slutet och det mest spännande på hela Idol! Hur dum får man bli? Jag bara undrar....


Iiiiiikkkkkk

Fan vad spännande! Jag har röstat tre gånger,men var ju tvungen att rösta en gång till för en kompis sa att hon röstat 7 gånger och en annan hade röstat 17(!!) gånger.*hoppla*
Vinnarlåten! Gaah,fan vad bra.En riktig lip-låt.

Och herrejösses vad Darin är bra. Liten o söt som socker. =)
*swich*
tillbaks till tv:n

Bakning

Idag har jag och Ida bakat bulla och bröd. Inte direkt min favoritsyssla men ibland måste man ju. Imorgon är det brödbasar här på ön och Jesses klass ska sälja gottigotta. Så bullarna är dit. Brödet mumsar vi i oss själva. :)

Som alla (?) vet är det Idolfinal idag och då måste vi äta nåt gott till det. Tacopaj blir det. *mums*

Gubben har rymt till Kiruna så han blir utan.*hahaha*

Kom ihåg nu att alla måste rösta på Markus. För han kan inte vinna om vi inte röstar. *tittar strängt på alla*

Bajbaj

RSS 2.0