Tisdagkvälls svammel

Imorgon ska jag ta ett foto i timmen, dokumentera hela dagen. :) Hakar på Trebarnsmammans EFIT.

Mitt minne är som sagt urkasst så jag minns inte om det var söndag eller måndag som vi var ute i skogen o promenerade... Här är iaf ett foto på tre Moses-wannabe :)



Rönnen vid gården är så häftiga med sina färger så jag var tvungen att fota dom med. Vassego´


Ser nästan lite somrigt ut på fotot. Men man känner def att det är höst nu. *brr*

Igår (eller i söndags...minnet ni vet) gjorde grabbarna våfflor. *mums* De var inte så villiga att vara med på foto, som ni säkert ser. En smälter smöret medans den andra blandar.


Idag (det vet jag med säkerhet) låg jag halvdöd på soffan och sussade när Lilli och Ida började göra scones. Hiskeligt gott! Och onyttigt, med tanke på att jag bordes hålla mig till GI kost...



Idag har vi börjat sälja New Body kläder med klass 5-6. Så om någon är intresserad så hojta till. :D

Nu är det dags att sova, så man orkar upp imorgon. Får inte glömma att fotografera. Måste kanske ta kameran till sovrummet, ställa den brevid väckarklockan?

Natti Natti
Förresten, vad tyckte ni om idol-utröstningen? Jag trodde att Jesper skulle åkt ut. Hade gärna haft kvar Rasmus. Mina favoriter just nu är Lars och lillungen Johan. :) Missade idol-tjejerna igår och minns inte ens vilka som gick vidare, så där har jag ingen åsikt.
Så, natti natti igen :)

Long time no see

Jahapps och hur ska man klämma in en hel veckas tankar,händelser,åsikter mm då? Går inte, är alldeles för glömsk för det.

Världen är inte trevlig... Är det inte massaker, våldtäkt, mord eller droger så är det 10 åringar som kör bil på motorvägen. Håhåjajaaa

Den här helgen har varit enormt lugn. Bara Ida som är hemma av barnen. Så när Carro, med C, och Julia kikade förbi idag blev jag så glad. Fan, man kan ju inte städa hela helgen, bara för att man har tid? ;)
Här är ett foto på Julia och Ida. Det är inte taget idag men för kanske en vecka sen. Jag har lekt med Photoshop för att trolla bort den fula bakgrunden. *haha*



Visst är dom tuffa i sina likadana kepor?

Igår blev jag bjuden på tunna och bastubad. Åh, vad härligt det var! Vissa galningar *harkel* doppade sig i älven/forsen men inte jag inte. Nej jag låg och flöt på fläsket i tunnan ist. :)



Så där, nu har jag iaf skrivit ett inlägg...inget vettigt men ett inlägg iaf. :)
Ska ta mina inredningstidningar och mojsa ner mig i soffan en stund.
Go´natt!

Fredagkväll

Så skönt med fredag, för då vet man att man får sova länge imorgon. :)
Min klocka ringer varje vardag kl 06.15 plus att jag alltid har en backup kl 06.30 Men 9 av 10 gånger stiger jag upp när klockan ringer första gången, hatar morgonstress och är inte en alltför trevlig människa den tiden av dygnet. Idag vaknade jag 07.05, av att Kari undrar om inte Jesse ska med bussen. Fan,det är alltså  fem minuter tills skolbussen går! Nåja, det ordnade sig för Kari körde in han till skolan. Tur att jag försov mig på en fredag, då jobbar han på kontoret och hade möjlighet att köra Jesse.

Idag kom ett jättelass med kakor som Seskarös 5-6:a säljer. Jag och Sofia delade upp dom i 13 lika högar. Och ungefär hälften av folket har varit och hämtat sin del.Så nån som är sugen på kakor? *komsi,komsi*

Kolla vilken fin polle gubben kom hem med häromdan.


Den är väldigt allergivänlig *s* Gjord av plåt. Ida åker omkring med den, men jag har en plan att sälga den för muchos moneys. :)

Jahapp, bloggtorkan hälsade på igen.
Ha en skön helg!

Utmaning

En utmaning av Sofia.

Fem saker i min frys: Köttfärs, grönsaker, bär, hamburgare,jordgubbar
Fem saker i min väska:  Tändare, Fisherman (så klart!), plånbok, spegel, Lypsyl
Fem saker i min garderob: Kläder, skor, en väska... eh galgar och säkert lite damm (så, det blev ju fem saker)
Fem saker i min bil: Åh jösses! Kvarglömda klädesplagg, en barnstol, dvd-filmer, musikskivor, en cykel, cykelhjälm, tomma sop-påsar...osv i all oändlighet
Fem personer jag utmanar:  Grannen, Syrran, Lilli, Sara och Jenny

Tandlossning på g

Idag har jag varit till optikern och beställt nya glasögon. Billigt! Var till Eyen i Torneå och totalsumman gick på 105 euro. :)
Efter optikern blev det ett besök på Max, blomaffären, Gränsbodan och sen på fika hos Moster M, som fyllde år.

Gränsbodan hade en massa fina väggord och fina träbokstäver. Blev så ambivalent så jag köpte inget av dom. ;) Såg även en jätttehärlig affär brevid Eyen. Dom hade också träbokstäver, eller iaf hela ord, typ FAMILY. Mmm måste nog fara och inhandla en sån och sätta upp den på väggen med fotografierna. Försökte involvera Kari i den planen, men han såg allmänt ointresserad ut... på gränsen till fnissig, liksom "tror du jag har nån åsikt om några träbokstäver" han sa att eftersom han redan kunde alfabetet så var han inte så brydd. Ja ja, jag tycker iaf att det var högintressant. :)

Lill-ida har tappat två tänder de senaste dagarna! Fotobevis:





Och sen lossnade även den andra framtanden. :)



Söt eller hur? :)

I söndags bytte jag gardiner i vardagsrummet. Fyndade tidigare två par finfina panelgardiner på Dollarstore. Så här snajsiga bidde dom.


Närbild...


Nu ska jag kolla mina mail och sen sova. Hur jag än försöker så hinner klockan alltid bli för mycket innan jag är i säng...
Natti natti

Bolla röd

Tapetseringen gick bra igår. Här är en närbild på tapeten. Ser liite miffo ut eftersom jag har blixten på. I verkligheten är den ursnygg.


När vi ändå höll på med klister grejer passade vi på att klistra lite mer hår till Lilli. :)

Hår-bullar med lite väteperoxid på ;)


Före


Efter


Vi ska ännu lägga lite till och kanske färga de orange topparna också.


Idag hittade jag en ubersnygg lampa!


En skön färgklick mitt i allt vitt.



Nu ska jag dricka kaffe. Baj Baj

Jippu -Kuka teki minusta tän naisen-

Nu finns en av mina favvolåtar på youtube. Eller musiken finns där men inte nån video. Skit samma, det är musiken som är bra. Lyssna och njut.


Nu ska jag åka till stan för att hjälpa syrran med att tapetsera ett barnrum. :)

Baj Baj

I love your blog =)

Kolla vad jag fått! :)



Fick den av Kajsa, vars blogg jag ofta och gärna läser. Tack GulleKajsa! :)

Och nu ska jag ge vidare den. Efter ganska mycket klurande så ger jag den till Karolina och till Åsa Lindgren. Karolina har en varierande och aktiv blogg och Åsas blogg bjuder på många skratt. :)
Syrran och Lilli, ni hamnade på en delad andra plats. *fniss*

1. Den som fått utmärkelsen kopierar bilden och lägger den på sin blogg
2. Länka till personen som gav dig utmärkelsen
3. Ge utmärkelsen vidare till din  favoritblogg/-bloggar
4. Länka till dom bloggar du gett utmärkelsen
5. Lämna ett meddelande på bloggarna som du gett utmärkelsen till

Nu till nåt tråkigare... Ida har haft en vagel i ögat och idag så började den tömma sig. *yäcki* Har köpt ögonsalva som jag satte ikväll. Damen var inte glad. Hoppas dum-vageln nu fattar att ge med sig och försvinner.

I dag har varit en väldigt social dag. :) Först var jag och Ida till Räpilahti med Sussi och Linn. Grillade korv och kollade på ungarnas skattjakt. :)
Senare på kvällen var vi (jag,Ida och Jesse) på snabbvisit hos Carro. Beundrade deras utebastu som kommer att bli såå fin! Bjuder in mig själv på en bastukväll. :)

Idag har jag och pojkarna gjort en lista där man får betalt för vissa saker. Tex tömma diskmaskinen, städa hallen, föra ut soporna, läsa till Ida... allt från 2 till 5 spänn kan man tjäna. Risken är att jag blir fattig men det skiter jag i, för min hall är städad och fin, vardagsrummet likaså, köket dammsuget, sop-påsen tom och Ida har hört på en 80 sidor lång saga. *ler lyckligt*

Picnic, Allergi, IKEA...

Det blev picnic igår...efter många om o men... Killarna vägrade och Lilli sov... Ida och kompisen Alma var helt klart med på picnicandet och Kari ,han vågade inte annat än följa med. :)
Vi var till skolskogen. Där finns en stor eldstad och en kåta.




Tjejerna fikar saft och munkar



Jag lekte med zoomen och kolla vad långt man kan fota. ;)
Såg en röd stuga på andra sidan...


zoomade lite närmare...


och ännu liiite närmare...


Efter mera fika och lite  fotografering a la paparazzi promenerade vi iväg. Hittade några gamla fiskebodar. Kari och tjejerna lekte. :)




Vi hittade massor av hallon. Mums!



Eftersom jag skulle fara på en ansträngande *s* IKEA tripp passade jag på att vila lite på soffan. Soffan är en Ektorp, innehåller dun... och filten jag hade över mig har morsan virkat. Innehåller def nåt jag inte tål. Fy satan vilken allergi jag fick! Har nog aldrig varit så dålig. Proppade genast i mig en allergitablett och sprayade näsan med allergi nässpray men det hjälpte inget. Nös en 200 gånger, på riktigt. Snöt ut massor av ja ,jag behöver kanske inte beskriva konsistensen. :(

Blev lite bättre och åkte iväg till IKEA med Lilli, Mozzi och Paula. Vi hade roligt och jag hittade smått och gott.
Hemma sen kände jag att jag har nog feber (?) och visst, det hade jag. Alltså månne om jag fick febern pga allergianfallet eller var det bara en slump? Har ju nyss blivit frisk från min förkylning. Skumt... Är inte helt kry idag heller.
Nå niin, slut lipat om mina krämpor.

Ikväll var det föräldramöte i skolan här på ön. Och efter det har jag mest mänkat i soffan. nej, jag har inte legat med huvudet på den i väntan på mera allergi. ;)

Nu är det bäst att lägga sig. Imorgon bitti ska jag köra Jesse och hans klasskamrater till Majgården. Alla sjuor ska samlas där och ha "lära-känna-varann" dag. :)
På tal om skolan... fick inloggningsuppgifterna till skola 24 idag. Dimpidimpidim, loggade in, valde lösenord och användarnamn, väl inloggad får jag fram närvaron på fel unge! Höh! Snopet...

Natti natti

Söndag

Söndag morgon... gillar söndagar.  :) Har sovit ut och ätit en god frukost. Ägg kokade med Karis äggkokare. Det var presenten. Plus en dvd film "I en annan del av Köping"
Efter mycket grubbel mellan expressomaskin, tv till sovrummet,eller smycke blev det till slut en äggkokare o film. ;)

Igår var vi på begravning. Hujja... Sov så dåligt, trodde jag skulle försova mig. Vaknade första gången kl 01.00, sen 01.15 gaaah! Strax efter sju steg jag upp för då hade jag vaknat till o från ett tiotal gånger.
Ida fotograferade oss innan vi åkte iväg.



Mina tankar o styrkekramar går till de anhöriga.(=Karis kusiner)

Innan vi åkte hem igen var vi och handlade på Maxi och fick frågor om vi varit o gift oss ef vi var så finklädda. haha jo säkert att man efter sin vigsel far o storhandlar på Maxi... :)

Idag ska vi fara på picnic i skogen.  Och på eftermiddan ska jag fara till IKEA.  Har en massa planer på vad jag behöver därifrån, men få se vad det blir.

Baj Baj folks

Sjuuuuk

Trodde jag hade klarat mig från förkylningen som härjade hos oss, men icke...
Fick feber igår och snoret bara rinner. Var tvungen att åka in till stan på en miljon ärenden idag och det gick ganska bra. Har nog inte haft nån feber idag.
Lillgumman var så duktig hos tandläkaren ända tills hon ville ta en röntgenbild. Då blev det tvärstopp! Den munnen öppnades inte mera... *suck*
Tror att det här är tredje gången de försöker fota tänderna. Så vi fick än en gång med oss den där grejen som ska vara i munnen när de tar en bild. Så här ska övas. Gick bra sist vi övade hemma och Ida frågade tandläkaren om hon inte kunde komma hem till oss och ta det där fotot. ;)

Min mamma och systeryster sover över här idag. :) De ska plocka bär imorgon. Jag lär inte orka ranta i skogen,utan ska lägga all ork på jobb och städning. Kari fyller år imorgon så det kan vara roligt att ha det lite städat när det kommer folk.
Har f ö kutat runt halva Happis på jakt efter en present till honom. Svårt!
Eftersom både plan A, B och C gick åt pipsvängen blev det en ganska improviserad present. *hahaha*
Nej,kan ju inte skriva vad det är, tänk om han vaknar mitt i natten och får för sig att surfa o läser det!?! *skulle inte tro det*

Nu ska jag ta nässprayen,snorpappret,mobilen och halstabletterna och lägga mig.
Natti natti


Måndag

Jihuuu, idag har jag gått över 20 tusen steg! Jag och min hurtige vän Saara var på en 9 kilometers morgonpromenad. Med så trevligt sällskap märker man inte ens att man gått så långt. :)
Sen var jag ute på en liten promenad nu på kvällen med Kari och Ida. Hurt,hurt,hurt,jag är hurtig *sjunger*

Min roliga mobil (som innehåller även stegräknare) har gett mig flera medaljer. *asg*  Vagabond,Vandrare,Viktväktare bl.a 

Hm, kanske ska skriva nåt annat än bara skryta om mig själv? ;)

I helg var syrran med sambo,son,dotter och svärson här på middag. Härligt att alla mina barn också var samlade. Även fast jag inte hunnit umgås överdrivet mycket med storsonen så har det varit så gött att ha han hemma.

I söndags skjutsade jag honom till Kallax och kramade han hejdå. :( 
Vicky, ta hand om honom. :) Stackars Söt-Vicky har fått vara ensam i Norge, febrig och allt.

Nu ska jag se till att småungarna kommer i säng. Gossarna har båda glömt sina läxböcker i skolan/bussen. *morr*
LilliPilliPäronPung är i stan idag för hon jobbar på Station.

Nå niin baj baj
Ps. Foto på det "nya" håret kommer så småningom. :)

RSS 2.0