Stenplockning

Idag har jag och ida varit på en båttur med Carro o co. Vi åkte till en ö med fina stenar. :)
Här "knyter" Patte fast båten.

Plockade med en hel del av dom.Det var ganska klurigt att gå där, man ville till att vricka fötterna hela tiden.
Jag balanserar :)

 Vi grillade korv och fikade där.

 Sen åkte vi vidare till Sandskär. Fick vada i land för det var så grunt. Tur att Patte kände att han måste göra sin plikt som man: bära barnen.;)  

Ungarna och Patte badade. Men ef nån alltid måste vara badvakt kunde ju inte jag o Carro bada. Synd... ;) hahaha
The bodyguards


Tjejerna hade med sig sina vip-stolar, som de satt i under båtfärden.

Det var ganska mulet när vi var där ute men direkt vi kom hem kikade solen fram.
Här ser ni en del av "dagens skörd". Ja Anka, du ska få några. :)

Sofia,Noah,Anders och Tommy var här när jag kom. Soffi och Ida badade i poolen medans jag och Noah gosade. Gubbarna skruvade i Jesses fiddy.
Efter ett tag hoppade Jesse och Lulle och deras kompisar i poolen. De hade eldat bastu så de varvade mellan bastun o poolen, smart.

Har inte gjort så mycket mer idag. Jo, jag och Ida var på en liten cykeltur på kvällen. Hittade Lulle som ville åka hem  på packisen. Herregud så farlig jag är när jag skjutsar nån! Värsta vingligt, men vi kom fram iaf. :)
Plockat undan lite och sett en Beck-film. Bordes duscha men lämnar nog det till imorgon bitti.
Natti natti gott folk

Värmebölja :)

De senaste dagarna har varit varma! Och trevliga och fullspäckade med diverse musikgrejs. Har bl.a varit och lyssnat på Rajaton. De var såå bra och roliga! Efterfesten med dom på Gullan var också rolig.
Jazz & blueskvällen var nja så där... Sif:s Elofmiddag ikväll var lagom avslappanad och lagom tevlig. :)
Och allt solande under de senaste dagarna har varit skönt. Slänger in lite foton.

Blomman kom från J som sjunger i Rajatongruppen. Tack :)


Fisk, fisk och mera fisk...har vi ätit de senaste dagarna


Noah och gammelmorfar


Tjejerna i båten


Lite större tjejer i båten ;)


Kapten Anka :)

Vilken värme!

Gud så skönt med lite värme! *ler* Har pressat varenda lediga minut. Tack och lov barnvaktade jag lille Noah en timma idag, så man fick vara inomhus lite. :) Sötproppen åt, babblade, lekte med babygymet och bajsade när han var utan blöja. ;) Inte allt samtidigt då... *s*

Pappa och Mare kom igår morse. Jag och Mare for till shoppingcentret På Gränsen och jag hittade en hel del kläder till mig. Brukar mest köpa till ungarna men nu fick de inget. ;)

Det hände en småotäck sak där, eller om man vill se det som småkomisk...nä,det var inte komiskt. En kvinna gick rakt in i en föntervägg *pang* fönstret höll men hon började blöda rätt mycket. Det rann blod från ögonbrynet och jag tror hon skadade tanden också. Efter lite förvirrat trampade (av henne) "haffade" jag henne och sa att hon skulle sätta sig så jag får hämta plåster och papper till henne. Hon ville inte, utan sa att hon skulle gå på toan och tvätta av sig. Hann ge henne ett gäng med servetter iaf. Hon höll handen på ögonbrynet men det bara rann blod, blev nästan en pöl där hon stod. Hujja! Mesig som man är var jag senare tvungen att kolla att hon inte tuppat av på toan, det hade hon inte. Såg henne gå ut från byggnaden, oblodig och med ett stort plåster på ögonbrynet.

Imorgon ska vi fara till Sammakko och sola och bada. Sen på kvällen far vi till Torneå och lyssnar på Rajattomat. En bekant är med i den gruppen så det ska bli kul att fara och lyssna.
På fredag är det blues på Folkets Hus i stan. Så dit ska jag och skaka de lurviga. Som inte är lurviga för jag rakade dom igår. ;) Tummar hålles för att jag inte ska må alltför dåligt dagen efter för Seskarö IF har Elofmiddag då.
Fullt upp alltså. :)

Kul att se att jag fått så många kommentarer på förra inlägget. Det är verkligen skitjobbigt att bråka med folk som inte fattar... Det har gått så långt att folk t.o.m river ner lappen där det står att "Djur får ej vistas inomhus" och så tar de in hunden för "så har de alltid gjort". Inte för att jag tror att hundägare i allmänhet är såå korkade, måste ju vara få som är funtade så. Men just det här "min hund är snäll, alltså kan den vara i långt koppel och lukta på allt o alla"
 Ida är ju lika allergisk mot snälla hundar.

Nåja, ids inte älta det mer idag.



Lösspringande hundar

Som de flesta vet är min Ida enormt allergisk mot hundar (och alla andra pälsdjur). För henne är det förenat med livsfara att vistas där det finns djur. Om en hund nosar/slickar på hennes kind sväller hela huvudet upp, luftvägarna täpps igen. Livsfarligt alltså.
Har fått bråka ganska mycket om detta, med folk som inte har kunskap eller vett att förstå hur farligt det är om hon utsätts för djur. Tex inne på skolans idrottshall. :(


Ida själv är jättenoga med att inte vara vid hundar, hon är dessutom livrädd för dom. På alla midsommar, valborgs tillställningar osv. är det alltid många hundar på samma ställen. Det går bra så länge husse eller matte håller sin hund i någorlunda kort koppel. Då kan man ju gå runt den personen.

Sen har vi dom (oftast tanter) som gärna har lååångt koppel och låter hunden gå och hälsa på alla som kommer emot, för hunden är ju snäll. *suck*
Konstaterade lite lesset att tösen höll sig brevid oss hela dagen när vi var på midsommarfirandet. De flesta barn lekte och sprang runt där men Ida vågar inte, pga alla hundar.


Nåja, vi kan ju välja att stanna hemma... vilket vi inte hittills gjort för man kan ju inte sluta leva.  Tycker att det är "tillräckligt" ledsamt för ida att hon inte kan hälsa på hos vännerna och släktingarna som har djur.


Men hemma, ska man inte vara skyddad och trygg där?

Att inte kunna vara på sin egen gård utan att det kommer hundar/katter springandes, det är ju bara för jävligt!


Senast idag gick det några förbi här med sin lösa hund. Hunden ser Ida, vill hälsa och springer mot henne. Fatta vad rädd ungen blev! För det första så vet hon att hon blir jättesjuk, för det andra är hon ju aldrig bland djur så hon är enormt rädd för dom. Ida skriker och springer mot dörren, hunden efter. Kari hör detta och springer ut och ryter några väl valda ord till husse/matte. Ett förvånat/skamset "förlåt" hörs från vägen och de får med sig hunden och fortsätter ner för backen.


Jag tror inte att hundägarna förstår hur farligt och hemskt det var för Ida. Men jag vet inte hur fan jag ska få folk att fatta det?


Ett litet förtydligande, även fast jag tycker att det är oväsentligt, är att jag inte är nån hundhatare eller att alla hundägare skulle vara pantade i planeten.


Midsommaren

Midsommar firades hemma i byn, så klart. :) På förmiddagen lekte vi Djurräddningsfamiljen och såg till att grannens katter inte käkade upp en andmamma och hennes bebisar. :)



Klockan två började festligheterna på byn. Våran familj höll ställningarna vid fiskdammen.


Lilli var den som hjälpte barnen att fiska och Lulle var inne i tältet. Efter ett tag bytte jag med Lucas. Kari och Pontus hjälpte till med att ta betalt. Dom passade på att fiska lite själv också. ;)


Det var en aaaningens tråkigt att stå där inne. För att öht se ut fick jag stå på tå. Ett par utsiktsfoton... :)




Ida dansade runt stången.


När allt var klart vid Folkan for vi hem och lagade mat. Minna färgade min utväxt och sen bastade vi. Hade en enorm utväxt som var ett måste att färga, men nu ser jag ut som en.. ja vet inte vad.. snyggt blir det först efter en vecka när det vuxit yttepyttelite.

Nästa dag gick i klippandets och solandets tecken. Friserade Henry och Lucas, de fick samma frilla. Här ett foto på Henry.


Jag och Minna låg i solstolarna och pressade i timmar. Käkade en hjärtklubba också. ;)


Avslutade midsommardagen med att sitta ensam ute på altanen med bra musik, en laptop och ett glas vin. Mysigt men kallt. Mina fötter längtade efter ett par raggsockor.

På söndag färgade jag Lilli och Minnas hår. Båda blev så fina så. :)
Och som en rolig surprice hade vi hela tjocka släkten här på middag. :)



Ett fint foto på Lilli, innan hårfärgandet.


Har försökt hitta stolsdynor i turkos med utan att lyckas. Skulle passa min turkos-pimpade altan så bra. :) Akta dig Carro, en vacker dag har jag bara råkat ta med dina snygga (turkosa) dynor. ;)



Idag har jag jobbat, varit till stan och fört Lilli till jobbet, handlat, sovit middag med Ida och käkat. Ska nog på en prommis ikväll. Imorgon bitti kommer Moffa och Mare. :) Så jag tror att det blir jazz o bluesfestival i helg för min del. Anka, tagga till! ;)

Baj Baj


Sammanfattning

Ska försöka sammanfatta allt jag gjort sen förra inlägget. :) Lär ju inte bli lätt.
Måndagen den 8:e fyllde ju Jesse år. Vi bakade och sen fikade med släkt o vänner. Här är en av tårtorna. :)


tisdag var det mest jobb för min del. Lucas skadade tån i skolan. *ajaj* Ida mådde inte alls bra så vi (jag och hon) stannade hemma när Kari och killarna for på sommarfesten som var på skolan.

Onsdag... Jobbade i ilfart för att hinna innan vi åkte till stan för att köpa presenter till Satu och Sara. Robin, Lilli, Jesse och Ida cruisade runt medans jag och Lucas var till sjukan och kollade upp hans tå. Mest troligt en spricka men de kunde inte göra nåt åt det.
Slängde i oss lite lunch, sen till Satu på kalas. Blev en massa fikande där. Jag fyllde i det sista där av mina jobb-papper som skulle iväg med posten. *sjukt stressad*
När vi kalasat klart där for vi till nästa kalas hos Sara. Gissa vem som fikade lite till? ;) Jenny fyllde också år den dagen men tyvärr så fick hon bara ett grattis-sms.
Kari, som också hittat till Sara tog med sig barnen och jag for på ett möte. Var hemma nån gång vid nio-tiden och stupade nog i säng.

Torsdag... förde barnen till skolan och for mot Kallax för Robin skulle åka hem till Stavanger. Vad jag inte visste var att Kalixborna bestämt sig för att gräva upp en massa väg... Inser när jag kryper fram i 30 km/tim kilometer efter kilometer att nu blir det bråttom! Körde mer eller mindre som en vettvilling sista biten men vi kom ändå fram för sent. Eller planet gick inte förräns på en 15-20 minuter men Robin fick inte checka in sin väska nån mera. Fyyyy.....
Ja ja, satt i telefonkö i en kvart och fick till slut prata med en supertrevlig tjej på SAS som bokade om hans resa till nästa dag. Och vi behövde inte betala en helt ny resa utan bara nån sorts ombokningsavgift på 500 spänn. Skönt.
Släppte av lite ungar hemma, åkte till stan för att plocka upp andra ungar *s* Sen in på Öhrlings för att lära mig ett löneprogram. Därefter till banken för att avsluta klasskontot, köpa blommor till fröknarna och sen hem. Zzzz

Fredag... Klockan ringde 05.00, väckte Robin och skjutsade honom till E4.an. han åkte buss till Kallax för vi andra skulle på avslutning i kyrkan. Först fika och blomutdelning i skolan, sen kyrkan. Barnen sjöng så fint! Och otrolligt nog så grät jag inte en droppe. ;)
Alla sexor fick ett kort av fröknarna. Här är Lulle med sitt fina kort.


*vänlig, trygg, ansvarsfull, schyst, har humor, intelligent, charmig, god vän, kreativ, flitig*

Ida och Jesse utanför kyrkan

På kvällen for jag till stan för att nattvandra. Vi fick nya medlemmar och var totalt 9 st! Såå bra!
klockan 02.00 stupade jag i säng Zzzzzzzz

Lördag... packade ungarna och arbetshandskarna i bilen och åkte till stugan i Karungi för att röja upp på gården. Såg hemskt ut men vi fick nån sorts ordning på det.


Minna och Pontus kom över på kvällen, hemma alltså, och vi käkade och bastade.

Söndag... Åkte vi till svärmor och jag färgade hennes hår. ja inte kan man hälsa på där utan att äta också. :) *mums*

Ny vecka då... Måndag, har ingen aning om vad jag gjorde då. Jo, jag var iaf  på Sif-möte. Tisdag - körde Lilli till jobbet, handlade, hem för nån timme, tillbaks till stan för Jesse hade tandläkarbesök. Senare var jag och flickorna över på en kaffe och lite surr hos Carro, det behövdes. Gick över till kontoret på kvällen för att jobba in lite.

Idag åkte jag och Jesse till Lule för han skulle spänna sin tandställning. Vi käkade och shoppade också. :)
Och nu sitter jag här. *ler*

*puh* Ska aldrig mer skriva en sån lång sammanfattning, måste alltså blogga lite oftare. :)

Be nice gummibajs

Jesper 14 år

Idag har vi firat våran Jesse som fyllde 14 år. Grattis älskade ungen min. :)


Sjung om studentens lyckliga dar....

Nathalies studentfirande gick bra. Synd bara att det var så blåsigt. Hade tänkt duka ut allt men nog gick det bra inne också. Ungdomarna hängde mest ute ändå. ;)

Här är min studentflicka. <3



Kubbspel, killarna mot tjejerna


Dåliga förlorare?


Nej nej, tjejerna vann, så klart! ;)

Mormor och Lilli bestämde sig för att hoppa lite. *garvar*


Och snälla Robin hjälpte till att få ner dom. hihihi


Det här fotot på Lilli och Mange är så fin så den vill jag visa.


När de flesta gästerna farit hem skjutsade jag in ungdomarna till stan. Sen hem och mänka på soffan lite, ganska slut.

Imorse fick jag sovmorgon, Kari fixade barnen till skolan. :)
Nu ska jag röja undan lite här och senare far vi nog till stan o handlar.

Jag kollade lite när och vilka artiser som uppträder på Twin City festivalen och insåg att det blir en tuff sommar. ;) På tre veckor är det sex (!) olika kvällar med antingen pubafton på ön eller braiga artister i Torneå. Syrran, börja tagga nu. ;)

Här är några som kommer till festivalen.


Mamba

 

Happoradio



Coop Arponen



Markus Fagervall



Anna Eriksson



Studentfirandet närmar sig

Började dagen med att städa och möblera vardagsrummet. For fram som galning så jag skulle hinna innan jag skulle föra Ida till skolan. Sen var det jobb i några timmar. Åkte till stan för att köpa blommor och lite annat som behövs till studentfirandet. Tack gud för att syrran var med! Vet ni vilken djungel det är att handla blommor? Nåja, jag köpte röda och vita som vi har planterat ikväll. (Ingen idé att fråga vad det är för sorts blommor, minns inte vad de heter.)
Fotobevis




Kutade lite med gräsklipparen också. Plus att Lulle hjälpte mig med klippandet. :)

Här är ett foto på vårt planterings-kit, var mycket roliga att plantera blommor än jag hade trott. ;)


Efter att gården såg respektabel ut tog jag o syrran varsitt glas rödvin och kameran och knatade ner till stranden. Oj vilka planer vi har för båthuset. Behöver bara hitta en snickare,målare eller allt i allo som inser hur fint det kommer bli med lite jobb. ;)
Lekte sjöjungfru eller nåt, bautastenen ( och bautafia) blev fotograferad många gånger. Tyvärr så ser man ju oftast ut som ett pucko på bilderna men det här fotot kan jag bjuda på.


Nu väntar nog en dusch och sängen.
Tack min bästaste syrra för all hjälp. *puss*

RSS 2.0