En saknad trasdocka

Ja så hette föreställningen där Ida var med i. Den var jättebra! Handlade om finska krigsbarn som skickades till Sverige. Jag fick blinka ett antal gånger för att inte börja lipa.Mamma var med o hon lyckades iaf inte blinka bort gråten. Skolbarnen har också fått vara o titta på den, på dagtid. Sista föreställningen är idag på morgonen.Ida o de andra småbarnen har inte varit med på dagföreställningarna. Idag skulle Nordnytt gå o se den. Spännande!

Det här fotot är taget innan det började. Liten Ida på stora scenen.
image541

Och här ser hon så allvarlig ut, men det skulle hon också.  
ida svartvit

Min goa unge *ler*
Hon fick feber igår kväll. Var varm som en kamin inatt, men nu har hon bara 38,1.

Nu ska jag sätta mig i soffan o mysa med lillskorpan.

glömde...

Vill visa Idas fina teckningar. Dom pryder en av väggarna på kontoret. Visst ser ni att det är jag o Kari? ;)

mamma o pappa

/Drottningen  ;)

redan onsdag ?

Veckan har rasat på i hög fart som vanligt. Tiden går så fort!
Henry o Anders har lekt med sina minicrossar dagarna igenom. Så här knäppa såg dom ut härom dan. :)
knäppis 2
knäppis 1

Iof så ser Anders ut så här också ibland....han sover
sovande anders

Haha månne om jag får mycket skit för dessa bilder? :)

Igår var GulleSara förbi. Trevligt! Fick se hennes fina bebis (läs: bil). Kockarna Verner o Verner stekte hamburgare,de bjussade även en till Sara. Vi andra käkade köttbullar o pommes.
Fotobevis så klart. ;)
två kockar igen
mat 1

Och så lite efterrätt. Den var ful men god. :)
sockerkaka


Lulle har varit sjuk i några dagar,men ska imorgon fara till skolan. Klippte han för ett tag sen o äntligen fick jag tillbaks min Lulle. :)
Så här mycket hår försvann från hans huvud.
image537

och så här fin blev han
image538


Idag har jag färgat Henrys,Jesses och mitt eget hår. Svart,svart o svart. :)

Robin har jobbat och när han inte jobbat har han suttit o spelat på datorn. Helt plötsligt känns det som att han är 15-16 år igen...bara dataspel som gäller. *suck*

LilliMonsterUngen sover över i stan o har "hotat" med att hon ska pierca sig idag. Vågar inte ringa henne...

Imorgon kl 19 är det en föreställning på Folkets Hus i stan. Ida är med i den. På måndag var det en extra träning o det gick bra. Hade trevligt sällskap (tack Carro) annars hade det nog varit skit trist att bara sitta i 3 timmar.

Annars då? Har varit ute på en morgonpromenad med Saara idag. Skönt! Blev ca 8500 steg *stolt*

Nu ska jag ringa mormor för att höra om hon vill följa med till Folkan imorgon.Har glömt...
Som avslutning får ni se på en pippi-sugen katt. Lulle fotade den idag.
katt i trädet

Baj Baj

Så här ska vintern vara: solig!

Vilket underbart väder vi haft idag. Vi har varit ute i timmar. Sofia,Anders o Anton har varit här o med sig hade de Anders´ minicross (heter det så?) Så vi tog crossen o monkymoppen o pulkan o sparken ner på isen. Jag solade och ungarna o gubben turades om att köra. Och när de inte körde så härjade dom. :)
Tror att det är stackars Lulle som är underst...
b-hög
anders o soffi

Ida skidrade fram o tillbaka. Roligt tycke hon det var. Sötungen :)
skidida
söt ida

Kari, smågalen ni vet, dummade sig o körde runt i full sotarmundering.
mopedsotaren

Efter att vi cruisat klart ute på isen kom vi hem o grillade korv på gården.
vicky o robin
the gang
grillning ute
elden

En härlig dag med nära o kära alltså. Synd bara att LilliPilli inte var hemma.Hon kom ikväll, har varit i Hedenäset hela helgen.
Nu har Sofia,Anders o Anton åkt hem o Henry har kommit. Även han har skaffat sig en sån där minicross grej. Så imorgon bitti kommer Anders tillbaka o då ska grabbarna leka. :)

Igår var jag o Kari bjudna på middag av Pontus o Minna. Vid halv sju tiden kom de o hämtade oss. Och sen åkte vi till hotellet i Kalix. Jättegod mat!  Var både förrätt,varmrätt o efterrätt. *mums*
Testade för första (och sista) gången att dricka en Long Island Icetea.... ehum, kan säga att det tog mig 2½ timme att dricka upp den. :)
Det var en jättetrevlig kväll, tack. Och tack Soffi o Anders för barnvaktandet.

Nu ska jag gå o sova, tidig uppstigning i morgon. Efter jobbet är det en extra träning för flickornas dans, så vi åker till stan redan till kl 15.

Natti natti

ingen rubrik...

Tack för alla grattishälsningar :) Inte för att det är nån big deal när man som jag bara fyller 27 år. ;)
Fick en massa fina presenter, en del av är fotade så jag delar med mig av dem här.

Av syrran,Soffi o Anders o mormor fick jag den här fina o smarta kokboks hållare.

receptboksställning

Av Carro fick jag en hel påse med smått o gott. Denna underbara mugg bl.a

mugg

Mossi vet att jag älskar hjärtan så jag fick denna fina almanackshjärta (som Lucas ändrade datumet på till hans egen födelsedag)  och ett annat hjärta som sitter bra på min mörka datahylla.

vita hjärtat
bruna hjärtat

Fick annat finfint också, men som sagt de har jag inte hunnit fota.
Nu kom grannen på kaffe så jag svslutar med ett foto på blommorna jag fick av henne. Obs! Kolla vilken snygging som är på kortet. :)
rosor

baj baj

Mmmmmuffins

Idag har  vi bara tagit det lugnt. Varit hemma o städat lite o grejat. Såå skönt att slippa ha några tider att passa o fara o flänga runt halva kommunen.

Har dammsanerat sovrummet. Det behövdes! Bar ner en av bokhyllorna till källaren, där får böckerna bo. (och samla damm bäst de vill)
Anka, vi kan måla hyllan nån helg när du kommer o ger mig inspiration. :)

Soffi o Anders var förbi på en kvällsbastu. Försökte glädja dem, mitt i alla sorg, med lite muffins. Sorg pga Anders morfar gått bort. :( 

Lillis muffins var såå goda. Hälften var Dajm-muffins o andra hälften med jordgubb. *slurp*
Där ser du Robin, sånt missar man när man inte är hemma. *försöker se sträng ut*

Slänger in en bild på muffinsen. Sen är det dags att nanna.
muffins

Hosta,LumiLinna,skitlåt....

Jahaa så nu ska man försöka summera flera dagar i ett inlägg...det är svårt. För jag har såå dåligt minne! ;)
Nåja, minns iaf att det var fettisdag, för då åt jag semlor. Bakade med ungarna och bjöd till mitt kaffesällskap: Carro med flickorna. Fick så här fina tulpaner av dom. :) Tack!
tulpaner

Okej, jag fotade även semlorna.
semlor

Blev lite olika varianter: mandelmassa o grädde (all grädde var låglaktos), sylt o grädde, sylt o marsankräm. Och gottegrisen Fia gillade alla varianter. ;)

Sen då, vad har jag gjort annat? *kliar mig i huvudet* Förutom vanliga barngympa,dansträningar så har jag varit på ett par IKEA besök, ett föräldramöte,två kaffe-hos-syrran,läst några böcker och varit allmänt halvsjuk. Ont i halsen, yrsel o hosta. Är fortfarande sjuk som fan på morgonen men det ger med sig efter nån timma...skumt va.

Idag var vi (förutom Robin som jobbade) till Kemi SnöSlott. Det var väl en helt okej lördags sysselsättning men inte nåt alltför fantastiskt. Här är några foton därifrån.

kapellet
ida o mamma i kemi
ida i kemi
iselefanten

Ikväll var Mintsi förbi. Vi bastade o såg på (iaf slutet) på Melodifestivalen. Herreguuuud, vad jag skämdes när Christer Sjögren sjöng!  Alltså inget fel på mannens sångröst,men vilken låt! Fyyy vad vi kommer att få skämmas om den skickas till stora tävlingen. *hujjja*
Jag tyckte att alla andra låtar var bättre. Hann tyvärr inte höra de första låtarna helt, utan bara små snuttar. Michael Michailoffs låt verkade ju spännande...eller var det rent utav han som verkade det? ;)

Nå niin, nu ska jag ge mig. Ha det fint

bläh

Eftersom jag inte har nåt trevligt att skriva ska jag peppra er med en drös videos. Sur för att jag inte hittade Unos -Om du bara visste-.
Här en annan Uno Svenningsson låt. -Andas genom mig-



Whitesnake -Ain´t no love in the heart of the city-

Europe -Open your eyes-


Underbara Pink med låten Dear Mr. President

HIM -Right here in my arms


Lucie Silvas -What you´re made of-
 

Crazy town - Butterfly-
 

Allergi,tandtroll o feber

I tisdags var det tandläkarbesök för 4 av familjemedlemmarna, gick bra, inga tandtroll. Vi fick med lite grejer som vi ska öva med här hemma. Alltså till Ida. Fröken fräken är inte så impad av att ta röntgenfoton nämligen. Själv ska jag dit igen nästa månad  för att sätta en stiftkrona. *tror jag att det hette* Liiite rädd är jag allt men,det ska nog gå bra. Tandläkaren sa att om jag vill ha lite lugnande så fixar dom det. Men nääh,sånt kan jag ju inte ta! Skulle säkert berätta en massa stadshemligheter o sjunga o sånt hemskt. ;)

Onsdagen tillbringades i Kalix. Både Ida o Lillis tog nya allergiprover. Efter sjukhusbesöket for vi till Robins farmor o farfar på lunch. De är så trevliga, Maggi o Thomas. Lägger upp ett foto på dem här, fast jag inte frågat lov. *ajaj* Här ser ni även hur superfina ikoner Margareta målat.
tomas o maggi


Så här såg Lillis arm ut före o efter:
lillis arm före
lillis arm

Och IdaBidaBedas arm
idas arm

Proverna visade att båda var allergiska mot jordnötter,hasselnötter o soja. Hm, kan inte påstå att jag är så värst övertygad... Lilli kan utan problem slänga i sig en halv påse jordnötter, utan att hon öht reagerar. Konstigt eller hur?
Och Lillis prover visade även lite på allergi mot vete. Men ef hon inte har haft såna besvär ,som man tydligen får av det, sa läkaren att vi ska "skita i det". Alltså,jag är mest bara helförvirrad av det besöket.
Hittade detta när jag googlade på nätet:

Eva Östblom, forskare vid Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset
-Ett positivt allergitest räcker ofta inte för att diagnostisera allergi mot mat, särskilt inte soja, jordnöt och vete. Barn med antikroppar mot de här ämnena riskerar att bli felaktigt diagnostiserade som allergiker och bli rekommenderade specialkost, trots att de egentligen är friska, säger Eva Östblom.

Måste prata med en dietist eller nån annan. Kan ju inte bara helt godta att okej dom är allergiska mot det, ändra hela kosten (för soja finns ta mig fan överallt).Samtidigt som jag heller inte kan bara skita i det, kan ju vara livsfarligt att göra det!? *gaah*

Nu till nåt roligare då...
Min snälla SnickarAnders (Soffis Anders) var hit i dag o fixade Lillis sänggavel *snyggt!* plus att han skruvade upp lite hyllor o tavelramar. Här är ett foto på en av hyllorna, med Lillis tavla.

image502

Så tack snälla Anders!  *ler*

Jesper, Lucas o jag är lite småfebriga. Eller Jesse är frisk nu men både jag o Lucas är ännu sjuka. :(

Avslutar med ett par foton på Robin o Vicky. Och nej, jag har inte frågat om lov av dom heller. *hahaha skrattar elakt*

Söta som bara den <3
robin o vix 2
robin o vix

Baj baj alla unga som gamla.... :)


RSS 2.0