Gnäll o gnöl

Gnäll nr ett: varför kan ni som läser inte lämna en kommentar?  Måste avsluta alla blogginlägg med massa frågor kanske? Hm, ja, så gör jag! ;)

Mera gnäll...fick hemskickat mina journaler idag...blev ännu argare. Jävla puckon är vad dom är!
Pucko nr ett är givetvis läkaren som gjorde hål i urinröret. Skriver ner det i journalen men behagar inte att upplysa patienten (mig) om det. Inte berättade hon heller att hon redan då satt några stygn i den. Nåt som absolut inte skulle göras egentligen. Hade ju varit bra att veta, att saker o ting gick fel o att jag ska vara extra uppmärksam. Eller att jag ska komma in om jag får problem. Eller att du kommer att vara sjukare än väntat. osv osv
Pucko nr två är (överläkaren!!) Bertil som jag pratade med tre gånger, dagen efter första ingreppet. Om idioten hade behagat att läsa åtminstonne de tre fyra sista raderna i op-berättelsen hade han ju hajat vad felet var! Även fast jag förklarade problemet o gav en diagnos så fattade han inte. Nonchalant jävel. (Ja ja pappa, jag vet, jag svär för mycket.)

Hörde att folk som haft kateter så länge som jag hade, måste träna sin blåsa innan de bara tar bort den. Att blåsan är som magsäcken: krymper när den inte fylls. Alltså är min mini-miniliten. Inte har någon på Sunderbyn sagt det åt mig. Kutar på dass oftare än tidigare men får väl försöka töja ut den. Nu blev det (för) mycket piss-snack. ;)
Håhå ja jaa, måste nog börja med yoga eller nåt. Så jag blir lugn o go verum hälsofil. ;)

Mera gnäll då. På Youtube.com finns en video från midsommar. Filmat av nån full mupp... Ungdomarna visar verkligen hur blåsta dom blir av alkohol. Tur man inte är polis...jag hade nämligen fått sparken efter den natten.  *funderar på amerikanska stötpistoler, batonger o allmänt onda saker*
Midsommar i Haparanda heter den. Se o hoppas att era söner inte är med...

Andra fulla midsommar-puckon var ju dom som körde nästan över 4-5 barn med sin båt. :( Det kan man läsa om bl.a på nsd.se

Fotbolls VM...gillar ju att se på sport men jag måste ju bara få säga att fotbollskillar verkar vara i det mesigaste laget! Jeeesus vad dom gnäller o lipar över ingenting! Tycker att man bordes införa obligatorisk hockeyträning till dom. Då kan vi snacka om tacklingar. ;)

Så där, tror jag gnällt färdigt nu. :)
Så var det frågorna då...
Sommarplaner?
Tips på barnvänligt hotell, gärna med coola vatten-rutchkanor i tex Turkiet?

Midsommar

Vi har haft en skön midsommar. :)
Vi har varit en 13-15 pers under helgen. Fullt hus med andra ord. :)
Mycket god mat och några goda Aqua tini.
Slänger upp lite bilder.

Vi var o handlade lite fina blommor


Mycket rosa blev det :)


Fest i byn


Ida kastar pil


Hemma var det rakning av skallar ;)


The gubbs/boys ;)


En som alltid fryser hhihii


Susie Q kikade förbi, med sig hade hon en sån cool öl


Födelsedagsbarnet Anders :)


Vovvarna bara chillade...väluppfostrade o söta


Annika o Lulle bakade såna här underbart goda maränger :p


Nu ska jag ut o vattna blommorna. Baj baj

Lördag

Bloggpaus i städandet. :) Att jag öht orkade göra nåt är bara det en sak att fira. ;) De senaste dagarna har jag känt att det finns hopp om livet, att jag faktiskt är piggare. Härligt :)

Om fyra dagar får jag höra om jag läkt bra eller om det blir en ny operation. Vågar inte riktigt hoppas på det bästa...blir så grymt besviken om det inte blir så. Tänker att bara jag slipper en ny op så kan jag gå med påshelvetet nån vecka till. Inte så att jag är rädd för operation eller sövandet eller nåt kring det, men blev ju så jävla sjuk.
Fick förresten två fakturor igår, en från Sunderbyn o en från Kalix lassa. Dom i Kalix har lite svårt att bestämma sig.... *morr* Satt i deras väntrum i tre timmar, dagen efter första ingreppet. Och dom konstaterade sen att jag måste nog fara till Sunderbyn, att de inte kan hjälpa mig. När jag ville betala sa de att de tar inte betalt för jag har ju inte blivit hjälpt osv osv. Men nu kom en faktura på 270 kr! Inte för att jag bryr mig, sa ju bara swisch så var högkostnads (eller vad det nu heter) kortet fullt.
 Nå, ska inte janka mer om det.

Lördag idag o Kari har åkt till Ö-kalix, pojkarna sover, Ida o Linn är ute o leker. Jag ska åka in till stan idag. Fara o hjälpa Lilli med lägenheten. Fiffa lite gardiner o sånt smått o gott. Stackars ungen som inte fick nån hjälp alls när hon flyttade. :(

Sommarlov... för ungarna. Nu väntar vi bara på värmen. :) Kommer att hänga på Sammakko som vanligt, om jag är frisk. Ligga o guppa i vattnet o höra Syrrans "det här är livet" *fniss*

Nä, nu är det helt slut på ord i min skalle. Ska kolla hur det är med Lullebert, som just vaknade. :)

Be nice

Lång uppdatering

Nå niin, ett tappert försök att få ihop ett blogginlägg. *ler*
Börjar med lite bilder från morsdagen.
Frulle på sängen <3


Fina presenter... Ida har själv gjort det turkos/svarta halsbandet. Det mindre hjärtat fick jag av Kari o barnen och det andra hjärtat fick jag förra året. <3


Robin o Jasmin kom med blommor <3


Av Lilli fick jag ett superfint kort och en tavla. <3 Har tyvärr inte hunnit fota den ännu.

På eftermiddan åkte jag till Luleå, hälsade på min kompis Åsa och sov sedan på patienthotellet. Hade en tidig läkartid...skulle göra ett mindre ingrepp, lite småjusteringar. *s*
Syrran kom och hämtade mig på dagen och vi åkte hem.
Ont o smått flummig...

Märkte på tisdag att nåt var helt galet... Ringde Sunderbyn massor av gånger (totalt 12!) Hade jag tur blev jag uppringd av en sköterska men vissa gånger var det ingen som behagade att ringa upp. :( Förklarade mitt problem och sa att nåt är helgalet för jag läcker som ett såll! Efter mycket om o men tycke de att jag skulle åka till Kalix för att kolla om urinblåsan var full o därför läckte.
Efter tre timmars väntande kollade sköterskan med en ultraljudsapparat och sa att det bara fanns 1 dl i blåsan...tro fan det, allt rinner ju bara ut. :(

Ringde igen till Sunderbyn, nu var klockan tolv på natten och jag o min trogna chaufför Syrran var less o trötta. Men nej, hem o sov, återkom imorgon.

Onsdag morgon, jag bestämde för att vara fastande i fall att det blir en ny operation. Men efter att en sköterska sagt att det blir då ingen op idag, åt jag lite yoghurt o macka.
Jag fick komma o träffa en läkare för det hade blivit ett återbud. Men så jävla bra då! Betyder det att jag annars hade fått sitta en till dag i telefon?! *arg*

Syrran o jag åkte i rätt hög hastighet tillbaks till Sunderbyn, tiden jag fick var om 1,5 timme. Vi hann i tid och läkaren gjorde en del mindre trevliga undersökningar. Vilka visade precis det jag sa: det läcker som fan, nånstansifrån.... Nu hade "min" kirurg också kommit till undersökningsrummet och hon började be om ursäkt för att hon råkat göra ett hål i urinröret. Babblade smått hysteriskt om att jag måste ha kateter jätte jätte jättelänge. Jag fick ett mindre bryt, funderade allvarligt på att klappa ner människan.... Syrran lugnade ner mig o jag lämnade läkaren dit o for ut o lugnade humöret = rökte.

Blev inskriven på avdelningen och där undrade de när jag ätit sist. Eftersom jag käkat mackan o yoggin kunde de inte operera mig genast, som dom ville. (gissa om jag svor över sköterskan)
Skickade hem Syrran och la mig o tjurade. :(

Vid nio tiden rullade de ner mig på op. Operationen tog drygt en timme och efter att jag legat på uppvaket o lyssnat på andras snarkningar och min blodtrycksapparats pipande fick jag äntligen åka tillbaks till avdelningen.
Hade fått någa sms hemifrån och det var som att öppna en kran: lipade som ett barn. ;(

Insåg att det som hjälper nu är just det, att röka. Både mot det horribelt låga blodtrycket och det låga humöret. På med rocken, satan kanylen med droppet måste tråcklas igenom, kateterhelvetet måste sättas i "strumpan" på låret, torka tårarna...Lyckades så bra att kanylen rörde på sig o började rinna blod. Satan! Var tvungen att ringa på sköterskan, hon tog bort kanylen o blodet. Men hon insåg snabbt att jag var på väg på en rök o se det fick jag inte. :( Perkelen, perkele, bara av med rocken igen och bädda ner sig i sängen, med en snus under läppen.
Var vaken halva natten, drack en kopp kaffe, baddade de lipiga ögonen och tyckte att livet var skit.

På morgonen kom läkaren o skrev ut mig. Syrran (så klart) kom o hämtade mig. Vi stannade i Kalix o tömde min pisspåse. *ler kasst* Sen var vi tvunga att stanna efter Seskisvägen också för att tömma den. Syrran passade på o undersöka hjortronblommorna vid vägkanten. *s* 

Sen dess har jag legat i sängen o sovit, ätit, läst, surfat....Inte bara jag som käkar i sängen :)


Ska tillbaks till Sunderbyn den 23:e och om allt läkt bra tar det bort katetern o jag är frisk. :)
Om det inte är okej blir det en ny operation. :(
Hujja...
Jag kommer att kräva ersättning, det lär inte vara nåt problem för det var typ det första läkarna också sa...klen tröst iof.

Håll alla tummar och tår att jag slipper fler operationer.

RSS 2.0