Boknörd? jag? :)

edit

Sjukstuga

Jaha, så var vi sjuka igen.*suck o stön o snörvel* Blir galen på den här basilusken som vandrar runt o ger småfeber o halsont. Ska försöka orka mig till sjukan med hela familjen så att vi får bort den en gång för alla. Fast idag orkar jag inte....

Lördagens pubkväll blev av. Vi hade jätteroligt! Dansade hela kvällen. :) Syrran kallade mig för Duracellkanin ef jag inte ville sitta still en enda låt. Hahahaa måste ha fått mer motion genom dansandet än nån skidtur. :)

Natten mot söndag var inte lika rolig....jag blir ju så förbaskat dålig av alkohol. Hujja, nu lär det dröja ett bra tag tills nästa gång.
På måndag var det klubbmästerskap här på ön. Ida var med och skidrade. (Kari skidrade med som moraliskt stöd. :))


målgång klubbmästerskapet
Själv stod jag o hejade och kände hur febern steg. Och visst, på eftermiddan var jag febrig o snorig. Jesse och Lucas likaså. Plus att Robin, som är i Karungi, hade över 40 graders feber. Inte roligt att inte ha sina sjuka "ungar" hemma.

Idag har jag varit över på kontoret och jobbat lite. Kan inte svara i telefon för jag nyser o snorar hela tiden. :(
Ang jobb, det lär blir massor av mer jobb för mig också för Kari har även fått Kalix sotningsdistikt. Bra!

Nä, nu ska jag gå och lägga mig i vardagsrummet. Vi har släpat dit ett par madrasser så vi sjuklingar kan välla framför tv.

Lägger in några foton från helgen. Neeej, _inga_ foton från pubkvällen. :)

Söt ungen Ida med sina coola solglasögon. :)
grynet-ida

Lillis estetfoto :)
istappar

Ute i det härliga vädret på söndag
21 mars

Jesse åkte bob bakom Antons skoter.
jesse på boben

Och till sist mitt alldeles egna påskägg! Tack Karro :)
Fick det levererat hem till dörren på fredag. Hann äta en hel del av godiset innan jag kom på att fota det. :)
fias påskägg

Skärtorsdag

Hej hopp alla glada! :)
Passar på att slänga in lite foton från min skidtur i morse. Sen ska jag slänga mig i duschen, hämta barnen och fara till stan o handla.
I helg ska vi skidra (fantast jag? neeeh ), grilla och förhoppningsvis sola. Har beställt massor av sol men vet inte om vädergudarna lyssnat på mig.
Just ja, höll nästan på att glömma att jag planerar att fara på pubkvällen på lördag. Hm, månne det blir något skidrande då på söndag? Jag brukar väl mest få tillbringa dagen efter på toa. *hujja*




skidtur 20 mars

Älg spår? Eller kanske ren spår? Ingen aning, jag såg iaf inga djur öht. Tur det,annars hade jag nog måsta skidra som en tok hem. ;)
djurspår

Fia the fly :)
brillofia

Glad Påsk

Fredag

Jag ska aldrig mer möblera, jag ska aldrig mer möblera, jag ska aldrig mer möblera...hur många gånger måste man säga det så hjärnan också fattar det? ;) Hujja, jag har slitit hela jävla dan med rum-bytandet! Och ef jag inte riktigt är i form så har det varit jobbigare än vanligt. Men jag mår iaf mycket bättre idag än jag gjort på flera dagar. Så det är skönt iaf.
Iaf så har Ida fått pojkarnas gamla sovrum, det är mycket större. Hon är ju den enda som behöver golvyta till att leka. Killarna har bara sovit där. De har ju sina datorer i andra rummet.
Robin var lite "oroad" att killarna ska sova i ett rött rum med hjärt tapeter. ;) Att Ida ska sova i ett blått rum med grafittivägg brydde han sig inte om. :)
Det kommer att tapetseras i båda rummen, nångång....

Både Robin o Henry har fått slita med ca enmiljontrehundratusen spikar. Tack för hjälpen :)
Henry blev så trött (?) så han åkte hem. :)

Imorgon ska vi på 10 års kalas. Trevligt! Hur kvällen ser ut har jag ingen aning om, men den som lever får se. *gaah, nu lät jag som en gammal gumma*

Foton på rummen kommer, kanske imorgon.

Ha det fint hejssvejsmummurejs

Strepsil o Fisherman i stora lass

Veckan har varit ett enda rännande. Så i helg ska jag bara ligga hemma o kurera min onda hals. *ajaj*

Suzzie Tapper -Visst finns mirakel-

 

Helgen

I fredags kom syrran o Anton o Anders hit. Soffi stackarn jobbade. Vi gjorde inte så värst mycket under fredagkvällen, la oss tidigt. På lördag morgon var det fint väder och vi började väcka folket o fixa lite mackor,oboy,korv o sånt gott. Sen bar det iväg ut på isen. Jag var vrålsvettig redan innan jag tog mig ut. *pust* Det är ju tur att man inte har fler barn = pjäxor att knyta,vantar att hitta,fixa om tjocksockar som knölar sig osv

Nåja, nu hade solen hunnit gå o gömma sig och det var både kallt o dimmigt. Vi skidrade lite på isen men  gav upp rätt snabbt. Fanns inga skidspår heller.

Lilli,Jesse,Ida och Lucas
fyra på rad

Anton
anton

Anders, Syrran och Kari
anders,anka,anton

Ja eftersom det inte gick så bra att skidra nere på isen for jag och Syrran på en tur i skogen ist. Anders o Anton for på en egen, längre, tur. Just ja, glömde nästan att berätta att jag ju köpt mig ett par egna skidor! *stolt* Och snacka om att det är bättre glid än på dom jag kämpat med innan! Pga att jag är en kort tjockis är mina skidor hur långa som helst. Killen på Stadium, som sålde skidorna åt mig, började med att fråga vad jag vägde. Höh!?! Sånt får man väl inte fråga kvinnor,eller hur? ;) Talade givetvis om att han kan åka på en smäll när han ställer såna otrevliga frågor. Ja,iaf så är mina skidor skitlånga. ;)

Efter skidrandet var det skönt att ta en bastu. När killarna skulle basta hörde vi värsta hulabalu,öppnade ytterdörren o såg detta i backen *garv*
nakenfis anton

Plus att Anton tog några varv runt huset med moppen, och ja,helnaken! :)

Anders,mästerkocken, lagade maten = potatisgratäng,potatis klyftor,sås och fläskfilé = mumsfilibabba!

Anders gör marinad
anders marinad

Minna och Pontus var på kvällskaffe. Henry kom också på kvällen.

Idag,söndag, har vädret varit så skit att vi inte kunnat vara ute. Blåst o snöat som bara den. Jag o syrran har ist städat och rensat. Vilken energi man får när man är två som städar! Tack Anka <3
Hade tänkt fara till stan o gratta Lisa som fyllt år men icke. Hörde att det suttit folk fast vid småbroarna, väntat på plogbilen.
Robin, som varit hela helgen i Lule, kom med bussen ikväll. Henry,den snälle, hämtade honom.

Nu sover alla i huset,det ska även jag göra för imorgon är det back to reality. Klockan ringer 06.15
Och kanske kanske hinner jag och syrran ta en skidtur innan hon far hem.

Sovgott folks, här får ni en bra låt att lyssna på:
Katri Ylander -Valehdellaan-

 

Lekt med lite bilder

då kan det bli så här.

image558
image557


image560

image559

Ego jag? Neeh en av bilderna var ju på syrran. :)

Grattis Sofia 20 år

image552

Onsdag

Igår var jag och tjejerna i Kemi och shoppade. Hittade , som vanligt, inget till mig men både Lilli o Ida hittade en massa fint till sig. Här en bild på Idas kläder. Damen poserar en aning ;)
image551

När vi kom hem hade Lilli fått feber. För mycket shoppande kanske? ;)
Smågrabbarna for på LAN och Robin jobbade och sov i stan.

Idag kom Idas kompis hit o lekte. Vi tog en skidtur i det underbara vädret. Jag bara älskar solen! *ler lyckligt*
Måste bara säga att Ida är grym på att skidra! Inte är det mina gener men stolt är jag ändå. :)

Lilli stackarn har legat på soffan hela dan. Febern har stigit från igår.
Robin kom hem efter jobbet och smågrabbarna har varit hemma o sovit o ätit o är åter på LANet. Jag åkte till Mozzi på fika i kväll. Goda bullar :)
Nu ska jag försöka få färdigt pusslet som invaderat halva köksbordet. I morgon är det Soffis födelsedag, så vi åket till stan o firar henne.

Baj Baj

Juha Mieto och jag

Imorgon kommer jag nog inte att kunna komma ur sängen själv. :( Tänkte ta mig en liten skidtur men ef Kari bestämde dig för att följa med blev det en låååång jävla skidtur. Gaaah! Hotade honom med diverse våldsamheter när jag insåg att han lurade mig på en alldeles för lång tur. Inte för att jag vet hur långt vi skidrade men det tog nästan 1,5 timme! Ni hajar va, jag som inte ens kan skidra! Insåg iaf att jag måste köpa mig egna skidor, för Lulles är def inte gjorda för mig. Inte en uns till glid, fick stava som en tok t.o.m i nerförsbackarna. Medans Kari gled huuur långt som helst o nästan körde över mig.
Jag var röd som en kräfta o svettig som bara den när vi äntligen kom hem. I ren glädje över att lyckas ta mig ända hem så bestämde jag mig för att inte mörda Kari iaf, även fast jag sa det där i skogen, i nån uppförsbacke. Snällt va? ;)

Har haft puzzel-mani i flera dagar nu och är snart klar med puzzel nr 4 .

Godnatt

Skidtur

Jag o tjejerna for på en skön skidtur. Ja ni läste rätt: jag har skidrat. :)
Vi upptäckte en paparazzi i skogen så det finns t.o.m fotobevis. Paparazzin hade även en vätskekontroll uppe vid plan. Energidryck till mig o Lilli och en Pucko till Ida.
Eftersom vi skulle göra ett eget spår hemåt gick minst 10 minuter till att få upp Ida från ett dike. Vi skrattade mer än "räddade" henne. Men jag bannade även Lilli,som hade täten o tyckte att det var finfint att åka över lite diken. Vi lyckades iaf komma hem med alla kroppsdelar o alla stavar o skidor i behåll. :)
Och så fotona:

mamma o ida skidrar
lilli in the hood
mamma in the hood
vätskekontroll
image550

bla blaa blaaa

Söndag.... en skön dag eller hur? Inga tider att passa o man kan välja själv vad man ska göra. *njuter*
Det här sportlovet kom i grevens tid. Började känna att jag dragit på stressnivå till max, så nu ska jag bara känna lugnet o  inte stressa alls.

Fredagen avslutades, som vanligt, med Lilla Vasaloppet. Lite foton därifrån.
petter o jesse i ,ål
lucas skidrarida med vänner

Hm, är så länge sen jag skrivit att jag inte har glömt bort hur/vad man bloggar. ;)
*lalallalalalalalalalala* ja det är heelt blankt i hjärnkontoret. Måste kika på nyheterna för att se om det hänt nåt.
Den där knäppgöken på Ekfors kraft ---> http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=3282862
äh,kan ingen bara råka köra över fanskapet?

Melodifestivalen igår var helt okej tyckte jag. Rätt låtar som gick vidare.

Har lyckats se de senaste avsnitten av Let´s dance och gu´vad jag gillar Tony Rickardsson. Han är klart bäst! :)
Att den där stirrande finskan åkte ut förra veckan var helt okej. Säger som morsan "sillä on hullunkiilto silmissä"

Näpp, nu ska jag testa min nya hår-krullidull-grej. Ser ut så här 
 image545


Kanske kanske att jag lägger upp före o efterbild... kanske :)

RSS 2.0